Friday, September 20, 2013

KUATKAN IMAN..

Hamek kau.  Ni nama dia entry membalas dendam ke apa.. hahahah.. baru aku ingat yang aku jarang share gambar lauk pauk masak sendiri.. selalu share kat insta/fb je.. pastu tak share sini.. aiyooo banyak sangat social media nye pon.. so meh kita lambak semua yang ada.. if ada yang tak termiss lah kann..

Asam Pedas Ikan Duri.. Ikan Wan bagi.. hahahah.. ikan ni sangat lembik sebelum di masak.. kene pegang elok-elok takut dia hancur berkecai.. tapi bila dah masak ok plak isi dia takde lah hancur.. 

Dimakan dengan telur mata letak kicap.. nyamss.

Sizzling Noodle / Yee Mee fav Acih. fav aku jugak.. ni kat RASA Alamanda.

Percubaan buat Ayam Berlada ala-ala Wan.. tapi yang ni tak jadi sebab terBANYAK sangat minyak.. hahah.. pastu nak dekat hangus cili tu.. pfttttttt... tensi ai.. [



Suka order Noodle ni bila pegi Thai-Q kat Cyberjaya..

Percubaan seterusnya menjadi :) bangga kembang hidung jap.. 


Hari tu punya breakfast kat opis.. 

Breakfast tadi.. Sup Sayur.

Ketam Kurus.. hahaha.. 

tak sempat snap.. ikan dah kena curi.

Nasi Lemak simple

Nasi Goreng tebaek.. walaupon rupa dia tak semenggah.. tapi aku rasa sedap.. pedas plak tu.. Pak Radie selalu sound "Awak ni dah kenapa? asyik puji sendiri masak, masuk bakul".. Ek eleh.. sukaaaaaatttttttttttiiiiiii la.. aku masuk bakul aku angkat sendiri.. tak suh pon dia tolong angkat.. hahahah.. suh dia tolong makan je.. 

attend course kat opis.. tak boleh menolak.. tak mampu. hahha

Dating malam hari dengan Pak Radie.. naik motor kapcai.. pastu aku duduk kat belakang.. sekali Pak Radie jerit 

Pak Radie : Oii, peluk la!!!
Fillanie : Yelah yelah.. (kena ke peluk???)
Pak Radie : Naik motor tak reti peluk... dah macam bawak jiran sebelah umah.

Terus aku tebayang India kat sebelah umah aku yang naik moto gi makan capati dengan dia.. T_____T

Benci tauu.. suka marah-marah... cuba tone suara tu manja-manja.. "Sayang.. peluklah ABANG.. nanti ANJER jatuh camne? ABANG jugak yang susah" khennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!! 

Roti Tampal

Aku taktau ni nama dia sayur apa.. tapi sebelum potong dia bulat-bulat macam kobis tapi kecik je.. goreng ngan bwng putih and oyster sauce.. nyams.

Daging Masak Kicap aku suka letak macam-macam supaya nampak banyak :) 

Ni lauk semalam.. Tenggiri Wan bagi.. hahahah anje anje anje angat nie.. 

Gitew.. aku makan ni je semalam.. ingat tak cukup kenyang.. tapi seriously kenyang gila ok.. letak apa tu? coleslaw nye sauce tu dah expired.. 2012.. aku bau ok je.. tibai jelah.. muahahahhaha... 

Tapi sambal tumis petai jugak idaman kalbu.. omg.. kalau ini lah.. aku memang tak leh tolerate la.. boleh lah tak makan nasi, tapi aku sudu je sambal ni makan gitu je.. *gulpgulp*

Ok, pengumuman, aku dah start diet.. diet bermaksud menjaga pemakanan.. bukan diet sampai tahap lapar.. no tak bagus camtu.. akan cuba elakkan nasi.. lebihkan sayuran.. kurangkan makanan berlemak.. kayuh basikal setiap hari (6 round) round tu sederet perumahan je.. tapi kat ujung belah sana bukit sikit.. hoi nak tecabut nyawa hoi... menggigil paha den.. 

-Ads-
Jubah Hitam, fabrik menggunakan high quality lycra.. Masa sampai office tadi.. ada kawan tekejut kata ai nampak kurus sangat.. sebab jubah ni ke atau sebab diet baru 2 hari? Acaner tu? muahha.. Ok lah, if korang nak jubah lawa dan boleh nampak slim macam fillanie dan melihat-lihat pelbagai dress/jubah berfesyen.. boleh follow :

Instagram: ellfaiqawardrobe
Whatsapp: 017-2517570
Wechat: Ell Faiqa
Email: ellfaiqa@yahoo.com

15 comments:

Liyana said...

Hahahaha dalam entry makanan,ada gak terselit lawaknya...sakit perut gelak bila pak radie sound akak..hahaha!

SueGinola said...
This comment has been removed by the author.
SueGinola said...

Mmmm..memang sedap-sedap belaka..nomnomnom...
Eh kak Fila, boleh tak kumpul segala resepi letak dalam satu link pastu letak kat atas tu..?tingin nak try masak resepi kak fila, tapi nak cari tu asyiklah terlepas entri....huhuhu....pleaseeee...~winkwinkwink~..^_^

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Kalau bln puasa harus nangis tengok ni..

QASEEH HATIKU QASEEH said...

yg tu sayur bby kailan..

elly nadyra said...

eh kurus je nampak!
salam kenal!

Naema Shahrul said...

ingatkan sizzling noodle sis filla yang masak..nak mintak resepi la hehe...**jubah cantik la..hehe

kiki said...

nampak kak filla live kt alamanda td x gemuk pun.. terus rasa nak nangis tengok diri sendiri

strawberi said...

pak radie ni..sokmo garang...hahahah

nurul hidayah said...

kak, cmne shawl tu bertingkat2 atas kepala tu..nmpk cntk la.. btla tutorial eh..

~MZee~ said...

Sayur yg rupa sayur kobis kecik2 tu brussel sprouts namanya.

~MZee~ said...

Sayur yg rupa sayur kobis kecik2 tu brussel sprouts namanya :)

εïзmummyHazaεïз said...

Terkujat kang bila pak radie naik kapcai dengan aci sebelah umah ehhee

Mrs. Izzat Nazrin said...

kak filla, thanks sudi amk pic ngan sy td kat alamnda.. kak filla kurus cantik..

eika_jps said...

sis nampak kurus la....diet mcm mana bleh share...