Friday, January 04, 2013

Acih dan Ani

Semalam ambik Acih balik dari sekolah terus bawak ke office.. sambil tu tengok homework dia... 



My name is Kasih Aleeya

I live in Sri Kembangan

My favourite food is ____________________


Mama: Kasih, kenapa tak tulis what is your favourite food?

Kasih: Nak tulis apa? Kasih tak tau..

Mama: Makanan apa Kasih suka?

Kasih: Apa-apa lah... mama tolong lahhh..

Mama: Hah, letak lah Nasi Ayam

Kasih: Nasi Ayam, english apa?

Mama: Haih, Nasi Ayam pon tak tau? Chicken Rice!!

Kasih: Ohhhh Chicken Rice Shopppppp... bukan sekadar nasi ayam...

Mama: Tak yah shop shop.. Chicken Rice je..Chicken tu Ayam.. Rice tu apa?

Kasih: Rice tu makan sampai kenyang.

Mama: Kasihhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! Rice tu Nasi..

Kasih: Kenapa Chicken Rice?? Kenapa bukan Rice Chicken?????? 

Mama: *blur* English memang macam tu.. kadang dia tebalik-tebalik sikit T____________________T





Anak dah besar lain plak soalan dia... kalau ko cakap ngan Ani pulak lain jugak.. Ani kalau nampak ayam tengah jalan melintas jalan dia jerit "Chickennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn".. tapi bila ko masak chicken ko cakap "Ani jom makan chicken"... nanti dia jawab "Ni bukan chicken!!! ni AYAM".. sampai ke sudah lah dia tak boleh terima chicken.. dia cakap tu AYAM jugak.... lantak ko lah dik.. better lah dari dulu.. dulu makan ikan ko panggil ayam.... lagi teruk! 






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

19 comments:

Ana said...

hehehe..mcm2 lar ani nie....mcm anak saya yg no 2 jgk..geram jer bila kita ajar lain dia cakap lain..hehe

Cik Syida said...

hahahahah, lawaklaa kak :D

ceklala said...

kahkahkah comel jelah ani ni! gewammmmm sangat! =)

Axie04 said...

hahaha, klakar la ani, sama cam almira, kat pasar tu fish, tapi yang dah goreng tu ikan... layan kan aje la

Anonymous said...

hahaha... poning lalat mak buyung ngan soklan anak2 dara

Cik Cammy Lia said...

hahahahaha..lawak btl budak2 ni. comel je

Syue Mustafa said...

Kasih dah nampak berisi skit. Ani masih maintain comel. :)

Sally Sam said...

Chomel lah Ani.. mengingatkan kat anak saya yg bam bam gak.... suka tgk gmbr dia !!

pelangi petang said...

hahaha...kelakar la ani & acih....2 budak comel....hehehe

Akmal aqeyma said...

bijak tul jawapan diaorg....

Akmal aqeyma said...

bijak-bijak

Anonymous said...

comel gila ani..macam ayah saya gak..sampai sekarang makan ikan dia panggil ayam, makan ayam panggil ikan..hahaha

Mooniqueen said...

Hehehe.... Mesti pening nak melayan kerenah anak yg semakin pandai berkate2 kan?

cikji said...

kat ig dah ckp dak ani comel, kat sini pun nak ckp lagi dak ani comelll

Anonymous said...

anak sy masa kecik dulu semua mknn adalah ayam.bile nk mknn, dia ckp nk ayam.hehe.
Acih ni sweet..Ani cute sgt

Siti Fatimah said...

hahahaha tergelak i baca entry u nie filla ada@ aje kan budak2 nie sometimes soalan tuh di luar jangkaan pitam & pening kita nak answer back kan kan... :D

NUNU EERA said...

bijak menjawab.. hehe.. teringat kt cousin JMR ckp kambing tu elephant.. agk2 nk xplain cmne ye? :)

sharifah rosidah said...

Hahaha budak2 memang macam tu lah filla....kadang2 kalau semua benda dia nak tanya....naik jugak lah darah mak nya...tapimtak sampai hati nak marah kan.

mrs kayrul said...

lawak la ani nie...