Thursday, January 03, 2013

THANK YOU NUFFNANG

Alhamdulilah, ini namanya rezeki tahun baru ;)

Dulu aku tak biasa jugak nak cash out kan earning kat nuffnang nie.. tapi bila dah lama dah tau dah.. untuk adik-adik yang baru berjinak-jinak dengan dunia blogging tu.. boleh lah belajar sikit-sikit ye.. tidak lah aku kata aku ni bagus ke hebat ke.. cuma nak share sikit-sikit... 

Ada yang tanya, "Kak nuffnang tu betul ke? betul ke kita dapat duit?" jawapannya betul dik... tapi bukan lah ko register je nuffnang, pastu tepek je kat side bar.. terus duit berbaldi-baldi datang.. huahahah... Semua orang kalau nak duit kena buat kerja kan? Ok dipendekkan cerita supaya mudah faham cenggini lah ye.. Register akaun nuffnang dulu ;).. nanti korang copy coding dia tepek kat sidebar.. win-win situation.. nuffnang akan siarkan iklan client kat sidebar korang atas persetujuan korang (register tu kira setuju la) if traffic kat blog korang tinggi, Insha Allah client akan suka nak tumpang iklan kat sidebar.. depends lah.. ada yang bayar ikut click.. tapi jangan gatal-gatal nak duit punya pasal, ko pegi click advert nuffnang kat blog sendiri.. itu jangan lah ye.. malu tau buat camtu.. dan menjadi kesalahan jugak.. 

Minimum amount sebelum cash out kan duit ialah RM50... selagi belum cukup RM50 tak boleh cash out kan ye.. pastu ada charges RM1 kalau tak silap.. deduct terus lah.. "berapa lama baru boleh dapat RM50 tu kak filla?".. it depends lah ye.. kalau baru nak start dan belum ada orang recognize blog tu lagi.. payah lah sikit... "cemana nak bagi traffic tu tinggi kak filla?" rasanya aku penah bagi tips tu kot.. ada macam-macam cara.. antaranya rajin update so orang akan nak tahu je orang akan refresh dan kerap masuk blog.. ada yang buat tajuk panas-panas supaya ramai yang datang baca.. macam-macam lah ragam.. hihihi... terpulanglah apa cara nak guna pon.. 

So macam tu lah dipendekkan cerita... ada yang tanya cemana nak dapat sponsored post? sponsored post tu special entry from nuffnang.. erk itu susah nak jawab sebab tu diluar bidang kuasa kita as a blogger... yang memilih tu ialah client dan nuffnang sendiri kot? keep on blogging lah dan traffic ok.. so mungkin ada peluang.. 

Kalau nak cash out kan earning tu pulak.. cash out kan hujung-hujung bulan.. macam aku dapat ni awal bulan Januari kan.. aku cash kan 19th November.. so itu adalah tempoh cheque akan sampai.. tu pon aku dok tanya ceera masa memula dulu.. hahaha.. sebab putih mata tunggu check tak sampai... 

Alhamdulilah cheque dah sampai.. tak pasti lagi nak guna untuk apa... tak nak boros-boros sangat... maybe simpan je kot.. belanja family supaya berkat.. ada rezeki lebih kita share-share... takde duit kita duduk diam-diam... setuju? So itu jelah serba sedikit cerita yang boleh dikongsi bersama... 


Thank You Nuffnang







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

22 comments:

Kniedaz said...

ooo..macam tu...hehehe..tips berguna ni..

Rozita abd rahman said...

belanja saya boleh? ;)

ct kektus said...

rezeki kak. simpan buat masa depan kan. hehee

nalsweet said...

baru pas baca blog akak ni, saya pun cek email mcm bese..tengok2 ada dapat gak payment advice dr nuffnang..alhamdulillah..cek pertama ;)

kukukata.blogspot.com said...

sebelah MYR tu censored panjang mesti jota2 tuh...

aida said...

salam,kak nk tanya la.saya da daftar akaun nuffnang tp iklan nye mcm mana nk tepek kt blog

mama aifara said...

wah..rezeki :)

ira basirah said...

biasa dapat income dr nuffnang berapa kak???

Cik Cammy Lia said...

npe x tunjuk amaun tu? hihi.. sy punye x bergerak2 kak..hahaha.. jrg2 je update..blog pn xde yg dtg singgah klik2...dah hampir dua tahun bru 26ringgit..wakakaka...

kakchik@ella said...

rezeki filla sbb filla rajin berblogging. Alhamdulillah.

Khadijah Nazri said...

akk knp saya buat tak boleh..??

Khadijah Nazri said...

akk knp saya buat tak menjadi pun..

Dayu said...

masyuk kak filla
kena berusaha dapatkan sponsored post gak.. tp entah bila lah agaknya

shasya said...

nuffnang akak msti masyuk.. :)

Mia Kassim said...

rezeki tahun baru ni.......(^_^)

Chekgu Azrine said...

Bestnya k.fila..tahniah!!

Syazwan Che Deraman said...

Alhamdulillah,rezeki kau kak.

tapi asal tak tunjuk jumla tu.
rata rata blogger tak tunjuk.
pasal apa ek?

Im happy being alone said...

tahniah..rezeki anak tu kot..hehe.. boleh simpan utk masa depan..insyaAllah..akak ni cun la..dan ganazzz..hehe

Cinta hazanis said...

rezeki tu. hehe tahniah.:)

genny da bomb said...

beshh kan dapat payment silent dari nuffnang ni..rajin update blog ja dapat la duit..walopun tak byk mana(sbb blog ikan bilis) tp bestt la sbb takde la kena berpeluh apa sgt pun..buat benda kita suka then dapat duit..dah baru 2x cash out nuffnang...ok la gak lps la duit minyak sebulan dua hihihi

Fariza Darwish said...

Best buat bendable yang disukai and terima duit pulak .. Rezeki tu..

sharifah rosidah said...

Amin....rezeki anak baru tuuu.