Tuesday, September 10, 2013

Deco rumah Nadia...

Baru-baru ni, aku ngan Wan singgah jap kat Ukay Perdana... Actually ni rumah Pak Lang ngan Mak Lang aku.... tapi diorang tak duduk sini.. diorang duduk kat Keramat.. tapi memang hias rumah ni lawa-lawa.. sesekali datang sini.. Hari tu aku gi sana pon sebab nak discuss sikit-sikit anak dia nak bertunang 28hb nie.. 

Nadia ni actually cousin aku.. dulu aku kawin, Nadia jadi pengapit masa sanding belah aku.. now turn dia pulak ;) dulu kecik-kecik pendiam je.. sekarang peramah hehehe.. dah lah rajin masak.. memang untunglahhhh bakal suami dia.. hahahah.. 

mata ketumbit.. so kena amik gambar sambil kenyit mata.. kalau tak.. ngeri.. hahah


Pak Lang aku yang baju kuning.. yang sebelah tu kawan lama Atok ngan Pak Lang.. nanti minta dia tolong jadi tukang cakap masa bertunang.. sebenarnya aku saja nak tunjuk rumah ni cantik lah di mata aku.. sebab rumah ni kecik tapi kalau pandai hias.. memang lawaaaa comel sangat.. kalau baru kawin memang tebaek lah.. mana lah tau.. boleh bagi idea kat korang yang jenis rumah macam ni jugak.. Nadia, kakyang share tau rumah ni.. jangan saman plak :)


Haaaa lawa kan? simple and nice.. cozy je suasana.. 

kitchen kecik.. tapi kalau pandai.. ni pon dah best sangatkan.. 

tukar pintu toilet macam ni supaya jimat space.. 

dari pintu masuk tu.. ada lah design sikit supaya lebih kebabom.. 

tukar timber flooring and plaster ceiling.. pasang downlight sikit.. bilik pon lawa.. tapi melampau la ko nak share bilik orang pulak kannnnn... 

sofa kelabu tu aku suka..sebab tak besar tak kecik.. matchkan dengan dua sofa maroon tu.. cute je.. 
meja makan amik yang petak 4 kerusi tu.. simple.. kerusi makan pon lawa.. sebab putih.. nampak bersih..

Ok itu je nak share.. jangan over sangat.. hahaha.. ok lah tak sabar tunggu hari tunang Nadia.. semoga semuanya dipermudahkan dan berjalan lancar.. i'm happy for u ;)



-Ads-
SAMBAL IKAN BILIS PAHANG
Ikan bilis dicampur dengan belimbing buluh..dimasak dengan api perlahan sehingga kering supaya tahan lebih lama selama berbulan2...xperlu simpan dalam peti ais..sesuai untuk emergency atau gi travel ;)

100g = RM5 


call / sms : 0193110718 (zue)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

chuya - the mother of A's said...

ni macam kat spring ville je.. kan? ke salah hihi.. hye silent reader filla selama ni :)

Jan@Afzan said...

cantik deco!

Zaila Mohamad said...

cantik, macam banyak dari Ikea tu (sebab dok tengok katalog Ikea hari-hari sampai boleh cam) HAHA

rina said...

sofa kelabu tu dr ikea eh... cantik.

rina said...

sofa kelabu tu dr ikea eh... cantik.

mannira said...

fila..nak tanya fila..sbb mesti fila pun byk wat survey..timber flooring ni tahan lama x?..kalau selalu mop ok x? kalau dgn tiles mana mahal...berbaloi x timer flooring..amboi i mcm tanya eric leong...plak kan...bolehla..fila leong plak hehehe..jgn arah gurau2...

betul ke Springville? rumah tu kecik sgt (mine dulu, tp sold already)tapi dlm gamba nak luas...

mannira said...

fila..nak tanya fila..sbb mesti fila pun byk wat survey..timber flooring ni tahan lama x?..kalau selalu mop ok x? kalau dgn tiles mana mahal...berbaloi x timer flooring..amboi i mcm tanya eric leong...plak kan...bolehla..fila leong plak hehehe..jgn arah gurau2...

betul ke Springville? rumah tu kecik sgt (mine dulu, tp sold already)tapi dlm gamba nak luas...

Filla said...

yup springville..
mannira: timber flooring tgk lah.. ada mahal ada murah.. tengok jenis timber, tgk ketebalan, tgk jenama.. mcm2 lagi..

Syida Zaini said...

Kak filla, nk tanye pak radie still wat lagi id tu? Camne nk contact die ye? Nk tanye quotation... Tq kak :)

Filla said...

syida: yup buat.. boleh email dia kat adrie102@yahoo.com