Friday, April 19, 2013

APC 2012

Hari ini dalam sejarah.. yes untuk aku lah... Banyak pahit manis aku selama bekerja ni... semua orang nak APC.. (Anugerah Perkhidmatan Cemerlang).. Rezeki tu bukan datang bergolek, tapi Allah yang bagi.. tapi kena usaha untuk dapatkan rezeki tu.. tapi dalam bidang pekerjaan nie lain sikit.. tak semestinya ko perform ko dijamin akan dapat pengiktirafan... This issue is a bit sensitive yes i know.. tapi sebab aku nak meluah jugak sikit-sikit.. hahah fedulik... aku tau ramai office mates aku dah tau blog aku.. so kebebasan menulis dah tak ada sangat.. but well, siapa kenal aku, aku very straight foward.. aku cakap apa yang aku rasa.. 

Aku bersyukur ada pekerjaan.. compare dengan orang yang kemain susah nak dapat kerja.. so aku cuba utk kerja betul-betul.. tapi selalu jugak aku main-main.. hahahah.... as a secretary aku bekerja untuk boss aku... as long as dia puas hati.. apa yang dia nak aku cuba accomplish.. apa dia suruh aku akan cuba buat yang terbaik.. dan boss aku memang semua orang tau dia garang.. tapi bagi aku dia tak de lah garang sangat pon.. dia cuma tak suka orang main-main dan orang suka bertangguh-tangguh dan tak take serious apa yang dia suruh.. itu ko boleh try lah kalau nak tengok dia mengamuk... hahaha... 

Aku tak tau boss aku betul2 puas hati atau tak dengan kerja aku.. minta-minta dia puas hati lah kalau tak 100% pon.. aku ada kelemahan jugak.. pertama aku pelupa sikit.. hahahah macam nenek tua.. hahah kalau apa dia suruh buat aku terlupa nak buat.. dia geleng pala je.. pastu dia cakap "dillaa dillaaa ish ish ishhh" huwaaaa takut!!! hahaha.. so aku selalu catit apa dia suruh.. hahahah... aku tau kat office aku nie... ramai suka cakap belakang.. depan kemain baik.. belakang mengata.. i really don't give a damn pon ko nak mengata aku.. tapi seriously aku tak leh terima kalau ko mengata benda yang tak betul.. contoh mengata aku "Dilla tu tak reti buat kerja" hello? apa tak reti? boss aku tak complaint.. orang lain yang pandai-pandai.. aku ada boss.. aku akan ikut arahan boss aku... dah boss aku kata jangan.. so janganlah.. yang korang nak instruct aku buat itu ini.. pastu bila aku tak buat.. mengata "Dilla tu tak reti buat kerja" Hoiii boss aku kata tak payah buat.. so aku tak buat.. aku bekerja untuk boss aku.. aku cuma terima arahan boss aku... orang lain punya arahan sorry lambat sikit lah yer... nak mengumpat aku.. silakan.. aku tak kisah.. 

Ada jugak aku dengar orang kata "terpaksa je bagi Dilla tu APC sebab boss dia yang nak sangat bagi".. puiiii... sorry terpuii... khakahakhahaaa... seriously aku tak kisah lah... dulu yes aku kisah.. tapi sejak aku rasa ada ketidakadilan.. aku dah malas nak amik kisah dah.. aku tau politik kat office nie.. ko tak pandai kipas ko sila kebelakang.. korang reader aku dah lama.. korang tau kot betapa aku tak reti kipas orang.. aku tak pandai pegi blog orang pastu "haiiii ai suka u" "Haiii u cantik".. eh aku tak pandai semua tu.. aku pandai dalam hati jer.. hahahha... aku kalau suka aku suka.. once aku tak suka aku tak pura-pura.. lantak lah orang tak nak bagi APC pon aku tak kisah.. cuma dalam service tu nampak tak berapa elok lah.. ko keja puluh tahun tapi orang tak de nak bagi ko APC.. orang akan kata something is wrong with u.. that's why tak dapat.. no jangan lah judge orang yang tak dapat APC tu macam tu.. itu rezeki.. siapa tau? ko kaki bodek kot sebab tu dapat? or ko memang cemerlang sebab tu dapat? 

Aku tak tau aku dalam category apa.. hahaha... aku cuma berfikiran positif.. ko tak boleh paksa orang utk suka kau.. aku abaikan orang-orang yang berfikiran negatif kata aku tak layak.. sebab kau dapat pon orang mengata.. ko tak dapat pon orang mengata jugak.. so adalah membuang masa aku untuk pening kepala memikirkan apa orang anggap aku.. aku cuma fikir.. ini mungkin rezeki anak-anak aku.. takkan dalam 10 tahun aku kerja aku tak perform langsung? agak-agak la derrrrrr... hidup ni kalau fikirkan apa orang anggap.. memang susah... 

So tahun 2012, ini adalah satu lagi pengiktirafan yang aku dapat.. satu lagi kenangan manis untuk aku.. aku selalu nasihat kawan aku, kalau kita tak dapat.. mungkin bukan rezeki kita.. kita tak tau rezeki kita Allah nak bagi kat jalan yang mana... kita tak dapat kat sini, kita dapat kat sana.. kita kene sentiasa berfikiran macam tu untuk maju dan tak rasa down.. orang kata 'rezeki masing-masing' so jangan rasa kecewa... Allah ada banyak perancangan untuk kita.... kita tak tau... tul tak? 

Gilang gemilang betul hall dia.. mak sukeeeee heheheh... 

masa dapat buku ni mata aku tuju kat No. Meja Makan je.. muahahahhahaha

wah siap name tag.. rasa macam Cikgu gitew..auwww.. 

siap ada kumpulan koir gitew.. 

hahaha jangan lah nyampah... 

pastu bosan.. main whatsapp ngan laki... aku cakap dia tak wish apa2 pon bini dapat APC.. orang lain pulak yang wish beria-ia.. kang ai merajuk kang... atas tu gambar dia tunjuk thumbs up.. pastu aku hantar muka mata tebeliak... ada rupa flowerhorn ke? kijam... u memang kijam.. i hetchiuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

macam biasa.. camwhore kat toilet adalah wajib.. hahahaha.. ada orang office tegur.. "Eh gemok lagi lah"... Hoiiiiii sentap hati ahkak tau.... tapi hakikatnya yes.. aku ada lagi 6kg nak buang.. sapa nak sila angkat tangan... 

ngan adik Nurul.. hahah adik gitew... tahniah Nurul! remember what i said ;) jangan dengar ayat-ayat bodek.. sebab anytime di belakang kita ayat bodek akan bertukar menjadi ayat mengutuk kita.. sila hati-hati.. haku dah kena banyak kali dah.. depan kemain baik.. belakang mengutuk.. Oh Em Gee.. jangan lah macam tu.. kalau dah tak suka tu.. depan tak payah nak baik sangat.. ai is menyampah melihat kepura-puraan... plish plish don't do that.. 

Tibalah acara yang dinanti-nantikan.. Makan time ;)

Table aku penuh dow.. lelaki ramai gila.. dalam hatiku berkata "huiihh ramai lelaki.. mesti diorang habiskan makanan ni semua.. mesti aku tak cukup makan".. hahahah pastu table belakang kosong sebab ada 2 orang je.. terus hasut kawan aku suh pindah join meja belakang.. hahahahah... nasib lah kan.. 

the crowd.. oh myyyy.. semua baju batik termasuk diri ini.. rasa korporat sangat nie.. hahahahah

Ini officemate jugak... CC Jam nama diberi.. hihi

sebab aku duduk meja tak de orang.. so ai dapat ni dua mangkuk.. kahkahkahhhh

sedap gils.. puas aku makan

ok lah.. food sangat ohsem.. pastu sambil drive balik rumah.. gosok perut sendiri dan menyesal seumur hidup.. malam tu mogok tak nak makan... minum milo jer.. hahahahah... 

well itu je lah laporan serta luahan hati... untuk sesiapa yang menyampah dengan ayat aku kat atas tu.. well there's nothing i can do to make u love/llike me...  i'm what i am... 

*peace*




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

69 comments:

Kancilbiru said...

tahniah akak..

semoga terus berkhidmat dengan cemerlang :)

mummy kimmy.com said...

congrats kak..phewwitsss...x pe mmg mcm 2 kalau x dpt pun org bising..dpt lg la org bising kan..x po yg penting kita mmg layak ;)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Tahniah yea!

Marsha~ said...

aku pun sama.... blog tu dah banyak org opis baca, mmg takde privacy.... tahun ni tataule ada rezeki tak nak dpt APC, dah 8 tahun kerja ni wey.... btw, congrats Fila!!

Cik Puan Fadli said...

13 thn keje lom penah dpt APC...org ckp PA senang dpt...tp yelah, blom rejeki den laie..den pasrah jee..btw, tahniah dilla...

Jafida Ns said...

congrats dear..u deserve it

strawberi said...

oh..kenapakah majlis apc korg best..kami makan buffet je...uwaaa..jeles..tu pun bawah khemash tgh panas..kahkah

Zee Suhaini said...

conragts kak...
agree ngan akak..politik ofis ni memang kotor..kadang-kadang mmg hilang tahap kesabaran..
pernah kena cam ni..tak tahan saya blah aje tp skrg xleh la wat camtu..kena pk anak-anak kat umah..

~I'M SHOPAHOLIC~ said...

betul tu kak filla.. kat ofis ni pun sama gak.. siap sabotaj tu sbb xnak bg orang lain dpt APC... diorg ni nak APC bkn sbb nak org/boss appreciate keje diorg... sume berebut sbb nakkan duit tu je.. kesian betul.. me too mls nak dgr apa kata org lain... janji aku buat keje aku, kau buat keje kau.. nak ngumpat blkg2 silakan.. tp jgn sampai telinga ni dgr... siap kau.. hehe

Hani Razhani said...

laaa idup-idup sy ingatkan kak fila concetrate on business je! hahaha. sorry kak...now baru tahu. Congrates kak...walaupun dah tahun lepas. Sy ni lum dapat lagi walaupun dah 10 tahun kije...nakal sgt kat opis kotttt tu yang payah nak lekat hehehe. Takpe,sy tk dpt APC pun takpe (pujuk hati) asalkan ikhlas dan keje tak bertangguh. One more thing...opis mana2 pun mesti ada mulut 'longkak' kak..selagi sabar kita senyum kak, rasa2 nak meletops terus sound je depan2 hehehe.

shila azizi said...

karenah birokrasi di gomen ni tak mungkin akan abis kak...nasib kita sama...selagi kita jadi PA, selagi tu lah org kata kita kaki bodek bos...just ignore je kak...pekakkan telinga...hahaha...jaga blog lagi baik kan kan kan...

Mooniqueen said...

congrats kak... betul tu kat mana2 memang bersepah manusia dengki n iri hati ni.. janji tak kacau org sudahhhh

ita citot said...

setujuuuuuuuu sangat sangat sangat! haa kooo.. nak menampakkan betapa bersetujunya saya. hahahaaa

keje dlm bidang kita ni gini le kak... skang bkn bodek ke kipas lagi kak. guna aircond teros! pusing kat yg paling sejukkk skali. haaa...!

eh, tetiba terluah perasaan jgk. hehehee ;p

Tahniah kak dapat APC! Merasa la jgk. sy ni ape pon takde lagi. huhu.. Semoga akak akan dpt lagi lps ni =)

Nad MamaZN said...

Tahniah kak!

anna hashim said...

betol tu kak..normal la org mengata belakang kita..same like my situation..tapi saya buat bodoh jerk, coz org yg mengata cakap2 belakang tu bukannya one of board directoe pun..hahahaaa bukannya mereka bayar gaji ponngggggg.... anyway tahniah kak :-)
saya belum penah dapat lagi coz selalu melawan cakap boss...ngeh ngeh tapi, my boss x kisah pun sebab saya jenis yg suka membebel kat bos :-) janji KERJA KERJA semua beres, xde TANGGUH2 n PERFECT :-)

mami said...

Fila just be yourself...after reading your luahan...akak dapat rasakan persamaan...pegi kerja mana2pun...cuba utk tidak tonjolkan diri supaya org tak mengata...tapi tetap sama...bnyk pura2...ai is depan dan belakang sama...suka depan sukalah belakang...no hipo (bukan hipopo tau)hahaha....you've done a good job i believe...if not takkan boss rekomen...ya tak? yang bercakp tu bior sampai tertelan garpu...hahahaha...pahala ke kita yang ooiiii...

cikji said...

kak filla,nk isi sikittt *sambil angkat tgn cucuk2 langit giteww*

Faiza Erina Rahmat said...

tahniah sis,,, kita ntah bile nk dpt APC tu,, hihihi

Cik Nurul... said...

tahniah akak..APC ni jangan dikejar sangatkan...kalau Allah nak bagi kite rezeki lebih memang tertulislah milik kita..tak perlu la nak bodek bos nak ekonkan bos...keje dengan ikhlas cukup...

Anonymous said...

Be happy. Be yourself. If others don’t like it, then let them be. Happiness is a choice. Life isn’t about pleasing everybody...stay strong gurl.

Kak Zen

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Terspot muka i kat pic no.10 la.. Actually i nampak u masa kta bfast..u makan sebelah i jer.. i tgk mcm nk kenal..sbb i dok baca blog u..hehehe..tak sangka kta 1 kementerian kan..tp nak tegur u segan..Anwy congrats yer...;p

intandayani said...

Congrats k.Filla..biase la keje gomen ni sane politik sini politik..yg syp sunyi cam iolss ni jwbnye "eh sape ko" jela...huhu

Fazahra said...

Congrats Filla ini..persetankan talam2 dua muka ituh..hahaha

Aida said...

Tahniah..

i pun p juga APC di PICC tu.. Tp x perasaan pun u, u d jabatan mana? rupa2 kita dari kementerian yang sama ya..i semalam d meja makan 9..by the way..Tahniah..sb sama2 naik pentas..he.hee

Aida said...

Tahniah...kita sama2 naik pentas pg semlm..rupa2nya kita dari kementerian yang sama ya.

i tak tau pun u ada semlm.. u dari jabatan mana...makanannya sedap..by the way tahniah..he.he

Zanira Noh said...

Bagus babe. Meh sini aku peluk ko. Tetiba sgt haha...

Azlina bt. Azis said...

congrats

Ayu azmir said...

tahniah

miszme_ieda said...

rezeki anak mungkin =)
tahniah mama the kasihs.

bahiyahaziz ; said...

Salam kak dilla..menyinggah di blog akak jumpa dr Featured blogger in March...tahniah dpt APC :)

antalya said...

tahniah kak. u deserve it. peduliks haper org nk kata.dorang tu jeles sbb u dpt APC dorang xdpt.standard la tu. tiap2 thn sure isu hangat nye APC ni kt memana jabatan or kementerian pon

Irene Dahayu said...

tahniah kak fila...

Irene Dahayu said...

tahniah kak fila...

aynadys said...

congrats kak filla Alhamdulillah ^^

Irene Dahayu said...

tahniah kak fila...

mrs kayrul said...

tahniah kak filla...opis kayrul swasta, dah 12 tahun keja kat sini pun tak pernah ada APC....org lain dapat bonus kita pun dapat bonus tapi sama rata la...kalau kaki kipas yg berjaya memang bab2 naik gaji memang diorang la paling tinggi naik, kita yang berkerja keras naik pun cukup2 makan jer...hurmmmmm...

Azziah Nawawi said...

yess! sokong entry akak nih. kat mana2 mesti ada isu nih kan? pastu depan baik, blakang, alahaiiii.. tapi pedulik lah. lantak ke diorg lah. btw, tahniah!!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

tahniah kak Filla :)

Anonymous said...

Congrats Filla!
Filla, betul la u ckp kalo kita bukn kaki kipas mmg payah la nak dpt kot... tambah2 PA, kalo bos tak sungguh2 nak kita dapat, memang mimpi je laaa...org lain kat ofis mmg akan ckp PA tak tau buat keje, takde keje...heloooo... PA kot... 'diorang' nak suh kita buat apa sebenarnya?? Kita dpt arahan dr bos kan, jadi ikut je apa yg bos suruh. Ye.., arahan dari yg lain pun ikut jugek..tp tetap org ckp camtu.. Tambah2 klu ada unsur kenegerian sikit.. meleleh lah liur ko di sana
hehe .. sorry le terlebih suda..
-aku seorang PA-

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

tahniah K.Filla

Anonymous said...

Tahniah yea filla..saya silent reader fila, selama ini saya selalu jea terserempak fila dekat ofis, kita sama blok tapi lain tingkat. apa apa pun, biarpun kita xpernah tegur, namun bila setiap hari xpernah miss membaca cerita filla, saya terasa seolah olah dekat dan kenal ngan filla. Pernah gak kita selif.. tapi segan nak tegur. Apa apa pun, tahniah untuk filla dan saya sangat setuju dengan filla mengenai apc. "xsemestinya yang tak dapat tue x bagus" kan..

Anonymous said...

Ko keja gomen eh?? Untongla 3 bulan coti.....

Anonymous said...

Tahniah Filla for the APC 2012.

biarlh orag nak ckp apa2pun,
politik ofis cam gitulah.

Anonymous said...

congrates kak...

saya pun sama mcm akk....i hate org2 yg bertalam dua muka....depan bukan main baik dan sopan santun lagi...pijak semut pun x mam**s...kat belakang kita,mcm xkenyang2 mengumpat kita...huhuhu...i hate ofis politic toooo....

Hazmin Hamudin said...

Tahniah ye kak. Semoga lebih cemerlang lagi.

Anonymous said...

tahniah filla! kalau i puji u cantik or gojes i really mean it!!! heheheheh

- shinnaz

Anonymous said...

as salam
syukur pd Allah. rezeki anak anak dan diri.
semoga kekal perform dapat anugerah ke tidak. yg penting kena ikhlas..insya allah berkat.
filla dah kerja balik dah?

good strategy ye pindah meja...

btw all the best dan tahniah..god speed...insyaallah for all the good intention. again one must say if you n friend single mmg i nak tackle..
jambu dan direct.tapi still decent ....perempuan melayunterakhir..

tapi sayang semua dah kahwin.
marah lak pak radie u...

he is one of the luckiest man. bertuah sungguh badan.
kalau i dapat gf/wife cam your gang and you, balik keja i trus balik rumah.
i'll treat her like a princess..and gentle.compromise ie i wld help with the hse work and we wld do it together.
pegi gym sama sama etc..after office hour.
i cuma gym utk keep fit je n swimming..so tak lah banyak sports. cuma i ada kucing dan ikan.
my future wife cuma cuci pinggan. i ll do the cookg..setakat masak nasi lauk harian ok boleh la..western lagi la senang...
dah duduk jauh tempat org. nak makan kena masak sendiri..haha
baju pon gosok sendiri..basuh sendiri..
untung la laki u and gang dapat isteri cantik masak rajin tahu disiplin anak, dan masih penuh kelembutan..
jgn lupa jaga kesihatan makan minyak omega 3 minyak ikan evening primrose oil juga calcium.hehe dah biasa jaga arwah mak.so u all ppuan start makan lah.kalau kuat lupa makan minyaknikan1000mg x2,omega 3,6,9 .1000 mg. elok utk ingatan dan jantung.eve primrose tu starf makan lepas habis nyusu anak. elok..
dan exercise..keeep on.. buat gardening also good theraphy for stress..
ok tahniah. ...jaga diri. keep up the good practice.rajin rajin lah update pasal kawan baik u yg jambu tu ...everyday on the train i wld read yr blog..haha

take care..
sincerely
az

Anonymous said...

Tahniah filla :)

mana2 opis pon sama dik oiii mcm hakak ni PA gak tp private co lah...sblom akak kerja dgn bos..bersilih ganti dia punya secretary...tulah bila akak masuk bos suruh letak post akak as a PA...semua otai2 kat opis duk jadi nujum pak blalang kata akak takkan tahan lama sbb bos ni garang kalau dia nak sound mmg tepat padat & jitu punya lah..sekali tekaan mereka semua salah hahha now dah 12 tahun kerja dgn bos ni..ok jerk blom rasa nak pengsan lagi pon w/pon kadang2 kita sebg PA disuruh buat kerja mcm2 as u said apa bos suruh buat jelahh jgn tangguh2....mmg org kata akak kuat bodek..lantak ler taknak ler nanti org kata makan gaji buta wpon ada gak masa baca blog filla hihihii (time free baru baca sbb suka kat Amaani..hihihi)

kakSue

Iela Fazielah said...

Tahniah fila..anggap je rezki anak... Alhamdulillah..

promises_promises said...

Tahniah filla..ala kat mana2 jbtn kerajaan sama je mulutnye.depan baik...belakang menghanjeng.rasa nk tikam.kahkah.jgn dilayan filla...kau buat lagi best.lagi eksyen..biar dieorg menyirappp..muahahaha

Anonymous said...

tahniah akak,

sy silent reader akak.
suka sangat2 bce blog the kasih ni..happy je rse lagi bile tgok animato yg cute sgt tu..hehe..ignore what people going to said about u..actually they are jealous..may god bless u and ur family..amin =)

nabillah.

pinky said...

As Salam Kak filla..congrats..actly Kite pun Ade Dlm dwn picc Ritu..penerima Merangkap Urusetia Mjlis..nk Tgur Kak Filla...mcm Nmpk Artis gitew Tp tgk Kak Filla tgh Sedap Mkn,x Jd nk Tegur..sk Folow blog Kak Filla Ni..neway..slmt Bknln ;)

Anonymous said...

As Salam Kak filla..congrats..actly Kite pun Ade Dlm dwn picc Ritu..penerima Merangkap Urusetia Mjlis..nk Tgur Kak Filla...mcm Nmpk Artis gitew Tp tgk Kak Filla tgh Sedap Mkn,x Jd nk Tegur..sk Folow blog Kak Filla Ni..neway..slmt Bknln ;)

herlyna said...

Ohhh u pun sama like my sis, congrat , my sis she got it 2x dah rasanya ...wah grand gak yea...i keje private takde ler merasa ni semua

Kniedaz said...

Tahniah Filla..bila dah dapat APC dengn sendirinya kita jadi lebih semangat utk bekerja...pedulikan org len

Anonymous said...

K.filla secretary rupanye..selama ni tertanya2 jgak, keje ape. K.filla cantik & sweet sgt. Sy dpt APC thn lps, mase tu prgnt 7 bln, dlm gambar sy gemok.huhu.
Dpt APC ni sy bknnye rase bangga atau rase bagus, tp rase dihargai & lbh smgt nk keje. Mcm keje sy ni keje teruk2 tp asik kena komplen aje, smpi rase down sgt.

Congrats k.filla

Kopiolimauice said...

siyess mcm cikgu tomeyy sgt.. ;)

kelipkelipchumel said...

tahniah sis.u deserve it.xkan la dalam sepanjang tempoh berkhidmat tu tade yg 'bestest' kan. siyesly isu ni mmg sensitip.org yg xreti kibas2 mcm kita mmg org akan ngata blakang.mmg tade org nmpk pon.it's ok.yg penting kita keje ikhlas.tapi kalau sesekali dpt penghargaan tu mmg best la.

tahniah sis. :)

Nadila azhar said...

congrat kak...tak sangka akak PA rupanya....bangga..:)..tak semua org faham kje PA..depan baik..belakg kutuk kaw2..org nak cakap apepun biaq lah kak...memang pedih..tapi. xper..kita think positif..pahala diorang kita yg dapat..:)

linda said...

Hi Fila,

Congrats! Sama lah kita ada rezki dpt APC for year 2012 :)

Syida Rasyidah said...

congrats kak filla :)

goblogbyfarah said...

kak filla keje gomen rupanyaaaa! hehe. congrats kak. saya pun tak amik tau sgt pasal APC, bila kawan2 dapat kita wish congrats jelah. sekali tahun ni dapat APC pulak. malu sebenarnya, sebab selalu lewat dtg keje. haha. tapi mak saya cakap 'takpe,dtg lewat pun keje cemerlang'..hihi..

tahniah kak!

JMR said...

tak kisah lah kak org ckp apa..janji dpt APC..haha..

tahniah kak!

misz sheyla said...

janji dapat APC..kahkahkah...sakit ati belakang kira...

ellyn said...

Hai filla ape khabar.. Politik office ni biasalah. I secretary jugak macam u. Memang kena ikut arahan boss sahaja. Kalaupun kita 'tolong' orang lain itu maknanya courtesy. Not more than that. Lagi satu kena kental. Berani ignore kata2 orang di belakang. Hari ni kena hentam esok datang kerja fresh dan senyum macam biasa ;) itu rahsia untuk get along with our career.
Apepun filla tahniah ye. U deserve it!

Suliana said...

tahniah :-)

Anonymous said...

Salam,

Filla, tahniah...cam berjanji ek..sesama dapat APC tahun ni..Alhamdulillah..faham sangat ape u rasa tu...so i guess it "COMMON" cakap2 belakang dalam mana2 kementerian hatta badan berkanun sekali pun..but yet, u r lucky majlis u sempurna, makan sedap..ours..hmmm thn ni mcm kene sabotaj, tak cm tahun lepas...makan x sedap n arrangement semua last minit..sekadar nak adakan majlis je...hahahha ape pun, lantaklah...i dun care much.

Bersyukur n ikhlaskan hati selalu k.Selamat memaintainkan produktiviti dan meningkatkan kualiti.

:)

MISS DIVA said...

taniah kak...mmg APC ni sensitip cket..boleh bwk gaduh gtu.dulu aku kisah kalau xdpt APC sebab aku rasa aku keja bagus..tp skrg aku dah matang. so aku tak kisah semua tu..rezeki ada d mana2..janji bos berpuas hati dgn keja aku..hihihi...

boleh ke cenggitu?

mohd ruzaimi ibrahim said...

Salam kalian...Hangat jgk tpik ne...dapat Apc...? Ketahuilh saudaraku Ni hnya pnilaian manusia atas dunia ni...kalu kito keje ikhlas krana Allah...xjdi mslah dapt ke x...anggplh keje ni satu ibadah...Dia lbih berhak mnilai sgalanya...
Hidup mmg mcm ni...kita kcwa bila xdpt tpi org lain dpt....smua org ada sft mcm ni...jdilh insan yg qanaah dan wassatiah...brsbrlh mnmpuh hidup...smntara kita tmpang duk hidp atah dunia ni buat keje bagi btul...lurus ..amanah dn jgn trjun p kelain....insyllh kta slmat...