Saturday, September 28, 2013

EPHYRA KOTAK KE 5

Assalamualaikum ;)

Dah berkurun lama rasanya tak citer pasal Ephyra dan Fillanie kan kan kan... Ramai yang tanya dan aku jawab.. eh ke ada aku tak jawab? hahah.. sebab aku ni ada perangai suka baca je dulu.. pastu konon nak reply kemudian.. sudahnya lupa.. bagus mmg bagus.. hahaha

Alhamdulilah, dah habis 4 kotak dah aku telan.. malam ni start kotak baru.. hahahah.. sentiasa aku standby supaya aku tak miss sehari pon tau.. i kan cikgu disiplin.. muahahah.. kat Entry yang lepas aku dah cerita banyak pasal sejarah aku dan wajahku yang dipenuhi jerawat semasa aku muda remaja.. masihkah kau ingat? hahahah.. amboi skema plak..  

Ni nak cerita lagi pasal Ephyra.. Pengalaman aku lah kan.. habis dah 4 kotak, ada perubahan ke Kak? Seriously kalau takde perubahan buat apa aku nak teruskan.. tu gila namanya.. muahahah.. tapi takde lah terus kulit mcm baby menipu sangat lah tu.. jerawat kadang ada juga nak tumbuh.. tu takpe.. tu normal.. kalau jerawat tak keluar tu namanya tak normal.. hahahah.. hormon kita especially orang perempuan kan pelik sikit.. ada masa kita stress, letih so masa tu jerawat pon keluar.. tapi tak delah mcm dulu.. kalau dia keluar pon yang manja2.. takde dah ala-ala bisul.... 

Untuk pengetahuan korang.. aku jenis SUSAH GILA minum air masak... teringin nak jadi mcm kengkawan kat office ni hah.. bawak botol tupperware yang besar gila tu.. tu pon diorang cakap leh tahan sampai tengahari je.. nanti isi lagi.. gilos... Wan selalu marah aku sebab tak reti minum air.. aku minum, tapi time lepas makan.. sebelum tido.. hahaha.. tu je.. tupon minum segelas.. dah kenyang.. cukup lah.. huwaaaaaaa... disebabkan tu jugak aku rasa kulit aku KERING gila.. dulu kan.. kat betis siap mcm ular sawa salin kulit tu.. paham? yang bersisik tu.. ni orang ke ular? hahaha.. bukan tak beli lotion.. asal nampak lotion teruja.. sebab tau kan kulit sendiri adalah horror nak mam.. tapi beli pastu berhabuk je atas meja solek.. hihi.. tak reti nak sapu.. 

Dipendekkan citer... kulit aku tak sekering dulu... bertambah-tambah kelembapan dia.. maybe sebab dah habis 4 kotak kot? takde lah aku kuasa nak check every month kan... aku bukan jenis duduk depan cermin punya orang ok... tipu lah lembap gila macam umur budak 21 tahun.. tampa nak? tapi aku ni dah 34 tahun.. korang kena paham ok.. bila umur dah masuk je angka 3.. korang dapat rasakan kulit tu kurang tegang.. dulu masa arwah atok aku kat melaka tu ada.. aku suka duduk sebelah dia.. pastu aku cubit atas tapak tangan tu apa? bawah tapak tangan kan? ni atas dia tu.. haaa aku cubit pastu aku lepaskan.. nanti kulit tu slowwwww je nak tegang.. hahahah.. so dari situ aku tau kalau makin tua makin kendur.. kalau muda, kita cubit.. lepaskan terus back to normal kan.. tapi bila dah 34.. ko dah boleh rasa soon dia akan kurang tegang.. scary? itulah namanya kolagen berkurangan!!! paham tak? so bila kolagen dah mula kurang.. sebab tu lah umur 30-an ni proses penuaan tu makin laju laju dan laju.. kalau ko jaga dari umur 20-an.. lambat lah sikit nak makan tua.. nak berkedut.. jangan nak buat benda haram pakai botox apa semua tu ye.. tua tetap tua.. cuma kita usaha lah nak melambatkan penuaan tu.. niat kene betul.. kenapa takut tua? nanti suami ai takut tengok muka ai mcm nenek kebayan.. nanti possibility dia cari lain tinggi.. so i kene jaga dari sekarang.. ok niat macam tu bagus lah.. 

Aku rasa ni gambar 2 hari lepas.. kan??? hahaha. nak tunjuk vespa merah tu... tapi lepas amik gambar ni macam terperasan plak tangan nampak lembap.. ke aku je perasan? aku tak leh lah nak tunjuk lebih-lebih.. tunjuk sampai situ je takpe.. agak-agak kalau cubit kendur tak kulit ai? hahahahah... akak kat opis aku pegang gak tangan aku dia cakap lembap.. tak kering.. aku yakin ni kerja Ephyra.. sebab mana ada aku sapu berapa bulan nie.. eh tipu.. ada gak.. tapi boleh kira dengan jari lah.. ni kalau aku minum air masak banyak-banyak.. confirm nangis Ela Pazila.. hahaha.. 

muka macam tu jelah... lembap, tak keluar jerawat-jerawat besar-besar.. eh tapi ada lah rasa macam kulit aku segar.. eh segar ke panggil? macam kemerahan? atau nampak sihat? ok opposite kepada pucat.. apa nak panggil mcm tu? bermaya? whateva lah kan.. nak kata kulit kemerahan kang laki aku muntah plak.. tak abis-abis masuk bakul.. 

Aku bila nak ingat balik satu-satu selalu tak ingat.. hahahah.. aku masih mengalami proses keguguran rambut sebab ada baby.. tu normal dari dulu lagi asal anak aku 4 bulan ke atas rambut aku gugur mcm hapa je.. ni Leecha dah 7 bulan.. rambut aku masih gugur.. tapi dah start tumbuh yang macam 1cm tu.. hahah anak rambut 1 cm memang lawak.. takde la aku nak cakap aku amik ephyra so rambut aku tetiba tumbuh.. tipu sangat la... dulu-dulu pon akan ada satu masa lepas baby dah besar sikit.. rambut aku akan tumbuh balik... yang aku nak share is kelemumur.. dah berbulan-bulan kot aku takde kelemumur.. pelik tapi benar.. aku rasa sepatutnya bila aku dah bertudung ni berkuap-kuap peluh lagi lah senang kelemumur kan? hahaha.. imaginasi teruk betul.. tapi takde.. tulah bagusnya pakai tudung ni kannnn hahaha.. tetiba apa hal.. nak kata aku ada bertukar shampu dalam masa 4 bulan ni.. takde... aku tak check lagi ngan owner ephyra bab kelemumur tu boleh hilang sebab amalkan ephyra ke tak.. nanti aku tanya.. 

So untuk ibu yang baru lepas bersalin tak yah takut minum ephyra ye.. InshaAllah takde apa masalah pon.. ramai yang kata minum Ephyra susu badan bertambah.. untung sangat tau.. aku start Ephyra dulu.. aku dah berhenti susu badan kot... Aleesya sorang je yang paling cepat berhenti susu badan.. takde rezeki dia.. so kalau yang anak baru 2 bulan ke apa.. dan susu masih ada banyak.. boleh lah tambahkan lagi dengan amik Ephyra nie.. bagus untuk baby dan ibu.. 


Pengumuman Penting: 

2 October - 6 October ni Ephyra akan bukak booth di Halfest Expo Exhibition (Ekspo Makanan Halal Terbesar di Malaysia) di Mines Convention Centre Seri Kembangan, Selangor.. Booth Ephyra 0078.. cari sampai dapat ok? Ramai yang tanya aku cemana nak beli kan.. apa kata korang datang je terus.. boleh terus beli dan bawak balik.. tak yah pos-pos.. hahahah... pegi lah jalan-jalan sekali kat Ekspo tu..mesti best ;) 

Yakin lah dengan EPHYRA kerana produk ni disahkan HALAL oleh JAKIM... banyak produk diluar sana yang claim mereka adalah halal, padahal tak.. sebab tu lah dalam Islam pon suruh kita makan yang halal.. boleh memberi kesihatan kepada seluruh tubuh badan... macam tulah yang diutamakan oleh Oceanlife Marketing Sdn. Bhd selaku pengeluar produk EPHYRA.. sangan menitikberatkan kualiti dan halal untuk diminum oleh pengguna.. buktinya, booth Ephyra ada kat Ekspo Makanan Halal tu kannnn... heheh

Tahu tak yang setiap permohonan HALAL dari JAKIM memerlukan sijil kelulusan dari KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia) baru boleh mohon status HALAL.. so kalau ada mana-mana produk yang kat luar tu mewar-warkan status HALAL.. korang kena pastikan adakah ianya benar-benar HALAL dari JAKIM.. bukan setakat logo halal je ok? 

Sebelum ahkak terlupa.. masa Ekspo Makanan Halal tu nanti... Ephyra ada buat Cabutan Bertuah.. Mana tau, korang ada rezeki boleh menang Mini Ipad ke, Samsung Camera ke, atau consolation prizes lain tu ke.. so pergilah beramai-ramai membeli Ephyra ye.. 

Kalau tak dapat datang Ekspo tu tak pe.. beli je sini.. ada macam-macam cara nak contact Ephyra nie.. Oh ya.. boleh beli TRIAL PACK jugak tau.. untuk yang nak tengok kesan dalam 10hari sahaja..boleh beli dengan harga RM68 (semenanjung) / RM78(sabah/sarawak)

Instagram EPHYRA : @ephyra2u
Telefon: 0341417889 atau sms 019 3999 238


Sekotak Ephyra RM197..Promosi diteruskan untuk blog readers Kasihaleeya. 2 kotak pada harga rm380 (NP:RM394 - 2 kotak) 

email : info@oceanlife2u.com
tajuk : kasihaleeya.blogspot.com


Previous Entry tentang kebaikan Ephyra boleh refer kat link bawah ni ye :)








7 comments:

Watie Shaharin said...

Filla,
Ko minum sebulan sekotak or sebulan dua kotak?

strawberi said...

rajinnya lahai nk disiplin..kita minum ephyra sblm filla start lg..tp baru kotak ketiga..camne tuh..alahai...minum time igt je..kihkih..tp insya allah..akan cuba lebih rajin lg

mrs kayrul said...

ramai dah komen pasal ephyra nie...terpanggil2 jer nak try jugak...hehehe

Filla said...

sebulan sekotak

Puteri Fiza said...

Assalamualaikum kak. Fiza baru je dengar pasal produk nie. Fiza done follow akak. Klu sudi aka follow back. Tq kak :)

afid said...

Kak filla,
Sy email akak last week, akak x reply lagi..

aNa LiEyA said...

Sy authorized dealer EPHYRA from oceanlife.

Boleh sms whatsapp lia 0109828056 for info and best deal.

Perubahan seawal 7hr.perisa orange.waiting ur text 👌