Friday, January 18, 2013

BLUR

Assalamualaikum semua sahabatku di alam maya atau alam tak maya sangat ;)

Gila boring sekarang update pon sikit-sikit je tau.. tak nak lah aku orang cop blog iklan.. huhu... *penampardirisendiri*  masalahnya aku sendiri tak tau nak citer apa.. kang aku citer korang bosan.. tapi nak citer jugak ;)

Aku dah lama tak blur... So aku rasa mungkin sekarang ni aku dah bijak sikit.. muahahaha.. kalau dulu asyik lah blur memanjang... blur tu macam lurus atau bodoh sikit lah.. dulu masa aku muda bff semua tau aku ni blur.. diorang pon malas nak layan... contoh kebluran dulu ialah bila orang senyum aku tak senyum sebab aku ingat orang tu senyum kat orang belakang aku... padahal orang tu senyum kat aku... so orang cop aku sombong perasan bagus.. pastu bila orang tak senyum, aku senyum-senyum (kat perempuan ok).. sebab aku rasa macam aku kenal, padahal aku tak kenal.. kesian.. sebab aku selalu keliru dengan diri sendiri.. hahahah.. Eh dulu kat entry mana tah aku pernah cerita kejadian kat pasar.. orang tu tegur orang belakang aku... aku ingat orang tu tegur aku.. aku siap jawab balik kemain ramah tamah.. rupanya dia tegur kawan dia yang bediri belakang aku.. rasa nak letak senapang kat kepala sendiri.. muka tebal lapanploh inci.. 

So sekarang kalau ada orang tegur.. aku akan pusing belakang dulu siap-siap.. kot-kot orang tu tegur makhluk belakang aku.. so tidak lah aku malu... hahahha.. 

Eh nak cerita kisah 2-3 malam lepas.. tak ingat pulak malam bila.. tapi Acih beria-ia nak ajak makan sushi king.. mak ok je.. sekali apak dia balik cakap nak makan nasi lah.. Hoiii rasa bersalah pulak sebab lama tak masak nasik hihihi... Pastu Acih muka sudah sentap... apa lagi.. Apak dia sound lah... "Kasih jangan asyik nak orang dengar cakap Kasih je yeh? Kena dengar cakap mama ngan papa sekali-sekala.. kalau papa cakap hari ni tak boleh, kita kena makan nasi, so kasih kena ikut... jangan nak buat muka sentap.. kang papa tinggal kat tepi jalan sana nak? Hormat sikit orang tua punya decision ok".. terus anak dara dia senyap.. muka macam nak sentap.. tapi ketakutan jadi terpaksa berlakon macam dia ok.. padahalllllll... muahahha.. Apak dia jarang marah.. sekali sound tepek.. ko berani nak buat muka ko siap ko.. Elok gak, kalau tak lemak banyak.. hahaha.. So sebagai Ketua Wanita dalam keluarga.. Aku mensuggestkan kat Ketua Keluarga.. 

"Pa, jom lah kita makan kat Restoran Thai kat Putra Walk tu.. opposite Papa Rich tu".. pastu Pak Radie muka pelik, "Kat mana?".. Isteri comel menjawab "Alaaaaaaaaaaahhh.. area Papa Rich tu kan ada satu Restoran apa tu? Ayuthayya? Ayuthiya?.. yang ada macam patung perempuang Thai tu" Pak Radie diam seribu bahasa, tapi meneruskan perjalanan ke arah lokasi yang disebutkan... Kesian kat Acih so si Ibu cuba mengambil hati.. "Kat sana kita order sotong goreng tepung.. Kasih suka kan? macam kat Sushi jugak.. makan nasik, order Tom Yam".. 

Kenderaan telah hampir tiba di lokasi yang disebutkan... Suami bersuara "Mana??? tutup ke apa??".... "Ah? Takkan lah tutup kot.. depan sikit lagi".. Pastu aku pon nampak... Pak Radie dah pandang muka aku macam nak naik tangan dah.. Apahal lu????? Dah dia muka macam Papa Bosan je tengok muka aku.. Aku macam confuse, ko dah kenapa nak pandang aku macam tu?.. Pastu aku yang rabun ni pon besarkan mata dan baca signboard.. Tapi still tak ingat nama dia Ayuthia ke apa.. tapi memang ada logo pompuan Thai tu.. tapi macam berasa sedikit pelik sebab ada tulis sesuatu..


-


-


-


-


REFLEXOLOGY and SPA


-


-


-


-


OMG


Die ok Die lah like this... how come restaurant can change to Spa? muahahahahhahahahaha... aku cuma leh cakap "Eh?".. hahahahha.. pastu takuuitttttttttttttttttt nak bersuara.. hahahah... Pak Radie pandang je muka aku dengan sabarrrrrr.. pastu dia tak leh nak sound aku.. dia sound kat anak dia "Mama lah nie".. hahahha.. nasib lah nak buat cemana.. hahahah.. pastu pusing-pusing dah tak tau nak makan kat mana.. makan nasi tempat lain kang tak sedap.. last2 pegi lah makan kat Mr. Steakhouse.. memasing makan tak habis :( 

Budak Blur muka tetap confident ;)


Dulu Semalam.



Sekian, 

MBB

MamaBosanBlur









EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

28 comments:

Anonymous said...

Hahaaa kelako la akk ni...skali SPA laa ..kdg2 sya pun cam akk..smgt nk g skali smpai lain lak signboard tulis hahaa cnfrm kena poyo ngn kengkawan..- intanjb-

Nurulhuda Abdul Latip said...

Hhahahaha kelakar la...

Ummi M.I.M.S said...

Yes confirm!
Memang seiras Elfira Roy..
Lama dah perasan... tp hari ni mmg confirm...

Jojet said...

kak, memang kak ni lawak laa, wakakakaka..tebahak baca entry nih! nasib pak radie tak cakap ngn tangan, hehehe..

ibuhebat said...

hahaha.. lawak la fila oi.. tapi kan ada satu lagi kedai makan siam yang sebelah nandos tu. tapi tak pernah singgah lah.

..:::FIRDAUS@HUDA::.. said...

still ok lg la...mau dia pulas stereng keta balik soh masak..lg paqah..kan...

jija said...

kahkahkah lawak je kak filla ni !!!!

zunirrah zamri said...

Hai k.filla saya silent reader akak.da 3tahun baca blog akak.sy suka sgt2 baca blog akak.rasa mcm dah kenal akak lama..hehehe sedangkan xkenal lgsg.skrg sy pun dah bkk blog sendri..ketgglan btul sy nie..hehehe
happy to know u sis.

Anonymous said...

akakkkkk..
dulu pn saye penah bsmangat ajak my asben mkn kt Ayuthaiiya tu.. skali sane spa pulak.. saye pn igt Thai restoren. haha trus kempunan. saye klu nk mkn thai food.. pegi kt Ali Sara kt Puchong. sane konfem sedap..
(aritu tjmpe akk kt Maulana putra walk.. tp malu nk tegur)

~mia~

genuine1224 said...

kahkahkah..xagak2 punya confident la akak. tapi xpa, biar blur tapi confident. hahahahaha.. lawok btui. eh, bagus pe skali skali pak radia buat gtu ngan acih. like u say la, bg dia kental sket. jgn asyik sentap je. kang sampai besar duk sentap, susah gak

monamie said...

hahaha ..kak filla! hee sambil menaip ni mona tahan nak gelak ni (bos ada kat dlm, ada tamu) kang dia ingat PA dia gila gelak sorang2... hahahha sabar ja lah..

Rusuk Kiri said...

hahaha..mujur Pak Radie tak 'meletops' kat situ. Takpe kak fila,biar blur asal confident tui dak?heeee :D

shiela said...

hahaha..sumpah kelaka cerita ni..

Anonymous said...

hahhahahahahahahha...... gelak sensorang!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nasibla tgh preggykan..selamatla.. haha

sha said...

muahahaha...ketawa mcm org gils je baca entry ni..

Anonymous said...

hahahaha lawak. ko kdg sama je mcm aku... nampak sipi2 je terus kat sohihhhh. pastu menyusahkn diri sendiri...kdg rasa nk lempang muka sendiri mmg ada.. hahaha

Cik Cammy Lia said...

hahaha..lucu plak

Miss Moon said...

sah mmg nko blurrrrrrrrrrr hahahhahahahah

klakaaaaaaaaaaaaaaa

meen said...

huhu..aku pun jenis takut sgt kalo org tegur dr jauh..pernah gak terkena. kemain menjawab penuh b'semangat,sekali org tu tego org kat blkg..maluunyaaa..nak je pastu jln sambil masuk kapla dlm baju.

lani kalo ada yg tego..buat2 muka blur pastu tgk org kat blkg...lastly yg tego siap cakap...yaa awak laa...baru lah aku konpiden nak m'jwb..wakaka..

laki aku lak kalu nak marahkan aku time drive..paling sadis pun dia tumbuk2 manja kat stering..geram sgt la tu kat bini dia..nak2 bila aku silap pandu arah..huahua..

Anonymous said...

lawokkk mu filllaaa.. hahahha

Anonymous said...

lawokkk mu filllaaa.. hahahha

Anonymous said...

Kahkah!

supergirl said...

haha..kelakar lah..

Julie Hawa said...

Kak.. deret 'ayuthaya' akak tu... depan self service dobi tu ada kedai tom yam Azalea... food dia ok.... saya ada apartment kat sana.. kalau balik sana, mesti makan kat situ.. _Julie Restoran Asap2

amir balqis said...

adoiyaii sakit perut gelakkk!!!

Im happy being alone said...

hahaha..nasebla bini lawa tengah pregnant..nak marah pon tak sampai hati..kikikik

Aya Ariel said...

holoh3..siann akak aku nii...sabor je lah..kak..kau mmg rabun eh?? sila pakai spek..jika tak berkenan..pakai kontek lense tp sgt lecehhhh...

papa kasihs harusss lah bertabah..bini ngandung mmg comels..hihihi