Tuesday, September 03, 2013

Wedding Batu Pahat..

Hari Jumaat lepas kerja.. balik rumah terus siap-siap.. Eh padahal gerak kul 8.00 mlm kot.. hahaha.. Aku dah siap packing sehari sebelum.. sebab tak suka lah nak kelam kabut.. kang aku jugak yang penat.. pastu kang semua benda tetinggal.. Wedding ni cousin Pak Radie sebenarnya.. Mak ngan Pak mentua dah naik bas pagi jumaat tu lagi.. sebab diorang balik nanti naik ngan my SIL kak Yati.. 

Dah siap semua ktorang pon gerak.. janji ngan family Kak Yati and family Kak Liza kat RnR Ayer Keroh.. Sepanjang jalan aku membuta.. hahahahah.. sib baik Leecha pon sama membuta ngan aku.. memang sporting anak aku.. muahahhaha... 

Tapi kok yer pon kan.. Pak Radie bukan nak kejut aku.. bila aku bukak mata je tengok ramai kat luar kereta.. ntah berapa lama dah sampai tengok aku melopong dalam kereta tah.. kejam sangat. 

Pastu perot lapar.. mak mentua kata kat dapur ada nasi.. ada sambal jawa ngan ayam masak lomak.. apa lagi.. kul 2 pagi aku makan hahahaha... barulah lena tidurkuuuu.. 


Bukan ni weddingnya.. tapi kitorang semua bersiap awal-awal sebab nak gi wedding ni dulu.. aku pon tak ingat sapa tah kawin.. ai follow je.. tema kat sini warna biru.. 




Masa ni Leecha tidur.. dia tak sihat sangat.. naik rashes plak.. dah gi doktor semalam.. mati-mati aku ingatkan campak.. rupanya tak.. semalam takde langsung bintik merah.. rasanya ruam sebab dia berpeluh kot.. 

asik lah makan je.. nak beli kasut jogging lah.. eh baru nak beliiii??? nak jogging nya bila la plak kan?



us


kemain Leecha tidur.. 

Ok ni baru lah rumah Mokcu Batu Pahat.. aku tidur sini lah.. Peserai Baru kalau tak silap.. anak Mokcu ni ramai.. pompuan bederet-deret ;)


Sempat lah bercinta kejap.. muahahahah.. 

bersama Kak Liza

family

Ni pon cousin Pak Radie jugak.. nama dia Nor.. dia pon duduk kat Batu Pahat jugak.. tapi memang best sebab Leecha suka ngan Nor.. diam je bila Nor dukung.. siap Nor tidurkan dia lagi.. memang hebat.. sampai aku boleh tidur kat belakang.. tidur ke apa tu? muahahha.. Pak Radie suka kutuk aku kaki tidur.. kat mana-mana pon aku boleh tido.. Eh ok lah tu tido duduk.. pecaya aku penah tido bediri? dulu time sekolah aku naik public bus.. biasalah balik sekolah ramai gila manusia kan.. aku punya mengantuk.. bediri peluk tiang sambil tido.. sekali bila aku sedar.. tengok bas dah kosong.. ada lah 2-3 orang je dalam bas.. aku tido bediri pelok tiang.. ko cakap ngan aku.. lepas tersedar tu nak sambung tido bediri buat bodoh ke nak duduk? ai is shame.. 

siap pencak silat.. 

Yang pengantin pompuan tu anak Mokcu.. gila lah.. takde gambar pengantin hahahaha... terlupa ok nak snap.. memasing duduk je.. 

Leecha with Kakak Sofea

Sebelah ai yang baju biru tu Mokcu.. yang kat belakang kalau korang tak kenal lagi tatau lah.. hahahahah.. 

Bungkus lauk..

Holoh holoh holohhhhh... 

Itu jelah cerita wedding di Batu Pahat.. kitorang gerak balik kul 5.00 petang.. yang lain semua stay, balik ahad.. kitorang kena balik.. sebab esok nak pegi wedding Sepet :)


-Ads-


thank you, kain dia selesa.. dan kalau nak gi wedding yang jauh-jauh senang.. tak yah gosok.. 

paling suka ialah Magic Inner (Black).. 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

5 comments:

umilia said...

kalau bungkus2 lauk tu org jawa kate bontrot..sbut btul2 ade huruf r tu..hehehe..sy pun kg kat batu pahat gak..

Amanda Suria said...

Ada gak yg ckp berkat kan..if x salah la org muar ckp bungkus2 tu berkat...

GMPenang said...

Wah kemain dah ade swponser2 bagai.retis sgt dah ni

GMPenang said...

Wah kemain dah ade swponser2 bagai.retis sgt dah ni

hazlina azmi said...

Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/