Wednesday, September 18, 2013

Jamuan Makan lagi..

Assalamualaikum kengkawan alam mayaku.. hahah geds betul bunyik dia kan...Sorry lama tak update blog.. kalau update pon entry bangang-bangang jek bunyi dia.. hehehe.. maafkan lah diri ini.. ai bizi ok.. semalam attend course.. pagi ni bawak Leecha gi checkup.. petang balik keja gi cycling.. pastu masak.. amboi.. cycling katanyaa... risau u olls.. berat ai ni tak nak turun-turun wth betul ok.. aritu turun kejap je.. ni selamba badak naik 2kg.. chi sing arrr betul ok.. 

So kali ni tak nak play-play.. i tanak makan nasi.. i nak makan lauk je.. kalau lapar i nak dinner makan roti je cicah lauk.. kalau i tipu.. u olls lempangkan ai sedas.. boleh?? 

Baru lepas citer nak diet.. ni dah upload gambar makanan lagi.. ni dimaafkan.. sebab masa ni belum pasang niat ;)

Jumaat malam ada makan kat umah our friend Kak Nana.. sapa tak kenal Kak Nana, memang tak patut.. ni kawan lama oiii.. dari tak de anak, now anak dah 3.. Dia nak masak lauk je.. senang terus makan malam katanya.. baik lah.. aku masakkan sayur je lah.. Kak Tini tak masak sebab dia dari Bukit Jelutong.. jauh bebenor.. kerja plak lagi.. so diampunkan.. tapi aku paksa dia bawak keropok Lays.. brand lain tak nak. hahahaha... 

Ayam masak lomak

Telur dadar wajib.

Sambal tumis udang petai menjilat pinggan.

ikan bilis kentang nipis-nipis.. lazat.. 

Sayur Campur fillanie.. of course lah lazat.. bahahahahah... 

Memang berselera kitorang makan.. sampai sedat-sendat sengkak perot hahahaha... sebab syarat dia, takleh tinggalkan lauk.. mesti kasi bersih.. senang nak basuh pinggan ;)

Anak-anak kami.. kan? dah remaja dah anak Kak Tini tu hah.. 


Ni Kak Tini.. dah lah diorang ni semua mengutuk ai je.. nyampah tau.. kata ai retis waklu... pastu aku selalu tengok WHI pastu kene kutuk.. aku cuti pantang dulu kan.. citer apa je aku tak tengok hahaha.. 

aku pakat dengan Kak Nana suruh beli cake kat SR.. suh belikan brownies boleh makan dengan vanila icecream nyam nyammmm... pastu umah kak nana ni best sebab ada ruang lepak kat belakang.. tu yang tejebak sampai 3 pagi.. hahahah.. ni jam dah pukul 11 dah.. tapi semua asyik borak gelak borak gelak.. bila kek nak kluar.. nak signal pon susah.. last-last cakap kat kak nana "Ada ais? nak letak ais kat air nie".. dia bangun aku pon bangun.. hehehehehe.. memalu kucing muka pak radie dah tua bangka ada surprise :)

Jangan lupa ok... buat surprise macam ni jugak birthday ai nanti... ko lupa, siappp!!!! 

birthday boy.


Keisya pon dah besar dah.. eh beborak punya borak pastu terus plan cuti.. diorang ni bukan boleh.. nanti plan tinggal plan.. terus google.. tengah malam tu jugak aku call buat reservation.. kahkah.. pastu semua buat citer alam mistik.. yang angkat call tu betul ke orang? dah tu? momok??? hahahaha.. 

Eish tak sabar nak gi cuti-cuti PD hahaha.. aku suka PD sebab dekat.. tak suka jauh-jauh.. nanti penat travel je lebih.. ai kan anje.. mana boleh penat-penat nie.. 
______________________________________________________________________

Sebelum terlupa, i nak ajak korang semua download apps ni kat phone masing-masing.. 

Once signed in, the Ultimate Friends Test pulls info from users’ Facebook feeds, and you can then choose a friend that you'd like to play with, and four mutual friends that they would like to be “tested” on. The app then asks the users playing against each other to guess which one of your selected mutual friends posted a certain status update, ‘Liked’ a certain page, or has a certain birthdate, or more. 

So paham cemana game ni berfungsi? Boleh lah invite friends kat fb untuk main game nie.. boleh menguji tahap siapa lagi peka tentang sahabat masing-masing.. here is the link : http://bit.ly/18jVFZn

Ok bye. 

2 comments:

Super Simple SAHM said...

Assalamualaikum K Filla,

Saya terserempak blog K Filla ini masa tengah cari info then terus melekat!

K Filla SANGAT kelakar dan memang best blog updates akak.

Alhamdulillah, K Filla dah berhijrah .... hijab.

Saya ada baca satu entry tentang komen yang tak berapa membina daripada seorang muslimah tentang cara pemakaian K Filla.

Yang pelik tu, dia boleh komen tentang tali pinggang dan cermin mata hitam akak.

Masa saya baca tu, saya terus "Huh? Macam ini pun ada?"

Takpelah K Filla, yang penting kita buat semua ini Lillahi Ta'ala, kan?

Apapun, saya nak ucapkan ALL THE BEST in your future endeavors and may Allah bless you and your family love and happiness, till Jannah, In Shaa Allah!

Super Simple SAHM said...

Assalamualaikum K Filla,

Saya terserempak blog K Filla ni masa tengah cari info, lepas tu terus dah melekat ni ha!

Blog K Filla memang best, kelakar (sangat!) dan amatlah natural flow dia.... macam akak tengah berborak depan saya pulak.

Tambahan pula, akak ada guna slang orang Melaka. Haaaa, nenek saya orang Masjid Tanah. Boleh bayangkan akak dengan nenek saya dok berborak.... hahahaha

Alhamdulillah, akak dah berhijrah, berhijab. Very liberating, kan? :)

Saya ada baca satu komen tak berapa membina dari seorang Muslimah tentang cara pemakaian akak.

Yang peliknya, dia komen pasal tali pinggang dan cermin mata yang akak pakai.

Macam ini pun ada? Astaghfirullah.

Apapun, yang penting kita buat semua ini Lillahi Ta'ala, kan?

Teruskan memblog, ya!

May Allah bless you and your family with loads of love and happiness! All the best in your future endeavors!

Assalamualaikum dan JazakAllahu Khairan kerana sudi baca komen saya yang tak seberapa ini. :)