Monday, September 02, 2013

KOLEKSI GAMBAR RAYA 2013

Masih bulan Syawal kan? tak salah share gambar lagi kan? aci kan?

Baru lah aku dapat gambar ni semua dari camera lagi satu.. padahal ada je pon.. nak keluarkan memory card dari camera pon aku rasa susah gila.. hahahaha... pemalas tak dapat dibendung camnilah.. 







Being a single parent ni memang payah aku rasa.. tak tau lah sebab abang aku lelaki kan? tapi aku kesian gila kat Dhya.. nasib dia still budak-budak dan dia tak tau sangat benda-benda orang dewasa ni kan.. Now Dhya dah 7 tahun.. Rasanya dah 2 tahun berlalu.. Dhya tak duduk sini.. dia duduk ngan mak dia ngan family kat Kelantan.. So macam yang dipersetujui, cuti sekolah Dhya datang lah sini.. dan bukan lah setiap cuti sekolah.. kalau datang pon dalam 1 minggu je.. jadilah dapat lepas-lepas rindu papa dia.. Wan, Atok ngan kitorang semua.. sebab tu bila cuti sekolah yang Dhya ada kat sini.. Kasih pon aku pos kat Wan.. now dhya dah ok.. papa dia tak de pon takpe.. janji Wan ada... nanti Wan yang bawak budak dua orang tu gi bookshop lah.. gi makan-makan.. jalan-jalan.. nasib ko dapat Wan yang rajin melayan tu.. 

Dhya tu manja jugak.. boleh lah pangku-pangku, peluk-peluk cium semua... dah namanya pertalian darahkan.. takkan ada yang boleh terputus.. sikit tak de beza dengan anak buah lain, cucu lain.. sama je.. semua sayang kat Dhya.. kalau Dhya dah besar.. dan Dhya terbaca ni.. Mama Filla nak Dhya tau, kitorang semua sayang Dhya.. tak pernah berubah pon walaupon Dhya takde kat sini.. Dhya kene belajar rajin-rajin.. Dhya kena ingat Dhya ada papa, ada mama, ada keluarga sini.. ada keluarga sana.. Jodoh tu Allah tentukan, tapi hubungan anak dengan orang tua sampai bila-bila... Love u Dhya. 


Ni ketipang payung... Orang cakap anak pompuan dengan mak memang 'panas' sikit kan? Yelah tu.. macam aku ngan Wan lah dulu.. asyik nak begaduh je.. hahaha.. pastu asyik rasa tak puas hati je.. Now Acih dah besar.. perangai boleh tahan.. menjawab no.1.. sentap2 tu biasalah.. tapi dia cepat sejuk la.. bangsa sentap tak lama sangat... tapi sekali dia sentap.. kalau agak-agak lebih-lebih sangat dia menjawab kan.. aku memang get ready nak cari rotan je.. baru dia mencicit lari sambil nangis.. sebab dia tau.. kalau aku cakap aku kejar ngan rotan.. memang aku kejar betul-betul.. 

Sayang sangat.

Tak pernah aku rasa syahdu di pagi raya, sesyahdu raya 2013.. aku bukan orang yang mudah tersentuh hati.. semua dalam keluarga tau, betapa kerasnya hati aku..dulu Wan pernah cakap.. hati aku ni bukan keras macam batu lagi dah.. keras macam besi pon besi boleh cair.. ni lagi keras.. hoih.. 

Raya kali ni arwah adik takde bersama.. aku tau Atok ngan Wan kesepian sejak arwah takde... so pagi raya tu rasa sayu... tengok Atok plak nangis masa peluk dia.. argghhhhhhhh sebakkkk... 

tak reti nak cakap cemana dah.. cuma boleh peluk kuat-kuat menandakan apa pon yang berlaku.. aku akan tetap ada.. 

Ini lah saja keluarga kecil yang aku ada.. dan aku harap keluarga kecil yang aku ada ni akan tetap bersatu dan bahagia selalu.. 


Aku harap, lelaki ini akan terus menyayangi aku walaupon aku dah tak slim.. walaupon kengkadang aku dah macam makcik-makcik.. akan terus melindungi aku dan anak-anak.. berani buat hal? hahaha


Atok dan Wan

4 cucu pompuans

Haaa.. ni je keluarga aku.. comel kan.. 

Eh gila ralat aku terlupa salam minta maaf ngan Pak Radie.. rasa dah pernah aku tulis dulu kan? tapi still rasa bersalah.. nanti ada umur panjang tahun depan aku set reminder "salam laki, jangan lupa"

Jenggo pon sambut raya hehehe






The Kasihs


Nenek Ani




Warna-warni Aidilfitri.

dah posing cun-cun.. sekali bersin

Muahahaha.. senonoh sangat.

Itulah cerita raya saya... tak boleh tengok gambar nie.. rasa macam umur dah nak cecah 50 tahun gaya duduk tu nenek-nenek sangat.. hahaha..



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

farhani said...

comelnyaaaaaa lahh si ani neh..tgh pregnant ni suka tgk muka si ani ni.. harap nnt anak comel mcm dia.. hehe.

Hani said...

I sebak baca. tapi kelakar pulak bila nengok monyet tu kikiki.
Filla, keluarga kecil tu nanti akan berkembang bila anak-anak dara tu membesar, berkeluarga. selalunya org kg I cakap untung dpt anak perempuan, keluarga berkembang katanya.
sabtu lepas i lalu enstek teringat kat u and wan :)

nuui said...

Termengalir airmata, bila tengok pic kak filla with bapa. :(

Al-Fatihah buat Arwah Syafiq.

-anne-

honey said...

As salam ..sebaklah pulak baca entri ini..anyway tatuttt tengok jinggo tu he2..

Your silent reader

Nuriel said...

sis filla..purple suit u very wellll!! trus muke glowing..cantekkss!!

J.M.R said...

haha..gmbr yg bersin tu mmg scary giler kot kak..hahahah

Watie Shaharin said...

Filla,
Aku pun memiliki keluarga kecil macam ko gak.. adik aku pindah duduk luar sbb dah kawin..ada anak dah... so aku sebagai anak sulung... stay dgn parents.. sbb parents pun bukan sihat sgt.. aku dpt rasakan kesebakkan yang ko rasa.. mcm aku ni... ke mana pegi.. mesti ingatkan parents dkt umah... klu keluar makan ke.. mesti tapau beli apa2 tuk dorg... parents aku x mcm atok dgn wan... sbb atok wan rajin gak keluar makan dkt kedai... sbb dorg dah tak sihat... dorg mmg jarang keluar... keluar pun ke klinik...ayah aku klu keluar pun gi kedai dkt dgn umah je... lain2 semua aku yg uruskan... persiapan raya pun aku yang handle.. aku akan cuba buat sehabis baik tuk happy kan mrk.. walaupun aku tau mereka tak pernah mengeluh andai baju raya tak bertukar...tapi aku sendiri suke nengok mrk berbaju baru di pagi raya... apa je aku akan buat tuk mrk...
sbb tu kdg2 aku sedih bila ada anak yg lupa mak bapak ni.. bila dah senang.. jengok mak bapak pun jarang jarang...
Alamak.. termeluah rasa pulak dkt sini.. Apa2 pun aku doakan agar wan dgn atok diberi kesihatan yang baik... dan moga semua anak2 tak lupa tuk jaga hati mak bapak dorg...
#peacenowar
@WatieShaharin

Chekgu Azrine said...

Sweet..happy family..mudah.mudahan berpanjangn ye sis filla..

MAMALOVEYOU said...

sedih menitik ayaq mata baca post ni filla :(

Liyana said...

Sebak & mengalir air mata baca entry ni lagi2 tgk muka atok braim...Al-Fatihah buat arwah syafiq~

p/s : Amaani as usual,confirm buat muka cheeky ek? :)

Nur Raihan Anuar said...

Sebak nya tgk muka dhya tu kak filla... Kasih syg bapa n anak yg ssh nk brjumpa.. Akk ada.buat entry ke pasal kisah dhya? Sy tk trbaca plk. Sll akk crite psl dhya sy mcm wondering lak sapa...

Nur Raihan Anuar said...

Sebak baca psal dhya... Kasih seorang bapa n anak yg terpisah sll kan.. Ksian dhya... Akk ada bt entry tuk dhya ke? Sy tk trbaca plk.. Sy wondering jgk dlu sapa dhya...

Nur Raihan Anuar said...

Sebak nya tgk muka dhya tu kak filla... Kasih syg bapa n anak yg ssh nk brjumpa.. Akk ada.buat entry ke pasal kisah dhya? Sy tk trbaca plk. Sll akk crite psl dhya sy mcm wondering lak sapa...

mummy_icha said...

eh. Jenggo tu mcm sengih senyum pulak masa atas pangkuan filla. Gila comels... :-D

Luv said...

terus menitis air mata sy bile tgk picture fila nak salam raya ngan atok

betul2 nagis sy

picture tu btl2 syahdu pd saya
tersentuh hati

miss my arway ayah n mak

lov u fila