Friday, September 06, 2013

B.F.F.

Ini adalah cerita fresh.. baru je berapa jam berlalu.. aku masih pakai tudung yang sama baju yang sama.. hahaha.. sebab mengenangkan esok dah weekend kannn... bagi lah bekalan kat korang nak cuci mata sket ;)

Tadi actually lunch time aku ngan Anny ada hal kat KL.. so Anny amik aku kat office during lunch time tu.. friday kan break panjang.. so merempit lah kejap... dah settle hal.. kitorang makan kat Hyatt.. amboi main hotel je.. orang belanja.. i nganga je lah.. thanks anny.. 

Untuk reader baru.. Annynie aku kenal dari zaman hingusan.. first time aku kenal dia, Natra yang bawak Anny.. aku masa tu kerja part time (semester break) kat Starr Hills.. masa dia datang tu.. dengan seluar pendek sebab dia baru jatuh motor ngan Natra... betis kena sagat kat jalan tar.. hahahah... lepas tu.. college dia pindah kat Shah Alam.. so aku terserempak lagi sekali ngan dia kat Shah Alam.. "eh macam kenal budak nie?".. oooo baru ingat ni kawan natra.. so ktorang lepak bersama :) 

Lepas tu aku bawak Anny masuk rumah sewa kitorang atas persetujuan budak-budak umah sewa aku.. Anny senang nak kawan ngan orang lain.. so kitorang jadi housemate.. banyak dah aku cerita kat blog ni pasal aku ngan dia.. dulu aku bawak kancil.. so panjang langkah.. kalau bosan, aku ngan dia gi dinner kat SS15.. minum air buah gelas besar.. pastu sebelum minum kena berikrar habiskan air.. pastu perot aku nak pecah sebab nak tekencing tak jumpa toilet.. hahahha.. tapau maggi goreng dan berikrar kene makan maggi tu kat genting highlands.. dan betul-betul pegi sana.. tido dalam kereta..hahah.. 

Pernah gaduh teruk gila ngan anny..hahah.. time belajar jugak.. dia keja part time kat Shah Alam Mall.. ada macam kedai buku tengah-tengah tu.. pastu ada banyak rak buku.. pastu lately dalam seminggu dia tak berapa nak bercakap ngan aku.. aku ni bukan boleh.. kalau tak suka cakap.. jangan diam dan ignore aku.. nanti aku tak puas hati.. so aku pegi kedai tengah-tengah tu tempat anny kerja.. aku tanya dia "ko kenapa tak nak bercakap ngan aku?".. anny jawab "mana ada".. "ye, ko tak nak cakap ngan aku, kenapa? kenapa???".. anny diam.. anny terus je susun-susun buku kat rak..aku push lagi "KENAPA???? KENAPA?????? KENAPA??????" pastu minah tu bengang gila sebab perangai dia tak suka kena push.. aku plak suka push sebab aku nak tau kenapa.. hahaha... pastu drama swasta.. kitorang tepekik telolong tengah-tengah Shah Alam mall.. semua orang tengok.. yang tepekik telolong lebih aku lah..hahahah.. dia kewl je.. aku dah nangis-nangis.. sebab sampai hati u buat i macam tu???? "ko cakap aku bodoh??? bodoh???? apa?? bodoh???? sapa bodoh???? pegi mam laaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ko lah pegi mam...aku pakai high heels masa tu.. tapi kat kedai tu kena bukak kasut.. so masa aku dah menangis-nangis menjerit tu.. aku lari.. aku amik kasut tak pakai.. pegang je.. lari kaki ayam keluar dari Shah Alam mall sambil menangis dan jerit-jerit.. kira macam sedih sangat la.. omg.. kau ke tu fadilla? hahahahhaha.... semua orang tengok.. ada aku kesah?

Sampai je luar, lap air mata.. pakai kasut.. cari public phone.. call Pak Radie.. bila Pak Radie angkat phone.. aku tak boleh cakap sebab sebak dan tersedu-sedu.. Pak Radie suruh tarik napas.. cakap sekarang kau apa hal nangis macam pompuan gila.. hahahah.. aku pon mengadu aku begaduh ngan Anny.. so pak radie dengar jelah.. sian dapat gf cengeng.. hahahha.. ko ingat dia layan sangat aku nak melalak-lalak mengadu? hahha.. 

aku dulu-dulu kan manja.. sampai sekarang pon manja.. hahahah.. langsung tak leh blah.. anny tu dari dulu berdikari.. so dia stress bila tengok aku mengada lebih.. takde duit aku macam "haihh duit tinggal sikit cemana ni".. pastu dia stress sebab nyampah tengok aku.. duit sikit pon nak mengeluh.. dia tak de duit lekkkk je... hoih.. sukati aku lah nak mengeluh.. hahah.. zaman hingusan.. asyik nak begaduh je.. tapi itulah kan.. ktorang dewasa bersama.. harungi suka duka bersama.. dari zaman tegedik-gedik, zaman bercinta-cinta.. zaman putus cinta frust menonggeng.. semua bersama.. dah macam adik beradik dah.. macam aku jenis open sikit.. semua pasal aku anny tau.. tapi anny jenis berahsia sikit.. tapi kalau dengan aku.. lambat laun aku mesti tau.. cuma aku tunggu bila dia rasa comfortable nak share ngan aku, aku ada.. dia selalu nasihat aku.. aku pon nasihat dia... 

tetiba teringat kat natra.. natra now kerja.. weekend pon selalu kene kerja.. so ada masa calling-calling tanya khabar.. nak keluar susah sikit.. sebab weekend aku selalu dengan family.. macam anny sebab kerja dia memang ukur jalan raya.. so ada masa sempat lah dia colek aku bawak gi lunch ;)


Anny suka cenggini kan? dia tak suka masuk dalam blog.. hahahha.. ada aku kesah???? 

mata aku ketumbit lagi okayyyy.. tensi gila.. ko dah apa hal ketumbit asyik nak keluar je? hari tu satu kan? yang aku siap dapat MC tu.. pastu dia tumbuh lagi kat ekor mata pulak.. masih ada lagi tapi dah kecut sikit.. now kat mata sebelah plak.. saiko.. tak suka ok.. sakit ok... sapa tau kenapa ketumbit terjadi? dan kenapa dia asyik nak tumbuh je???? why? why? why? sebelum ni aku tak pernah pon ada ketumbit nie? jangan cakap sebab aku mengintai ok.. tak kuasa nak mengintai. hahah... 

Hyatt

saiko.


gulp.. teringat plak.. letak cilipadi kicap.. slurpp.. 

Anny's. garlic naan ngan ayam apa benda tah.. makan sikit.. pastu paksa aku habiskan.. 


ok now tak de apa nak cerita.. tapi dah lama tak buat kerja gila.. jom toilet jom ;)

















Sekian.


-Ads-
Nak cantik?Nuf Skin Life...set kecantikan pertama di Malaysia dengan formulasi Air Zam Zam... merawat kulit wajah kusam,jeragat, jerawat dan anti penuaan  serta menjadi wajah cantik berseri dan muda selamanya...  bantuan kecantikan?hubungi/ whatapps 013 3240 130 untuk diskaun RM 50 sekarang.. www.facebook.com/NufSkinLife... Pengedar diperlukan.
-Ads-
Tudung bawal pelbagai corak dan warna di http://seribaiduricollections.blogspot.com



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

ruziyatul mona Adzibi said...

Kak Filla!

Ketumbit naik selalunya sebab darah kotor.. atau ada pakai eyeshadow atau eyeliner yang tak sesuai! dulu masa study, ada kawan mona, dia selalu naik ketumbit.. last2 doc sugest operate buang..keluar mcm lendir apa ntah.. sampai sekarang dah elok dah kak mata dia ..

Mimy Hamid said...

hahahaha meamng gila babeng posing ko ngan anny ni....anny ni kulit lawa eh...sama cam natra..apa rahsia kulit kawan bff ko ni

yasmine said...

Filla...anny ni dulu ptpl shah alam eh...muka sebijik minah kat situ dulu tau...attractive sgt...

Sakura 79 said...

Salam Filla,

Hai nama saya Sharita. Salah seorang pembaca diam anda.

Saya pun selalu juga kena ketumbit mata tu.

Saya adalah buat kajian, menurut hasil kajian dari pakcik google katanya ada liang bulu or bulu roma yang tersumbat. FAktor faktor tersumbat. Tu yang akan naik macam ketumbit.

:) harap this explain your curiosity

NenetPenne (NP) said...

gila drama kat mall tu.hahaha


eh tapi kan i pun mcm u laa...kalau orang tu tak cakap kenapa dia senyap dgn kita, lagi lah i tanya..

Irfa said...

best ada kawan baik dulu smpi sekarang.. kawan baik aku zaman skolah dan zaman bujang dah buat hal memasing.takpelah,aku doakan mereka bahagia..

kes drama ko dgn anny kat kedai buku tu kalau org x tahu mesti igt korang kapel tgh gaduh.hahaha

Fiza Abdul Rahman said...

Saje kasi kat filla tudung bawal. Sebab tak pernah tgk gmbr dia bertudung bawal.. Nmpk comel lah filla..

Fiza Abdul Rahman said...

Anyway thanks filla...

Kasih nur azie said...

Kak. Cter gaduh habis cam tu je? Mcm mana boleh baik semula?

IdaShazana said...

kalau ada nak buat drama kat situ lagi, bagitau la awal-awal yek. boleh stand-by siap2