Monday, September 23, 2013

Stress nak kurus

Assalamualaikum..

Harini aku takde idea nak mengarut.. sebenarnya aku agak stress sikit... kenapa? sebab rasa berat badan ni tak nak turun-turun.. Rasanya dah lama sangat aku manjakan perot aku nie.. tapi biasalah... rasa tak nak sedar-sedar jugak... 

Ramai cakap aku dah kurus... banyaklah korang.... ni semua sebab terpedaya dengan kata-kata korang lah ni.. choiii sangat.. hahahahha..

Jadi aku rasa dah tiba masanya untuk ai buat comeback.. kahkahkah.... u go girl, u go girl.. omg gedik nak mampos *lempangdirisendiri* berat aku sekarang ini 55kg.... Aleesya dah 7 bulan.. dan nampaknya berat aku statik tak turun-turun sejak 3 bulan yang lalu.. makin naik, makin naik lagi ada... SYABAS.

Dulu aku suka cabar diri sendiri.. sekarang hati aku dah lembut.. dah tua mungkin... tak berapa nak cabar diri dah.. hahahah.. sedeeehhhh tul hidup.. hahah.. Sebenarnya kita kena ada 'sesuatu' untuk menyedarkan diri kita... contohnya kalau ada boipren yang HOT.. so takut nanti boipren cari lain.. wahhh terus lari 4km sehari... hahahah... pastu kene ada saingan.. contoh ko tak nak perempuan yang ko tak berapa nak berkenan sangat tu lagi hot dari ko.. Eh eh.. mana boleh... kira macam persaingan lah.. lantak lah sihat ke tak sihat nyer persaingan.. janji saingan penting. so maksud aku.. kita kena ada sebab, kenapa kita nak kurus? maybe ada orang paksa diri untuk kurus sebab kalau dia tak kurus, nanti kesihatan dia terjejas.. so doktor suruh dia kurus.. hahhh masa tu hari-hari makan oat.. boleh je kurus? tau takut? 

Tak yah nak tengok orang lain sebagai contoh.. refer kat diri sendiri sudeh.. macam aku la sekarang.. kenapa aku nak kurus???? anak aku ok je kalau aku gemok pon.. siap cakap lagi.. Wowwwww.. perot mama ada belon... pastu tanya dia balik "kenapa? kalau ada belon mama tak cantik?".. 

Ok aku dah start diet dah sekarang.. aku punya diet tak de lah drastik macam orang lain.. cuma diet aku.. aku kalau boleh tak nak sentuh nasi... nak tengok sikit boleh tak aku bertahan.. 

Dah itu je nak cerita.. malas plak nak type.. tapi aku bertambah stress bila jumpa balik entry lama aku pasal tips untuk kurus.. lepas baca entry sendiri ni.. termotivate jugaklah sikit... 



Berat aku 48kg masa Amaani umur 1 tahun 3 bulan.. Now Leecha dah 7bulan.. aku ada 8 bulan utk dapatkan berat 48kg.. Tak nak lah 48kg.. dapat 50kg pon dah ok.. ok bye, nak gi swimming jap.. 
(dalam mimpi)

14 comments:

Naema Shahrul said...

sis filla kita same2 stres..saya pun dulu 48kg now 52kg after besalin..nak besenam pun susah sebab ada baby..nak berbasikal pun susah jugak sebab syg nak tinggal baby..semoga kita berjaya ya sis..

Mama Lynd said...

Sebelum kawin berat 55kg.
Sekrang 62-63 kg dari anak 1 sampai anak da 2.
Sekarang tengah istihar perang untuk kurus.
Memang sanagt berdiet secara sihat.
Baru terbuat entry hari ni.

http://kasehku-hidupku.blogspot.com/2013/09/gaya-hidup-sihat-mama-lynd.html

A.I said...

apa yg kluar kau taip tu filla? heh heh...

(aku tengok kau x gomok pun..elok cantek)

me suya said...

akak type pakai ipad ke? Pening sikit nak baca.ha3

FatinSyahirah said...

Salam, kak filla. ahad ni ada customers day herbalife kt Pullman Hotel kul11am. bleh dtg tau. give yourself a chance to see how herbalife boleh lose weight sume tuu. :) bleh contact sy nnti k 0193709753 :D

mizajasni said...

kak filla. ahad semalam saya tegur akak kat lift alamanda. kurus je saya tgk. hehe

SueGinola said...

Masa kat Matta Fair aritu rasanya confirm selisih dengan Kak Fila ..halus+kecil+comel+slim shaddy je saya tengok Kak Fila...terus terasa diriku seperti bini Shrek kuasa dua..hehehehe...

Filla said...

omg korang ni kannn... saja je kata ahkak kurus, ahkak kurus.. kalau tak caya gi tanya kak Jemah a.k.a. viruspadu.. dia je tau hahahah

NenetPenne (NP) said...

kita ada komen..mana poie komen kita...

tak nak kurus kalu, jangan makan atau masak makanan favourite kita..tu jer..naknak kalau fila suka ayam berlado tu kan..hak tu avoid terus

makan nasi, makanlah dua senduk je nasi.. tak leh lebih..kurang tak per...

Fara Fadzil said...

hahah..bestla entry you..
tp mmg mcm tulaa besenya mak2 nih..
lps dah bersalin mesti sibuk nak shape up blk bdn kan..
i pun baru lps 2 bln cuti bersalin..so mmg skrg aim nak kurus plak..
seb baikla bersalin anak kedua nih turun bnyk sket banding anak pertama dulu..so tggl nak trim2 je lg sket..
maybe sbb pantang sendiri kott..so bnyk 'exercise'

nway, feel free to visit my blog too ok :)
www.naturally-vitamin.blogspot.com

Mrs.R @ Emi said...

ahkak..jom buat diet atkins..join kelab diet atkins (malaysia) kt fb..byk info n tips kt situ..jomss

bai zura said...

A"ah jumpe kat rasa alamanda baru baru aritu nampak kurus jea... nampak sesuai ajee berat n ketinggian...

Marmade said...

kak fila, dulu sy pernah baca kak fila beria pakai premium beautiful nk kurus..dah x try pakai tu lg ke? tak berkesan ke PB tu kak? tgk mcm da x promote je,baru nk try, trus x jadi.hehe.

mrs kayrul said...

jealousnya tengok berat kak filla nie..berat kayrul lepas bersalin 49kg...hadif nak masuk 2 tahun dah cecah 60kg...huhuhu sedih tengok badan dah kerketak2 ngan lemak