Thursday, September 19, 2013

Kisah kami..

Hari Ahad aku balik Enstek umah Atok n Wan.. sebab memula macam plan nak balik Sabtu petang so boleh tidur sana.. tapi sebab rakyat dah ramai.. malas pulak aku nak bawak bag-bag baju la apa.. so aku janji ngan Wan, pepagi subuh gelap aku sampai.. muahhahaha...

Pastu Atok cakap kat Wan.. Jangan haraplah muka aku leh sampai sana pagi2.. konpom tengahari kang baru aku sampai.. betul tu atok!! hahaha... aku dah bangun solat subuh.. pastu tido jap.. sekali aku bangun balik kul 9.00 pagi.. tekejut mak.. hahahah.. aku ni dari dulu ada seram sejuk sikit kalau dah janji ngan Wan.. sebab Wan tu punctual orangnya.. pastu aku malaslah kang merajuk ke apa kan.. huwaaa takut.. so laju-laju siap.. mandi, sup sap pakai baju, sarung tudung.. jalan.. bibik pon aku dah latih to be punctual dah.. aku ni jarang nak strict sangat ngan bibik tu.. aku layan je dia borak2 ke apa.. tapi dia dah masak ko perangai aku.. sekali kalau aku dah tarik muka maksudnya aku tak berkenan.. contoh if aku cakap.. aku nak semua dah ready by 8.00 am.. pastu aku tengok ko terkial-kial lagi dah pukul 8.05.. aku tak leh tolerate sebab aku dah cakap since sehari sebelum lagi... semalam aku marah sikit.. sebab aku ada appointment Leecha kat DEMC.. aku gi antar kasih gi sekolah dulu.. tapi aku dah cakap banyakkkkk kali.. aku cakap.. pukul 8.00 pagi aku akan sampai untuk amik dia, Leecha and Ani.. so please make sure pukul 8 semua dah siap.... sekali aku sampai rumah kul 7.50am.. dia belum salin baju lagi.. Ani ngan Leecha tido lagi dalam bilik ngan Pak Radie.. omg.. aku hangin la kannn... 

Aku tanya "Laaa tak siap lagi? budak-budak mana????" dia jawab "Tak puan, lagi dalam bilik tu tidur".. sambil aku membebel aku naik atas.. aku cakap "Kalau saya cakap pukul 8, pukul 8 lah.. kamu tau tak depan sana tu jalan jammed.. saya nak sampai hospital cepat.. nanti saya nak pegi kerja balik, lain kali ketuk je pintu bilik tu.. cakap saya yang suruh".. kemut-kemut bibik tu.. geram betul.. aku ni kerja ikut masa.. aku tak suka orang tak punctual.. dari zaman dulu lagi aku mcm nie.. nak main-main boleh je ngan aku.. tapi ada masa jangan nak main sangat lah kan... pastu laju gila lah dia mandikan Leecha semua.. aku dah tunggu dalam kereta.. saja bagi dia stress sikit.. Kadang tu Acih pon lambat gi sekolah pagi.. aku dah cakap, pukul 6.40am tu siap!! kang aku turun.. tehegeh-hegeh lagi.... tapi jarang lah jadik mcm tu.. sebab aku dah cakap, kalau dengan aku, tolong ikut masa aku.. now dia dah mcm ok sikit.. takde lah tehegeh-hegeh sangat.. hahahahha... 

Bila aku citer ni kang.. ada pulak yang kata aku ni over, garang tak bertempat lah apa la kan.. sebenarnya aku ni mulut je.. cuma, jangan buat benda yang aku tak suka.. tu je.... aku lambat takpe.. muahahhahah... kadang rasa macam dah duduk dalam kem askar je.. hahahhaha.. Pak Radie tu lagi lah sakit jiwa ngan aku kot.. sebab dia tu alamakhaiiii.... slow motion ok.... aku ni bangsa kelam kabut.. lagi aku tengok dia hegeh-hegeh.. lagi aku lari-lari sana sini bagi dia stress.. annoying yeh aku? hahahha.... ok terbabas citer.. heheh

Eh ni bukan gambar balik umah wan... ini hari sabtu.. balik Shah Alam kejap sebab dah lama tak balik.. so lepak2 jap umah PIL.. pastu gi singgah umah anak buah biras aku Abang Eday tu.. anak buah dia bertunang and buat sekali bday party anak buah dia yang lain punya anak.. hahah faham ke tak? abaikan je.. 

Hahahhaha... petak gila muka Ani... now lagi debab badan dia.. asik makaaaaannnnn je.. marah plak tu kalau cakap dia gemuk.. hahahah.. Tengok video/keek dia nangis ni



Lepas gi sana.. ingatkan nak bawak budak-budak jalan kat Ikea.. tapi aku macam tak larat.. uhuk uhuk.. dah tua kot.. jalan sikit mengah.. eh ke dah gemok? hahahah... so berbelah bagi.. aku cakap, "Pa, balik je lah.. kita gi makan ringan-ringan je kat area umah".. Pak Radie pon ok jer... lagi satu perangai aku.. kalau tade apa aku nak beli or target nak tengok.. aku malas gila nak pegi.. macam nak pegi ikea buat apa? jalan-jalan jeeeee.. hoih memang tak la... 

So ke sini lah kita.. Subway Giant sudeyyy.. hahaha.. first time letak Leecha kat baby chair.. yeay.. dah senang dah sekarang... ko tengok muka Leecha macam "ada aku kisah?" mata berputar ke atas.. hahahha... Oh cakap pasal tu.. haritu Ani gaduh ngan Acih.. pastu dia membebel.. dia cakap "Hilang mata.. hilang mata!!" hahahhaha dia sound Acih okkkk.. sebab Acih jeling dia... 

Ok tarik napas... ni entry panjang ok.. aku tengah ada mood nak borak.. kalau malas.. lagi 5 hari baru aku update.. hahahah.. 

So ahad tu dah melompat bangun dari katil.. dah siap semua terus masuk kereta.. ni lagi satu bibik ni.. hahahha.. aku dah cakap dari malam lagi.. aku cakap "esok pagi-pagi kita pegi rumah Wan".. dia tau aku nak gerak pagi sebelum pukul 8.... masa dalam kereta aku tanya la.. "Saya terlambat bangun.. tu yang lambat".. pastu bibik jawab "Tulah.. saya pon fikir kenapa puan tak bangun, katanya pagi2 nak ke rumah Ibuk".. haih lahhhh.. asik saya fikir saya fikir... Ketuk jelah pintu bilik ponnnn... takut aku makan ke... ai baik orangnya bik.. ai tak makan orang pon..... choiiii... 

Ni yang aku suka kalau balik Enstek ni..  hahahah.. kalau Wan tau kitorang nak datang.. mula lah... masak ketam lah.. udang lahhh.. tapi kata takde apa pon... masak ni je... NI JEEE????? hahahahha... yang Pak Radie pon over.. bila Wan masak, terus makan banyak2 pastu asik cakap sedapnya ketam.. banyak nya isi ketam... mentanglah aku aritu gi pasar beli ketam kurus.. sikit plak tu... mana la aku reti ketam gemok ketam kurus.. len kali pegi beli lapanploh ekor.. biar aku masak... choiii sangat dia ni.. 

Ok.. Wan buat dua jenis.. masak lemak ngan sambal... pastu sambal tu pecahkan telur 3 bijik.. perghh so sambal dia tu ko gaul ngan nasi panas-panas.. adoilah meleleh air mato den... lap hingus ok.. hahahah... aku kan tak suka makan campur 2 kuah.. so aku amik kuah masak lemak tu untuk 3 kali suap je.. dah habis 3 suap, baru aku makan yang sambal pulak.. i love sambal very much.. aku tak perlukan lauk-lauk lain.. 

aku bukan pencinta ketam.. sebab aku pemalas.. tapi sebab ketam ni gemok.. so ok lah.. boleh aku korek je isi dia.. yang penting sambal tu... makan banyak gila.. syabas... malam sebelum balik pon makan nasik lagi letak sambal dia je.. pastu masa makan nasik, wan plak goreng mee sikit.. choiiiii.. dah terpaksa pulak aku kene makan mee lagi... ni semua salah Wan.. i hetchiu Wan. 

Budak Ani ngan Acih pon pencinta ketam.. So aku makin menegaskan disini yang aku TAK RETI KOPEK KETAM... so kerja tu aku serah kan apak dia.. pls take note.. hahahah... aku kalau makan kene feel.. mana boleh ada gangguan.. hahahahha.. saiko punya mak.. 

Bapak Jenggo ada hal.. so mintak tolong Wan jaga... kesian aku tengok Jenggo macam tak bermaya je.. dah kenapa kau jenggo? tapi tengok muka Ani masa nie..excited kan?

Hahhahaha.. masa ni dia tekejut sebab Jenggo gigit towel tu kene kat jari dia sikit.. hahah terus muka panik.. nasib dia tak lambung ko Jenggo.. 

Acih penakut jugak.. nak pegang tapi takut.. acaner?

Gemok ni berani-berani jugak lah...

Lawak gambar nie aku post kat IG.. semua cakap Jenggo yang takut kat Ani.. mata tebeliak.. hahahah.. 

Petang tu Pak Radie letak Jenggo kat pokok.. memula dia macam tak bergerak-gerak sangat.. lelama fuyo.. macam monyet.. memang monyet pon kan.. hahaha

Geram kannnnnnnnn???? eii aku picit kang.. penyek kang.. 

Petang tu Wan buat Teh Tarik.. cicah biskut lutut.. nyamssss.. semua tak sabar nak tnggu kul 5.30ptg nak gi playground.. 

Wan bawak aku gi Pasaraya Zemart.. merempit ok Wan bawak kancil... hahahah.. sungguh ku tak percaya.. hahahahhaha... dia cakap Atok tu bukan pecaya sangat dia bawak kereta..

Tengok tu Wan tu... beracing ngan Atok okkk... aku ada banyak kot kenangan dengan Wan dulu... oh yang aku ingat dulu... aku gaduh ngan Wan.. dalam kereta kancil ni lah.. sebab Wan suka bf aku dulu.. aku pulak dah tak suka... so aku clash.. Wan marah sebab kononnya aku clash sebab aku ada orang lain.. hahaha aku cakap lah.. bukan sebab aku ada orang lain.. tapi sebab aku bosan ngan perangai dia tu.. sebenarnya memang sebab ada orang lain.. hahahahhha... pastu Wan marah lah.. gaduh-gaduh.. pastu aku cakap aku nak terjun keluar dari kereta.. gila drama swasta ok.. Wan cakap "kau terjun sana, aku terjun kat pintu sini".. eh eh Wan ni.. orang nak terjun.. dia pon nak terjun.. sabaaaa jelah... 

Pastu kereta ni jugaklah kitorang naik.. aku nak gi mana tah masa tu.. pastu kitorang tersesat.. aku yang drive.. Wan duduk sebelah.. masa tu aku duduk kat Ampang lagi.. kat Taman Muda tu.. masa kejadian malam kot.. pastu dah sesat tu.. dua-dua panik.. mak aku cakap

"Eh, yang.. kita kat mana nie?".. 
"Entah? tak pernah pon tengok tempat nie?"
"Ko jangan yang... kat mana nie?"

kat tempat tu macam pekan-pekan lama sikit.. sekali tengah panik-panik tu.. kitorang sama-sama ternampak tembok tepi bus-stop tu tulis "Taman Muda"... vangang nak mampos.. hahahhaha.. aku pandang Wan, Wan pandang aku.. pastu ketawa sampai nangis-nangis dua-dua... hahahahah... padahal tu lah bus stop besar yang aku selalu tunggu bas masa sekolah.. tulah pekan sayur cina yang mak aku selalu pegi... Gila blur ok.. 

Dah sekian tu je nak citer.. 

22 comments:

kacang buncis said...

comelnya budak2 nie...gerammm

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Haha...wpon pnjg lebar tp best! Gelak2 sy baca

masdila Razak said...
This comment has been removed by the author.
masdila Razak said...

hehehhehehe
giler gelak hari ni
baca entry kak pilla

Watie Shaharin said...

Filla,
Hahahaa gelak besor aku bila ko ugut wan nak terjun kete... wan pun balas ko terjun sana..dia terjun sini..hahaha terbaek ah wan... lebiuuu wan...

ruziyatul mona Adzibi said...

haaa update panjang2 gini baru best.. kesian ani.. sedih plak tengok p sembam bantal ka apa ka.. haha.. adui la ani..

ida said...

lawak la wan tu..jiwa sama jer ngan u eh filla...seronok dapat mak camni...

mia azzah said...

adoi..lawak nya entry ni..ketawa sorang2 depan pc...panjang2 lagikan entry yer..syokk

salwana nordin @ che'wa said...

comelnyaaaaaaaaa amani dgn rambut tomato tu ha hhheeee..

sedu sedan nangis kena sakat dgn papa ye..cute sgt rupanya tu hhhaaaa..

cik gObu said...

ani menangis comel giler ok

drama queen sgt

Nad MamaZN said...

Suka baca cite ni..
Gelak sengih sengsorang :)

Ct Nadeyah said...

Ani comey tp grg sgtlah..hehe

Ct Nadeyah said...

Hahaha...ball ke mushroom?xagak pak radie mengaya ani..

aSmiDar said...

Nampak teror je wan bawak kete....fuhhhh

aSmiDar said...

Fuhhh....merempit terrr

aSmiDar said...

Nampak teror je wan bawak kete....fuhhhh

Chocolattehouse said...

adehhh... gelak smpi kuar air mata

Azziah Nawawi said...

hahahah.. lawak ar amaani. nangis pastu nak lari, skali duk depan cermin tgk muka tgk nangis.. kahkahkah.. lawak budak ni

dniescake said...

aduh kak fila..gelak terkekek kekeh last pernggan..buleh pulak tak kenal ni kat mana ni..padahal kat area kawasan sndiri..muahahahaa.

elly nadyra said...

perghhhhh ganas wan bwk keta
the 3rd pic....anak belah kanan, hahahhaa suka tgk muka dia cam ala2 "ada aku kesah?"

little mermaid said...

x larat nak gelak kak... gelak sampai kluar air mate sy kat dpn pc ni... ahahahaha

HadSha said...

Hadoiii kakkkkk... Den Gelak tak kuar suara dah... Lawak tul wan ni... Lepas ni tlg update pasal wan je la... Wakakaa...