Wednesday, September 04, 2013

Wedding Sepet dan Qery

lupa nak habaq.. shawl ni dari http://seribaiduricollections.blogspot.com/

Selamat Pengantin Baru buat adik saya Sepet dan Qery.. ntah bila isytihar jadi adik tah.. auwww.. macam zaman sekolah plak, akak angkat adik angkat bagai.. First time aku jumpa sepet dan kitorang mula close sebab kitorang pegi Hong Kong Disneyland sama-sama.. Sepet ni lemah lembut je orang dia.. tapi laser gak hahahah.. ahkak suka ;) 

Sebab sepet ni muda remaja, so aku rasa dia macam adik aku.. masa kat HK pon aku tak tinggalkan dia.. rasa macam akak-akak yang kena jaga adik.. pastu malam-malam melepak dalam bilik hotel sampai pukul berapa tah.. balik dari HK plak ada event Petronas kat KLCC.. time tu Sepet pon pegi.. so aku bawak Anny, Sepet bawak Qery.. melepak lagi... 

Masa aku bersalin Leecha pon Sepet ngan Qery ada datang.. siap makan nasi lauk sadin hahahahha... Qery tu memula aku ingatkan ala-ala model gitew.. macam sombong ke apa kan.. sekali pelawak.. rasa nak siku-siku je.. hahahhaha... dah lah pantang nampak pompuan cantik.. sibuk nak amik gambar sama.. choiiii... ni dah kawin ni.. kalau dia buat macam tu.. sepet siku je dia ok? hahahah

Hari tu dah berjanji jumpa kat Wedding sepet.. janji ngan Elly, Peej, Moon ngan Anny.. Rumah sepet kat Kg. Cheras Baru sana.. rumah lama aku kat Ampang tu alahai.. dekat gila kot.. tapi sebab cheras baru tu besar jugak.. so aku tak sure kat mana.. bila guna waze.. baru aku tau... memang dekat sangat.. kayuh naik basikal pon sampai... hahahaha.. 

Memula sampai salam kakak-kakak Sepet kat pintu masuk.. pastu diorang suruh naik atas amik gambar kat photo booth ngan nak sign guest book tu.. amboi terus rasa macam retis.. kahkahkahhhh...

Pastu kat tangga ni sorang reader tegur.. katanya silent reader... tiap-tiap hari mesti baca blog kak filla.. macih dik ;) mari kita bergambar... Ada jugak reader yang tetiba "kak filla" tapi macam terkeluar dari mulut je.. so ngam-ngam akak terpandang.. tapi sama-sama malu ke apa? dia terus makan.. aku terus jalan.. hahahahah... jgn kata akak sombong ye dik.. 

Sempat tarik pengantin begambar kejap... lawa sangat sepet ni.. rasa nak cubit-cubit pipi dia.. 

sebab aku sampai awal dari orang lain.. so aku makan dulu.. lauk sedap.. pastu Amaani ngan Acih punya ayam pon aku bedal sebab diorang tak makan... geram tau! 3 ketul ayam aku telan.. jin pon tak macam tu.. 

Haaa tu dia... kacak dan jelita kan pengantin? macam pinang dibelah lapan.  

Nasib Ceera melayan aku berborak.. sekali pakcik depan tu tanya Ceera.. "Ni sapa? kawan pengantin ke?".. "Tak, saya kakak pengantin".. "ooohhh... saya ni Pakcik sedara kamu lah nie".. "Oh ye?".. hahahha.. hambekkkkkkk... nasib tak masuk bawah meja... pandai ceera coverline hahahha.. padahal dah kantoi sedara tak kenal.. hahahahhahaha... eh kalau aku pon.. sedara-sedara yang jarang jumpa manalah aku tau hahahah... 

comel kan.. eleh Qery suke la tu dah kawin.. hahahhahaha... 

tak lama kemudian Elly sampai.. lepas tu Peej pulak.. dorang ni rumah dekat tapi aku yang sampai dulu.. per cer? hahaha.. jammed katanya.. sapa suh duduk area ampang? tengok aku duduk kat hulu hulu.. awal dah sampai.. tak jam langsung *bangga* 

Sorry gambar campur-campur sebab ada gambar dari phone, ada dari camera.. lantak lah kannn.. 

Eh tetiba masuk bilik pengantin balik.. muahahhaha... 

us

aku makan bubur kacang 2 mangkuk ke 3 ntah.. hahahah.. nak melepak lama punya pasal.. 

Anak-anak Elly bersama papa.. masa ni Ameera ok lagi.. tenang je makan

pastu dia dah usha Ani ngan Acih tepi tu.. tak sabar nak main lah tu hahahah.. 

tengok yunnan tu.. geram betul tau.. ligat dia.. tudung mak ko dah vogue tu.. jangan tarikkkk hahahah.. 

Moon pon sampai awal jugak... pastu sebelah moon tu watieshahrin.. kalau perasan dia selalu comment kat fb ngan ig.. 


hambik kau.. aku masuk semua gambar.. 

ayu je peej ngan baju kree.. cantik ;)



tu husband watie.. dia memang suka budak-budak... tengok tu.. siap dapat angpau.. utk mak-mak budak tak de ke? hahahaha

potong kek.. zaman akak dulu sedih.. takde pon kek betingkek-tingkek... 


Meh sayang, ai suapkan meh.. 

tekejut ahkak tengok gambar nie.. ooooo suapkan kek rupanya ;)




qery.. lepas kawin.. lepas sepet makan.. kalau comot tolong lap ngan tissue macam ni k? heheheh

Uncle memang peminat Ani.. dia boleh dukung Amaani kehulu kehilir.. hahahaha.. kalau aku, patah lah pinggang.. Amaani apa lagi.. suka lah kan.. mana lah ada orang sudi sangat nak dukung budak bam bam tu.. 

naik atas nak bergambar.. takde orang.. apa lagi.. berebut-rebut lah amik benda tu.. semua nak yang best je.. peej, nak cium ko boleh.. bibir sexy kahkahkahhhh.. 

photographer beratur depan tu.. apa lagiiiii... 

tetiba photog cakap "Free Style".. gila, tetiba suruh free style.. semua keras tak tau nak buat apa..hahah

hahahah rasa macam sopannnnnnyaaa akakkkkkkkkkk hahaha


sebab terasa diri terlebih sopan.. up sekali 3 gambar ;) qery, eleh... eksen nak tayang cincin.. 

Ceera and Jemah..

ramai cakap jemah macam cikgu sebab ada line hitam macam name tag.. tapi bila tengok gambar ni.. aku rasa semua pon macam cikgu.. hahahahah... mesti Acih bangga..sebab dia selalu mempertikaikan "Kenapa mama tak jadi cikgu? Kasih suka kalau mak kasih jadi Cikgu".. a'ah cikgu disiplin aku nak.. boleh rotan kalau degil..hahahha

dan berapa kali aku sangkakan frame ni adalah cermin.. bila pegi situ aku nak betulkan tudung... bengong sangat nie.. hahaha

muahaha.. cute tak..


comel betul Moon si pregnant mommy nie tau.. berseri-seri ;)

my bff Anny.. lawa anny pakai baju nie.. slim mlim.. kitorang kan selalu gaduh manja.. ni pon dah macam begaduh... pang kang!! 

sayang anny ketat-ketat..

Ok, itu saja laporan dari Kak Filla... 

Untuk adikku Sepet dan Qery
Akak doakan sepet dan qery bahagia hingga ke akhir hayat... Perkahwinan adalah satu perjalanan.. Bijaklah malayari alam rumahtangga.. onak dan duri pasti ada di sepanjang perjalanan..jaga hubungan baik-baik.. bila kita berkahwin, bermaksud kita berkahwin dengan ahli keluarga pasangan kita jugak.. anggap ibu bapa mertua kita sama macam ibu bapa kita.. adik beradik ipar duai semua..bila mentua kita sayang kita.. InshaAllah kita pon takkan ada masalah dengan pasangan kita.. Kalau ada persengketaan, tak kira kecik ke besar.. cepat-cepat selesaikan.. kalau jenis boleh berbincang, sila berbincang dan cari penyelesaian.. tapi kalau jenis macam akak ni, kitorang tak de bincang-bincang sebab masing-masing macam gangster kan.. so gaduh pastu 1/2 jam dah buat biasa macam takde apa.. jangan sampai 24 jam.. benda macam tu boleh jadi melarat-larat... percaya antara satu sama lain.. jealous sikit-sikit ok, tapi jangan lebih-lebih.. kita kahwin sebab kita percaya.. so percaya je lah pasangan masing-masing ok? suami kena ringan-ringan tulang bantu isteri.. kalau tak nanti isteri sentap sapa susah? isteri kalau boleh rajin-rajin masak untuk suami.. biar dia rasa masakan isteri dia sedap tiada tandingan.. dia cakap tak sedap, bantai je dia ngan pan yang akak bagi tu.. kahkahkahhhh...

Akak doakan Sepet dan Qery bahagia.. dimurahkan rezeki.. dapat cahayamata cepat-cepat.. 

"Selamat Pengantin Baru"




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

Irfa said...

wah ada pesanan lagi utk pengantin
aku yg x dpt jemputan pun rasa macam best sgt majlis tu..semoga pasangan sepet n qery bahagia hingga hujung nyawa.amin

seronok ani dpt jumpa peminat :)

Mai Keding said...

sweet je ayat akak..hehe.. :)

Mai Keding said...

sweet je ayat akak..hehe :)

Miss Moon said...

weiii aku tew bukan berseri dah tapi berlemuihhhhh peloh semer ada hahahhahah terus mak yg giant nih terasa bertambah giant bila bergamba ngan kowang yg haluih haluih neh

aQmaR 0n The Blog said...

Salam kak.. Bole tye kat mane pak radie beli set camera gopro ngan tongkat toe.. Nak bli jgk la

nurul harnani said...

suke wish akak utk sepet n qery. even sy taK kenal akak, sy terus jatuh chenta. nampak KEIKHLASAN akak di situ..

salam ukhuwah dr nanie :)

Watie Shaharin said...

Filla,
Ko jgn tak tau.. uncle sepanjang jalan balik dok ckp amaani comel..geram nengok amaani..amaani ada tarikan..amaani..amaani..dan amaani.. fanatik btl dia dgn amaani..hahahaha layan kan je ah kan.. dr dia minat pompuan lain..baik dia fanatik dgn amaani..hahahaha
Cuma lama tak jumpa Leecha je.. Kiss Leecha ye bg pihak kami ye.
Hehehehe

Filla said...

aqmar: bli kat kl, tp kat sbg parade pon ada, tongkat tu bli kat mudah