Thursday, September 19, 2013

Ani potong rambut..

Lama tak citer pasal budak-budak nie... Ini hari sabtu haritu kot.. kalau free sikit.. nanti kitorang bawak la budak-budak ni gi McD ke untuk breakfast.. seminggu asyik memerap kat rumah kan.. boringgggg... hehe.. nak mengelak buat breakfast lettew.. 

Sian budak dua orang nie.. isnin-jumaat duduk lah ko kat rumah mengadap muka bibik tu.. 

Kasih dah big girl dah sekarang.. pastu lately ni dia asyik selera makan je.. kuat makan aku pening, tak makan pon aku pening jugak.. haih laa... yelah kalau tengah kuat makan.. tetiba kul 10 malam.. mama kasih lapar.. hoiii dah makan malam kul 8.. selang dua jam lapar?? pegi makan koko krunch -_____-"

Hari tu lepas makan kat Mc D, aku cakap kat Pak Radie.. aku rimas tengok rambut Ani.. dah panjang pastu dia memang tak suka ikat rambut.. kalau ikat kejap je.. dia dah suruh bukak.. rambut depan pon dah panjang.. bagus gak kalau bawak dia gi kedai.. so kitorang lalu lah kat kedai gunting kat sebelah papa rich.. aku main terjah je.. 

Muka dia happy lagi masa ni.. siap tunjuk gambar kat luar pintu tu.. dia nak rambut macam tu.. amboi kecik-kecik pon ada taste dah.. over sangat kau ni ani... pastu pompuan baju hijau ni orang indon.. belasah je lah kan.. rambut budak je pon.. tak yah nak poyo sangat.. 


muka dah start masam sikit.. 


Ni dia dah start nak angin dah.. yang aku ni sakit hati je tengok pompuan indon ni reti ke tak reti??? dia dah sepit2 rambut Ani, pastu aku cakap lah nak paras bahu.. lekkk je dia amik gunting.. dia macam genggam kat rambut belakang bawah tu.. zassss.. pendek gila! Hoi.. ada ke macam tu??? aku gunting lagi terror kot? pastu aku cakap la, "Eh, tu pendek sangat, saya cakap paras bahu".. pastu terhegeh-hegeh macam tak reti.. rasa aku nak capai je gunting tu, biar aku yang gunting..

Lepas tu boss dia kot baju hitam ni datang.. tolong gunting.. ok lah.. laju sikit.. yang si baju hijau ni kemain lagi ko pegang kepala Ani.. Ani tu dah lah jenis garang gila...last-last Pak Radie yang pegang baru dia macam ok sikit..  

So ok ke rambut Ani? Hahahha... rambut depan senget benget.. kontot plak tu.. hoih tak puas hati betul mak kau ni.. lepas ni biar aku je potong.. Pak Radie kata ok je.. aku plak tak puas hati.. pastu dia sound.. "Nak cerewet sangat.. lain kali potong sendiri".. "Baiklah, mama yang potong pasni" 

Jom tengok rambut Ani ;)









-














-















-

















-

















Hahahah.. aku tengok dah bulat macam helmet.. 

tak penah aku potong fringe tu pendek gila mcm tu.. takpelah.. lama sikit baru nak panjang.. 

Ni video keek Ani semasa kejadian... selamat menonton :)



17 comments:

nurul ayuni shafie said...

siannya amaani. geram pulak tgk indon yg pegang kepala amaani tu. huhuhuhu.

..:::isainz:::.. said...

comel nya ani dengam rambut baru dia...macam anak cina....

Watie Shaharin said...

Filla,
Ish.. aku lak yg emo nengok kebonggokkan org tu gunting rambut amaani.. klu mcm ni baik ko je gunting kan? sian amaani..pendek sgt rambut depan dia tu.. klu pendek tp lurus satu hal..ni senget lak.. ish..sumpah je kedai tu..tak pe amaani cayang.. wpun senget rambut tu... amaani tetap comel... tp muka ball sikit ah..hehehehe

HarLisz said...

haha garangnya ani...

ChemSO said...

fila..sy paling suka gunting rambut kat jj equine. apt salon. kat situ diaorang layan budak2 cam ok jer. anak2 i dah jadi pelanggan situ sejak i duduk equine dr tahun 2009. so far memang puas ati.

Ayu azmir said...

Comelnya dengan rambut baru

Suwaibah YS said...

kak filla, maybe indon tu x reti potong kot..bru keje.. tapi amani still cute... :) takpe, kalau dia x suke, rambut kan akan panjang.. lama2 ckit okla tu..

nik nur khaireen - anugerah cinta said...

kalau p gunting rambut anak kat kedai, i tak pernah bagi dorang potong fringe anak, sb pernah jadi mcm ani tuh...serik mak.

nik nur khaireen - anugerah cinta said...

kalau p gunting rambut anak kat kedai, i tak pernah bagi dorang potong fringe anak, sb pernah jadi mcm ani tuh...serik mak.

Qing n Kueen said...

Sakit plak jiwa aku nengok tokey tu gunting, dia selak rambut depan guna gunting???? Panas ati weh, kalo Ani gerak lebih sket silap2 boleh luka... Nampak gaya mmg dia tak pandai sgt gunting rambut budak!

Qing n Kueen said...

Panas ati weh aku tgk pompuan tu selak rambut depan Ani guna gunting??? Berkali2 plak tu! Kalu Ani agresif lebih sikit maunya luka dahi si Ani tu...

MamaAliya said...

Alolooo kesian amaani.rasa mcam senget sebelah rambut dia tu.

MamaAliya said...

Alolooo..kesian amaani.rasa mcm senget sebelah rambut dia tu.

salwana nordin @ che'wa said...

alahai sayangnya rambut panjang ani yg lurus cantik dipotong pendek..

comel kalo ani rambut panjang sbnrnya..

tp bebudak ni mmg payah nk ikat rambut same goes to my doter hhhheee..

pendek pun kalo betul cara potong sure lg comel..

depan tu ketara sengetnya filla..takpe simpan panjang sket pastu ko alter :)

sure lg comelssss

PussyCat said...

Ani dh btukar sari tomato kepasa watermelon girl. lol

ddJaafar said...

akakakak.garang gila ani ni.

yuyuy akley said...

hahahaha.. 1st time rs nk komen.. garang gila amanimatomato