Wednesday, September 11, 2013

Orang nak datang.. aku nak masak ni....

Hari ni tetiba last minute buat decision nak masak untuk orang datang... kelaka sangat la kan.. seram sejuk.. sebab aku tak biasa masak untuk orang.. masak untuk laki wa terror la.. Kak Nana whatsapp tadi.. cakap bila mau lepak.. eh eh.. gila ni dah habis raya tapi tak lepak-lepak lagi.. dah alang-alang tu aku ajak raya umah.. rumah sekangkang kera tapi tak sampai-sampai.. gilo apo? hahaha

So aku terus terpikir.. Apa kau nak masak ni? memandai ajak orang datang umah.. tapi tak tau nak masak apa... takkan takat-takat nak goreng mee je?.. Tolonglah dari anak satu sampai anak tiga itu je tau.. tak de improvement langsung.. cer jadi mak-mak sikit.. *berkata daku kepada diri sendiri* amboi novel sangat..

So aku decide nak buat menu yang senang, sebab aku kerja kan.. balik kerja dah pukul berapa.. nak sinsing lengan baju nak tung tang sangat macam lah hebat sangat... jangan nak poyo sangat.. aku ingat nak buat mihun sup je.. hahahhaha.. tu menu selamat nama dia.. hahaha... tapi nak over sikit, aku nak buat begedil.. pastu buat cili kicap perah limau.. fuyohh.. gempak sangat ni.. 

Ok lah doakan semoga diri ini sukses.. bye.



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

4 comments:

Puteri Satu said...

klu nak pekat sikit sup tu... blend bawang putih bawangmerah ngan halia... pastu tumis dulu sikit... then sebelum sup mendidih... letak bawang goreng siap2.. so sup tu tak de lah jenih jek... tapi ingat jgn letak minyak banyak sangat... ni petua dari mak akak... :) klu sudi boleh try...

Ayu azmir said...

Nak beesilat kat sapur ye hari ni

misskt said...

selamat memasak ye kak pilla....

NUNU EERA said...

haha.. comel la akk ni.. ptut la ani pun comel jer.. :)