Tuesday, April 30, 2013

EPHYRA untuk saya...

Korang kalau iklan je malas nak baca kan??? Ingat aku tak tau?? hahaha.. Tapi yang ini tolong jangan skip yer.. kenapa tak leh skip? Aipppp jangan melawan cakak ahkak... 

Kali ni aku buat entry lain sikit.. supaya korang pon makan/minum jugak ephyra nie.. jangan risau.. jangan risau.. baca dulu.. mari akak mari abang..

Mula-mula aku nak suruh korang tengok muka ahkak-ahkak yang dah mendapat kesan positif setelah mengambil ephyra.. 


kulit yang dulunya kusam, tak sekata dan berjeragat telah beransur cerah dan bersih.. 

Yang ni paling ketara lah aku tengok.. kebanyakan diorang ni berumur antara 20-40 tahun.. tahap umur yang paling sesuai lah untuk amik collagen.. dulu aku amik collagen.. tapi dah stop.. so bila dah fikir-fikir balik.. umur aku sekarang pon dah pertengahan 30 dah.. bila lagi nak start balik kan? so aku amik ephyra.. 

Meh aku cerita pasal collagen nie ikut pengalaman aku ok.. dulu aku amik collagen.. tapi dah stop.. so bila dah fikir-fikir balik.. umur aku sekarang pon dah pertengahan 30 dah.. bila lagi nak start balik kan? so aku amik ephyra.. 

Collagen ni wajib ada campuran marine ikan.. so mana-mana collagen yang ko makan pon ko mesti ada rasa/bau yang satu tu.. sapa pernah makan tau lah.. tapi itulah ingredients utama yang paling bagus sebenarnya.. tekak aku ni bangsa semua aku belasah kalau nak cantik punya pasal ;)

Bezanya dengan ephyra ni aku rasa RASA dia.. serious ok.. aku dah rasa.. eh tebalik lah.. aku nak citer bab rasa tu kat hujung entry nie.. aku nak korang baca dulu dan faham apa tu ephyra.. dan kenapa ephyra lebih baik dari collagen lain di pasaran ;)


EPHYRA memperbaharui dan melindungi kulit anda dengan 2 kunci bahan utama

1.Memperbaharui
·         Kolagen
- Menyokong struktur kulit untuk memperbaiki tona kulit, keanjalan, tekstur dan membantu anda kelihatan lebih muda
-Membantu melegakan kesakitan tulang dan sendi, dan menguatkan rambut dan kuku
- Menyuburkan kulit untuk mencegah penuaan, mengekalkan keanjalan kulit, mengurangkan kedutan dan  garis halus dan seterusnya melambatkan proses penuaan.
2. Melindungi
·         Acai Beri
·         Akasia Gam
·         L-Glutathione
·         Astaxanthin
·         Acerolla Ceri
·         Ekstrak Bunga Marigold
·         Serbuk Tomato
·         Superberi

 - Melindungi sel-sel  terhadap proses pengoksidaan yang merosakkan yang menyebabkan pertambahan melanin pada kulit (pigmentasi )

-Mencipta proses putaran antioksida , iaitu satu proses di mana agen antioksida bekerjasama untuk memaksimumkan pembaharuan sel-sel baru yang sihat dan melambatkan proses penuaan.
- melindungi anda terhadap tekanan pengoksidaan yang menjadi punca utama penyakit-penyakit berbahaya seperti penyakit jantung, kanser, arthritis dan lain-lain.

Siapa Yang Memerlukan EPHYRA?
Umur 20 thn dan ke atas
Kulit Kering & kedut
Kulit kusam & kendur
Pigmentasi dan kulit bermasalah ( jerawat)
Proses Pemulihan lambat
Mudah Rasa Penat
Daya Ingatan Merosot
Sakit-sakit badan / sendi
Metabolisma rendah


Khasiat dan keistimewaannya
1.Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
2.Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh
3..Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat
4. Membantu memulihkan masalah kulit eczema
5..Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
6.“Astaxanthin” menghindari daripada barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit
7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban ,Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar
8 .Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu   makan
9.Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhi risiko sakit jantung
10.Membantu menyeimbangkan tekanan darah
11.Meningkatkan tenaga dan daya ingatan
12. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
13.Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakkan termasuk faktor usia
14. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis
15. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik dalam perut.

Korang kena paham ok.. semakin usia kita meningkat.. kulit kita akan kurang keanjalan.. akan start dah nak kendur sana sini.. itu yang cepat nampak tua.. kita boleh lah actually nak melambatkan proses penuaan tu.. semua kena rawat dari dalam.. setakat sapu cream kat luar tak lut.. 

Jom tengok apa yang terkandung dalam EPHYRA sampaikan rasa dia tu sedap bebenooooo.. hahaha... 



Kandungan EPHYRA dan khasiat

1.Kolagen Ikan Laut Dalam
- kolagen tulen yang dihasilkan daripada spesis ikan putihlaut dalam dari PERANCIS
- Mengembalikan keremajaan kulit anda
- Mengandungi agen antioksida semulajadi yang melindungi sel-sel daripada radikal bebas.
- Menyokong penambahan lapisan kolagen untuk mengekalkan keanjalan kulit yang sihat dan dan tegang.

2. Buah Acai
- Buah Keajaiban dengan manfaat yang besar, seperti anti-penuaan, anti-bakteria, anti-kanser, anti-radang dan  menguatkan sistem kardiovaskular
- Kaya antioksida, mampu untuk mengurangkan risiko mempunyai kanser dan membantu melambatkan proses penuaan.
- kaya dengan sumber vitamin dan mineral, termasuk kandungan tinggi omega 6 dan omega 9
- Kaya dengan serat pemakanan, membantu untuk meningkatkan kesihatan sistem kardio vaskular, saluran penghadaman dan membantu mengawal paras kolesterol.

3. Gam Akasia
- Membantu meningkatkan tahap kolesterol HDL (kolesterol baik) dalam badan
- Membantu menyingkirkan toksin berbahaya yang terkumpul dalam sistem pencernaan
- Kaya dengan Serat yang menyerap toksin yang kemudiannya dikeluarkan melalui proses penghadaman

4. L-glutathione
- memperbaiki kulit untuk menjadi lebih lembut,halus dan dan lebih muda
- Satu agen yang kaya antioksida yang melindungi kulit terhadap kerosakan sel hasil proses pengoksidaan sekaligus melambatkan proses penuaan.
- Mengurangkan proses pembentukan pigmen , memberikan kulit anda penampilan yang lebih cerah dan berseri
- Membuang toksin dari dalam badan untuk meningkatkan sistem imunisasi

5. Asthaxanthin
- Memulihkan kesakitan sendi,sakit otot dan arthritis.
- Sangat bagus untuk mengurangkan kedutan dan garis halus, meningkatkan tahap kelembapan dan keanjalan kulit, menjadikan kulit lebih halus dan cerah berseri
- Meningkatkan daya tenaga dan stamina dalam badan


6. Serbuk tomato
- Mengandungi banyak vitamin A dan C
- Berkhasiat tinggi untuk meneutralkan radikal bebas yang berbahaya dalam aliran darah
- Membantu pesakit kencing manis untuk menjaga tahap gula darah mereka di bawah kawalan
- Vitamin A dalam tomato akan membuat rambut anda kuat dan berkilat,juga bagus untuk mata, gigi dan tulang.

7. Acerolla ceri
- Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan , menguatkan hati, memperbaiki keadaan kulit  dan meningkatkan keupayaan badan untuk memulihkan dan memperbaharui tisu dengan cepat
- kandungan vitamin C yang tinggi dapat meransangkan pembentukan kolagen dalam badan, yang dapat menggantikan sel kulit menjadi sihat, halus dan lebih anjal.
- Membantu menguatkan sistem imunisasi dalam badan dan melindungi daripada penyakit kardiovaskular dan  masalah mata

8. Marigold bunga ekstrak
- Mengandungi pelbagai  karotenoid antioksida
membantu melindungi sel-sel daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas, atau molekul berbahaya.
-berkesan dalam merawat pelbagai masalah kulit radang, kulit berjerawat dan eczema
- Menstabilkan kelembapan pada kulit anda, sekali gus ini bermanfaat bagi mereka yang mempunyai kulit yang sangat kering dan sensitif

9. Superberry
-diketahui mengandungi kandungan antioksida yang sangat tinggi.
-melindungi sel dari pengoksidaan dan meneutralkan radikal bebas.
-sumber terbaik untuk Vitamin C, Zat Besi, dan Potassium.




Soalan Lazim

1. Mengapa kolagen ikan terhidrolisis lebih tinggi khasiat daripada struktur kolagen ikan biasa?
EPHYRA diformulasikan dengan kolagen ikan dihidrolisiskan (unit kecil molekul) yang membenarkan kolagen untuk diserap serta-merta oleh sel-sel dan memberikan hasil yang optimum.


2. Mengapa antioksida penting & bagaimana ia memberi kesan kepada kita?
Antioksidan mengandungi pelbagai keajaiban untuk kesihatan kita secara keseluruhan. Badan kita terdiri daripada 100 trilion sel.
Antioksida adalah bahan-bahan yang melindungi sel-sel dalam badan secara keseluruhan terhadap kesan-kesan radikal bebas. Radikal bebas boleh merosakkan sel-sel, dan dikaitkan dengan pelbagai masalah seperti penyakit jantung, kanser, artritis, Alzheimer, kolesterol tinggi dan penyakit-penyakit lain. Oleh itu, antioksida dalam badan kita bertindak sebagai perisai kepada sel-sel badan anda.


3. Apakah EPHYRA?
EPHYRA adalah lebih daripada kolagen biasa, sangat berkesan untuk memutihkan , menganjalkan dan melembapkan kulit. Selain itu, ia dapat memulihkan kesihatan dalaman. Iadirumuskan dari kolagen ikan laut dalam terhidrolisis dengan 8 antioksida yang kuat iaitu Acai Beri, Gam Akasia, L-glutathione, Astaxanthin, Acerolla Ceri, Serbuk Tomato, Ekstrak Bunga Marigold dan Superberry.


4. Bilakah masa terbaik untuk mengambil EPHYRA?
Anda boleh ambil EPHYRA pada waktu pagi sebelum sarapan pagi atau pada waktu malam sebelum tidur.
Dos pagi: penyerapan maksimum ketika perut kosong sebelum makan.
Dos Malam: membaiki dan memulihkan sel-sel badan  semasa tidur.
5. Pada umur berapakah anda boleh mula menggunakan Perkhidmatan EPHYRA?
Kolagen  akan berkurangan sepanjang hidup kita (bermula dalam 20 kami), sekali gus membawa kepada proses penuaan.
Tanda-tanda untuk kulit bahawa pengeluaran kolagen telah kurang :- Peningkatan kedutan & garis-garis halus, Kulit mengendur,Kulit bertukar menjadi kering & kasar, luka lambat sembuh & parut lambat pudar,Rambut  menjadi semakin nipis & membosankan
Kajian mendedahkan bahawa pada usia 30 dan ke atas, tubuh akan kehilangan kolagen pada kadar 15% setahun. Apabila anda adalah 60, badan anda telah mengurangkan pengeluaran kolagen kira-kira 45%.
EPHYRA sesuai & selamat untuk digunakan untuk semua golongan dewasa. Individu digalakkan untuk bermula awal untuk mendapatkan hasil yang diingini
6. EPHYRA akan menyumbang kepada pertambahan berat badan?
Tidak, EPHYRA adalah minuman berkalori rendah dengan kandungan lemak, oleh itu ia tidak akan menyumbang kepada penambahan berat badan dengan penggunaan jangka panjang. Malah, kolagen membantu dalam membina otot tanpa lemak yang membantu untuk membakar lemak dalam badan.


7. Berapa lama keputusan boleh dilihat selepas mengambil EPHYRA?
EPHYRA telah menunjukkan keputusan cemerlang selepas 2 minggu penggunaan. Ia menganjalkan kulit anda, mencerahkan & mengekalkan kelembapan kulit anda untuk lebih tegang,halus dan lembut, lebih muda cerah berseri.


8. Bolehkah saya mengambil lebih daripada 1 paket sehari dan akan ada apa-apa perbezaan?
Satu sachet setiap hari adalah mencukupi. Bagi individu yang mempunyai kulit yang bermasalah, dinasihatkan untuk mengambil 2 paket ( 2 kali – pagi dan malam ) untuk kesan lebih cepat.


9. Bolehkah lelaki mengambil EPHYRA?
Ya. Ia adalah sesuai untuk lelaki kerana EPHYRA membantu untuk kulit lebih sihat dan bersih, memerangi keletihan, tekanan & meningkatkan imunisasi. EPHYRA juga tidak mengandungi bahan berkaitan hormon wantia yang boleh mengakibatkan kesan terhadap hormon lelaki.



Jangan tipu yaaa.. jangan skip-skip baca... sapa skip pegi baca balik.. kalau tak tak leh tengok gambar kat bawah nie.. muahahah..Untuk permulaan aku amik terus 2 kotak nie.. dan untuk hasil yang cepat aku amik 2 sachet (pagi sebelum breakfast dan malam sebelum tidur).. after 2 weeks boleh lah amik 1 kali sehari je.. aku kan tamak.. nak hasil cepat.... 


kalau ada yang tertanya-tanya.. macam nilah kotak ephyra.. kotak tu keras.. aku tengok packaging dia memang kelas gitew... kalau dah packaging pon gempak mesti hasil pon dijamin ;)

satu kotak ephyra ada 30 sachet (kalau amik sehari 1 sachet.. cukuplah supply untuk sebulan)


Jom tengok cemana nak minum ephyra nie.. 

sediakan gelas.. tuang air (suka hati nak suam or sejuk) aku lebih suka sejuk.. sebab fresh je tekak.. 

kemudian masukkan 1 sachet ephyra dan kacau rata dengan sudu kecik... kacau lama-lama sikit bagi larut semua sekali... 

tadaaaaa.. licin mak kerjakan nyah.. muhahaha... 

Ok yang ni fakta.. ephyra ni memang sedap gila.. aku tak tipu... aku ni pengelik sikit minum ubat or apa-apa lah.. tau pengelik tu apa? macam kalau tak sedap tutup hidung.. hahah.. ephyra ni bila ko minum.. ada rasa buah-buahan.. tak manis sangat.. manis-manis buah gitew.. mungkin acai berry tu ke?? pastu ada rasa/bau macam chewing gum yang bulat besar-besar tu.. hahah mesti korang tak paham rasa/bau apa aku nak sampaikan kan? aku pon tak pasti.. tapi tiap kali minum je aku rasa chewing gum yang sedap tu.. apakah itu? ntah lah.. 

So far aku dah amalkan seminggu.. pagi dan malam.... aku belum nak cerita lagi apakah perubahan yang aku alami.. bagi aku 2 weeks lah at least... seminggu kang kata aku menipu pulak kan? tapi aku dah rasa-rasa sikit.. takpe takpe.. biarlah rahsia.. nanti aku citer lagi.. 

So kalau korang pon gedik macam aku nak lawa.. jom dapatkan ephyra anda sekarang.. tiru macam saya.. kita mesti awet muda.... umur dah jejak angka 3.. tak leh tunda-tunda lagi.. kena pantas bertindak..

Harga
RM197 / box
Promosi: RM380 (2 boxes)

email
info@oceanlife2u.com
tajuk: Kasih Aleeya

Contact person
Fiza / Eyka
03-41417889

Pay to
Maybank Account
Oceanlife Marketing Sdn. Bhd.

Please provide full details of Name/Address/Contact Number
Lepas buat payment please email proof of payment.. they will deliver your ephyra within 5-7 working days.




13 comments:

Farah Waheda Wahid said...

macam sedap jer tengok...he he he....

Kniedaz said...

macam menarik je ephyra ni...nak tengok testimoni Filla dulu la ^_^

Anonymous said...

If breastfeed baby leh mkn x?

Filla ~ Kasihs said...

yes, saya pon masih bf baby.. infact lagi bagus utk org mcm kita yg sedang bf.. nanti next entry saya citer kebaikannya ;)

Anonymous said...

kalau utk yang ada alah terhadap makanan laut bleh ke?

Anonymous said...

kalau yang alah pada makanan laut bole ke

Aju Mohit said...

minta izin nak share kat blog ye, nnti saya link ke sini

Ibu Lala said...

Cam menarik je..nak try la jugak.

Mieza Jhaa K said...

Tengah tercari epyra jgk ni.. hajatnya nk amalkan sambil berniaga sekali..

Mieza Jhaa K said...

Tengah tercari epyra jgk ni.. hajatnya nk amalkan sambil berniaga sekali..

Anonymous said...

Sy ade ephyra kwn bg tp tgh minum kologen laen..boleh ke minum sekali?

Anonymous said...

Kalau hamil boleh ambil tak? Terima kasih

sharul said...

Klu harga ahli brape ...