Sunday, September 15, 2013

Tetamu datang rumah...

Baru-baru ni ajak Kak Nana and famiy dia datang makan kat umah..  nak kata datang raya, raya dah habis.. hehe.. dulu masa aku duduk putrajaya kerap gak kitorang lepak.. now dah dekat sejengkal plak makin susah nak lepak.. Hari kerja.. so masa janji-janji nak datang pon aku kat office dah.. ok lah buat mihun sup jelah.. senang sikit ;)

hahah gambar kuning.. ni sebab lighting umah aku ni kat meja makan lampu kuning.. habis semua jadi kuning.. 

takat mihun sup tak perlu lah nak share resepi kan? tapi kuah kicap tu senang je.. blend cili padi, bawang putih 1-2 biji, gula, kicap manis, garam sikit.. perah limau kasturi.. bedesingggggg podeh.. 

Begedil.. pon senang.. potong dadu kentang.. pastu goreng.. guna mince meat.. pastu tumbuk kentang tu dulu.. then gaul ngan minced meat.. letak white pepper, garam.. daun bawang, bawang goreng.. bulat-bulatkan.. celup ngan telur..goreng.. siap.. 

Wan bawak tembikai

ni special.. Wan buatkan jugak.. 1 tin punch fruit.. tuang 1 tin susu cair.. campur sedikit susu pekat.. masukkan sumi jelly warna warni.. masuk ice cube.. mak aih.. sodap nak mam.. 


tetamu saya.. Kak Nana and Abang Remy.. 


budak-budak

Kak Nana ni actually kawan sekolah Pak Radie.. so kitorang very close lah.. pegi vacation pon selalu bersama.. now anak dia dah 3.. sama lah ngan aku.. hahahah... kepala pon gila so memang best lah.. soon nak gi vacation lagi bersama.. dah booked hahaha.... ok lah takde modal nak citer.. nanti kita sembang lagi.. tata titi tutu


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

3 comments:

Naema Shahrul said...

sis filla...tgk semua bahan 2 macam mihun soto ja..tp kuah sup..kl kuah soto lg best la..terbaik..

Naema Shahrul said...

mihun sup macam mihun soto ja..byk bahan mesti sedap..

Naema Shahrul said...

sis filla...tgk semua bahan 2 macam mihun soto ja..tp kuah sup..kl kuah soto lg best la..terbaik..