Wednesday, September 04, 2013

Cerita Nakal part 1

Aku kalau nak cerita zaman aku dulu-dulu ada banyak sangat nak cerita.. tapi tak boleh nak cerita kat sini.. nanti anak-anak aku baca, kantoi lah aku nakal dulu-dulu hahahahaha.... imej mesti jaga... hahaha..

Tapi takat nakal-nakal kiut tu boleh lah share sikit kan.. nak fun-fun sikit.. asyik nak serious je.. asyik nak citer orang kawin je.. dah nampak makcik-makcik sangat dah ai olls.. hahah.. 

Dulu aku belajar kat uitm shah alam.. dah lapanploh kali kot bagitau... al-maklumlah uitm dihatiku.. berbelas tahun pon tak boleh lupa... hahaha.. tak tau nak share kisah kelakar yang mana satu... banyak dah aku lupa kot... 

Aku citer biasa-biasa je lah ye.. dulu aku pernah stay kat banyak tempat.. yelah student kan menyewa.. dapat duduk hostel.. aku duduk hostel? hellooooo tak best.. hahaha.. tau Wan penampar sekali hahah.. so masa pre-dip aku memang lah dapat duduk hostel.. pastu dapat satu kad kurikulum ke apa tah.. yang ko kena dapatkan cop/stamp setiap aktiviti dalam hostel tu.. so selama 1 semester (6 bulan) ada target.. ko kena cukupkan stamp tu supaya ko entitle untuk duduk hostel for the next semester.. gila skema ok budak-budak lain.. pantang ada aktiviti sibuk berduyun-duyun bawak kad.. aktiviti gotong royong dapat cop.. ntah apa-apa lagi tah.. aku langsung tak amik tau... hahahaha.. aku siap "Hah? tanak tanak tanak.. nanti cop penuh aku kene duduk dalam hostel.. aku tanak, aku nak duduk luar".. muahahahaha... memang hebat... depan wan aku cakap "tak dapat duduk hostel sebab hostel untuk budak baru masuk je".. hahahaha.. sekarang berani lah nak cerita... dah tua dah Wan, anak dah 3, Wan jangan marahhhh ye.. kang kene jual..hahah

Ingat lagi dulu duduk hostel kan ada curfew.. so pukul 11.00 mlm semua dah kena ada kat dalam.. nanti ada pak guard jaga kat pintu masuk ngan keluar... aku dah lupa time tu nak keluar jugak gi makan... aku ngan gang aku siap buat plan.. ikut pintu belakang uitm tu yang keluar kat intekma ke apa nama tu? ada longkang besar tapi ada pagar kawat tu.. siap masuk longkang, tesangkut baju ok hahahahah... thrill lah konon? sampai turn aku keluar ikut longkang.. aku angkat je muka.. pak guard tengah start engine motor.. lek je dia pandang aku.. aku dah tercegat pandang dia.. pastu dia blah.. eh??? hahahahah ini sudah syukur alhamdulilah... hahahahha... 

Lagi kes masa muda remaja kan.. orang ada boipren.. ko mesti kena ada boipren jugak.. bukan lah boipren sangat pon.. tak de declare pon.. pastu aku kan tegejal sikit dulu.. lepas makan dah kenyang.. balik umah sewa.. janji takkan keluar malam.. nak duduk rumah study.. puiii sangat.. hahaha... pastu dah blah je.. jalan pelan-pelan.. masuk dalam.. tukar baju.. keluar ngan member umah.. hahhaha.. tengah happy keluar.. nampak scandal duduk atas bonet kereta.. aku bawak kereta.. lalu pandang je.. dia pon pandang.. dah macam bingai plak hahahahah... muka tenang.. dalam hati rasa nak pitam.. hahahah.. suka buat jahat tapi mesti kantoi... hahahha.. penah lah dulu boipren satu gaduh ngan boipren dua.. eh eh ada dua boipren kantoi.. pastu dua-dua bengang.. masa tu kat kedai makan.. diorang tinggalkan aku kat kedai makan tu.. aku balik jalan kaki ngan kawan aku.. jauhhhhh ok seksyen 3 balik ke seksyen 2.. bepeluh ketiak.. hahah.. tapi masa jalan kaki tu ketawa macam orang gila sebab kena tinggal pastu kene balik jalan kaki.. apa ke gila macam orang tak betul.. hahahah.. 

ingat lagi dulu rumah sewa aku kat seksyen 2 shah alam.. aku keluar tengah malam ngan kengkawan.. pastu balik umah.. sampai umah dah kul 3 pagi ke apa.. pastu park depan gate.. tetiba ada jantan lari keluar.. terus panjat pagar tepi dan lari.. kitorang macam tengok movie.. terus macam "eh?? ni rumah kita kan?".. bangang gila.. hahahha.. yelah takke pelik? pastu memasing macam "omg, ada orang bawak jantan masuk rumah... "
pastu kawan aku stock "siapa??? siapa??? cemana kita nak masuk rumah.. nanti akak tu tau.. mesti dia malu or kita nak buat muka taktau.. or buat muka tau ni???" so aku cakap "takpe, kita kewl je.. bukan kita yang salah.. dia yang salah.. sapa suruh bawak masuk??".. so aku matikan engine kereta.. terus buat muka macho.. masuk rumah.. pastu macam pelik.. meja study panjang tu beselerak.. pastu ada nota kat atas meja tu tulis apa aku dah lupa.. tapi PEROMPAK! bodoh gila.. terus kecoh "hoiii tadi tu perompak okkkkkk!!! uwaaaaaaaa takuttttt.... rupanya dia masuk bilik akak tu duit, handphone semua hilang.. meja study berterabur".. terus aku "jom kita kejar dia.. mesti dia kat sini-sini lagi".. hahaha puiiii sangat ok.. puii ke poy? hahahha.. ada hatiiii nak kejar perompak... tapi memang semua melompat masuk kereta aku pi carik keliling seksyen 2 tu ok.. hebat tak hebat la.. pastu nampak kelibat orang.. aku suspect tu perompak tu sebab aku ingat dia pakai windbreaker masa tu.. aku dah standby dari jauh.. aku cakap dia datang dekat kita langgar... ya Allah, cerita tamil ke apa nie? muahahha.. tapi memang tak dapat lah kan.. terus drive gi balai polis.. buat report.. polis pon muka nak tanak je layan... "ni korang ni baru balik dari mana ni?" "pi makan Encik" *sambiltengokpakaianliplapmemasing* bahahahahah.. ok tu cerita lama... bye.

Pastu ingat lagi dulu masa study kan tak reti duduk diam.. muda lah katakan.. bila dudukkkkk je diam rasa panas bontot.. ada je aktiviti... terus ajak Anny gi cycling kat Bukit Cerakah.. ni aku tak ingat pernah cerita ke tak.. kat Cerakah tu ko boleh sewa basikal.. tapi aku ni ada masalah sikit.. macam aku suka aktiviti lasak.. tapi sebenarnya aku lembik.. paham tak? hahah.. so naik basikal lah beramai-ramai.. tak ingat masa tu 5 orang kot.. aku, anny, mimie, izan ngan sapa tah.. pastu bederet kayuh masuk dalam hutan.. pastu jalan licin berlumut.. ambik kau.. memang stock besepah dia hentam dia, hentam dia, hentam dia.. gitu.. bertimpa-timpa jadik dia.. hahaha.. paling best izan.. dia jadi pekak kejap.. hahaha...  serious tak leh blah.. siap ketuk-ketuk telinga ngan kepala.. berdengung kot.. gelakkan orang kan.. aku lagi best.. lutut cedera parah sagat jalan.. hahahaha.. dua-dua lutut berdarah ok.. sakit gila.. jalan jengket-jengket.. dalam tu ada swimming pool.. terus terjun.. dah tu.. balik umah (masa tu duduk kat mahligai apartment sek.9).. balik tu sambung swimming kat swimming pool plak.. gila betul.. macam orang jakun.. terjun tiruk semua style ada.. bahahahahaha... macam tu lah kitorang masa muda-muda, tak reti duduk diam.. 

pastu dulu masa kawan dengan Pak Radie, (masa tu kawan je.. tak berkenan nak buat boipren) dia bagi aku puzzle.. aku pon tak tau dia beli sendiri ke.. girlfriend dia bagi.. pastu dia tanak.. dia bagi kat aku ke.. dia kan bangsa takde perasaan punya olang.. so kitorang melepak kat cafe mahligai tu.. nak siapkan puzzle tu.. puzzle tu halus-halus ok.. punya khusyuk siap plan ramai-ramai ponteng kelas sebab tak puas hati selagi puzzle tu tak siap.. jangan salahkan aku yeh, ni semua salah Pak Radie.. kalau dia tak bagi aku puzzle tu, mesti aku tak ponteng kelas... pastu aku ingat lagi dulu aku kena amik subject mandarin.. tapi time mandarin je aku ponteng.. aku ngan Ayu suka ponteng mandarin.. sebab aku langsung tak paham.. hahahaha... tak paham bukan nak belajar.. tak paham ponteng.. bijak bijak... sebab lecturer mandarin tu baik gilaaa.. tak pernah marah.. ko tak datang sebulan pon dia ilekkk je.. tetiba macam "eh? u're my student??" sebab tak penah nampak muka aku.. nanti aku jawab lah "yessssss, i'm your student".. terus dia macam muka pelik.. pastu dia cakap "ok ok ok".. mesti dalam hati dia.. dia yang lupa.. hahahahahha.. ingat lagi bila ada presentation mandarin.. (kena cakap mandarin 5 minit) sorang sorang ok.. aku tak tau nak cakap apa.. sebab tak tau langsung.. hahah.. last-last aku pegi kat kedai runcit uncle cina kat mahligai tu.. aku tanya dia "uncle, boleh ajar saya mandarin ke?" "haiiiyaaakkk apa mau belajar?".. 

"nama saya Fadilla"
"nama mak saya Hazizah"
"nama bapak saya Ibrahim"

ok boleh boleh..

"Wo jiao Fatila" 
"Wo de mama Hajijah"
"Wo de papa Iblahim"

bahahahahahah.. itu je aku tau... masa presentation tu kan.. cikgu tu muka excited nak tengok aku present.. aku dah glabah tapi muka konpiden..lecturer terus berdiri nak dengar aku 'cerita 5 minit'.. sekali dari mula aku dok cakap wo de papa bla bla.. wo de mama bla bla.. wo de abang bla bla.. wo de adik bla bla.. hahahahaha.. pastu dah habis.. dia pon macam confuse.. terus dia cakap "ok ok good good" hahahaha... kembang bontot aku walaupon cerita macam tu je.. see? baikkan lecturer mandarin aku? rasanya mandarin aku GAGAL kot.. bahahahahahaha double kelaka... 

Aku taktau lah masa aku belajar dulu.. ada ke tak lecturer sayang kat aku.. hahaha... tapi masa pre-dip ada sorang lecturer nama dia Dr. Burn.. dia baik sangat.. diorang siap gossip lagi.. sebab tiap kali masuk kelas (dia ajar english) dia mesti sikit-sikit sebut nama aku.. pastu mesti "ok fadilla read".. amboi kembang aku.. terus lulus dengan cemerlang.. hahahahahha... aku masa zaman belajar nakal.. tapi takde lah jahat.. nakal je.. kalau typing speed test kan.. mata aku pandang depan.. tapi sebenarnya aku dah type 2-3 perkataan.. tangan aku merayap ok... hahahaha.. nanti lecturer jerit "STOP".. aku pon buat lah macam dah stop.. mata pandang depan.. tapi tangan aku merayap sambung type pelan-pelan.. sebab ktorang kan ada belajar keyboard tu tak yah tengok..dah tau kat mana susunan dia.. pastu sempat lagi nak check kalau ada error.. sebelum save kat disc tu laju-laju betulkan.. memang hebat... 

Hahah.. ada coursemate aku dulu nama dia Amri.. aku pre-dip satu kelas dengan dia.. aku ingat lagi masa cerita pasal pet ke apa tah.. dia cakap "my cat passed away"... bahahahahah... lecturer tu jerit "PASSED AWAY??????" "DIED DIED DIED"... hahahah.. memang kelakar.. ada lah few lecturer yang aku sayang.. walaupon garang nak mampos.. tapi best gila.. Pn. Anis.. suka kat dia.. sebab dia rawk.. selamba sepak orang dengan kaki.. hahahahah... dulu dia bukak kindergarten.. aku kerja part time bila semester break.. aku ajar budak-budak menari untuk concert.. huwaaaaaaaa rindu sangat... nanti aku ada fav student aku.. yang comel je.. yang tak comel tak fav.. hahahahah jahat gila.. saiko.

Ada banyak lagi cerita.. kalau korang nak baca nanti aku story lagi :)

Ingat ye.. aku bukan jahat.. aku nakal je.. (eh nak sound orang pulak.. takut plak orang cakap ko jahat)

hahahah... mestilah, ai cute, comel, nakal, semua yang baik-baik je.. hahahah





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

Irfa said...

emm boleh tahan,mesti semua org ada kisah nakal masa tgh membesar dulu.aku pun ada tp malasnya nak menaip..nntilah kalau rajin aku share kt blog

sambung part 2 ye

Miss Brenito said...

seronok baca ^_^

ruziyatul mona Adzibi said...

janji no ada part 2.. takdak part 2.. mona bakaq blog akak ;p haha

umilia said...

sy pun amik kos ss gak..tp amik kat uitm jengka..sronok time blaja..kalau ingt blk mmg ketawa kan..hehehe..

Jiwa Kalut said...

Lawak lah Kak Filla ni.

Yes,DR Burn ada lagi kat UiTM ni.My roomate dapat Dr Burn.Sebutir sebutir ayat dia betulkan grammar.Hhehehe.

Watie Shaharin said...

Filla,
Masa belajar..time dpt dok umah sewa mmg bwst nak mampus kan?? Aku belajar dkt uitm perak. If mak aku call malam..dia tanya naper bising..aku jwb dkt kedai makan dkt dgn umah.
Hahhaha padahal dh sampai ke ipoh dgn bf.. giller weiii..
Dah tua ni baru rasa insap....

ida said...

Pernah gak menyewa kat mahligai tu ..dalam tahun 1998 gitu la..

dhr said...

Teeingat zaman kenakalan saya ms study kt uitm shah alam dulu. Rindu pulak dgn kwn2 ms tu.

Cik Aann said...

lawak la kak filla ni..ahahaha
ayah saya pun cam akak gak..tak bagi kawan ngan budak2 kulit hitam gelap sikit..suruh kawan yg putih2 je,, hahaha.


Alhamdulillah.. Rezeki Business bulan Ogos..4 figure income in hand.

peej said...

seronok. tersengih2 aku.
semua orang ada zaman nakal dia kan.
yang bila ingat balik rasa macam apa ke bangang sangat dulu. hahah

Zareene Saifuddin said...

filla... teringat kenangan lama kat school SS14 tu... and kenangan kita kat rumah sewa Sec. 2.. Pn. Anis tu pn ajar akak time Pre-Dip... Dr. Burn pn sama.. miss semua tuh...

Zareene Saifuddin said...

filla... teringat kenangan lama kat school SS14 tu... and kenangan kita kat rumah sewa Sec. 2.. Pn. Anis tu pn ajar akak time Pre-Dip... Dr. Burn pn sama.. miss semua tuh...

Aya Ariel said...

hoihhh..pecah perot gelak sorang2..dah laa kena kaver lam opis ni..hahahaha

supermommapots said...

Salam filla yg pak guard kat intekma tu saya ingat sgt.. Weolls dari faculty a.d mmg jenis balik studio memalam kekadang lalu cerun2 bukit masuk lonkang tu.. Masa dok kolej seroja dolo pun sama teringin nk mkn luar coz tak tahan makan ikan jaket ngan kailan jer .. P mkn seksyen 2.. Mcm heaven je..