Wednesday, April 10, 2013

High Tea @ Concorde KL

Entry kali ni banyak gambar.. sebab rajin bawak camera hihihi... Actually makan-makan ni Abang aku nak belanja sempena birthday Atok haritu.. lagipon jarang dapat berkumpul sekali.. so ni lah masa terbaik.. lagipon lusa tu Atok ngan Wan dah berangkat ke tanah suci.. 

Bila Wan dengar Pak Long nak bawak makan kat concorde kl, Wan terus taknak.. Wan nangis... sebab arwah adik aku pernah belanja makan kat sini sempena birthday Wan last year.. arwah suka gila makan kat concorde kl nie... aku pon rasa-rasa macam malas je nak pegi concorde  kl nie.. tapi Pak Long nak jugak... so aku sedapkan hati Wan.. aku cakap tak kisahlah makan kat mana pon.. arwah memang suka makan.. life goes on.. kat rumah pon kalau makan, kita ingat jugak.. 

Aku sampai awal.. so pegi book dulu... sekali dapat meja yang sama macam pegi dengan arwah dulu.. arghhh... tensi ok.. tapi takpelah.. duduk jelah... cuma takut Wan makin sedih lah plak kan.. 

Pak Radie.. auwww nampak matang lah miowww miowwww.. hahaha

Leecha lena... oh thank you hadiahkan MacLaren stroller nie.. nama pensponsor dirahsiakan ;) 

GoPro.. aku bukan reti sangat camera2.. tapi orang lelaki ni biasalah.. eh laki aku lah especially.. Pak Radie yang aku kenal.. dia memang gila boots (redwing ngan DcMartens), basikal, motosikal apa tah ktm? hari-hari aku tengok dia dok godek kat ipad.. macam tak muak-muak tengok gambar.. GoPro ni pon.. tapi sebab dia dah dapat.. so dah tak google lagi lah.. kesian aku tengok... dapat tengok gambar sebelum tidur pon jadik.. lagi elok tengok gambar aku sebelum tido kannnn.. ada gak pekdah nyer... 

belakang ai artis u olls.. baju putih tu Nanu.. 

perut aku ni dah begelodak ok.. lapar gile... dorang pulak lambat sampai.. takpe.. sabarrrr sabarrrrr... 

High Tea kat Concorde KL murah je.. dalam RM50++ sahaja... this month promotion dimsum kot? waaaahh aku dah lah memang suka dimsum.. tebaekkkk wokkkk!!! 

sotong kangkung.. tapi aku tak makan lah sebab kangkung kan sejuk.. seafood pon aku tak berani makan banyak.. takut tetiba Leecha allergy ke apa.. takut gak.. 

Aku dari pregnant lagi teringin nak makan salmon.. tapi tak berani sebab pregnant kan.. selalu nak makan mcm takut2 sebab mentah.. hahaha.. tapi sebab dah lama mengidam.. so aku makan jugak.. pecaya? habis semua kat atas ni aku telan.. sedap gila rupanya salmon nie.. tapi compare dengan yang dah masak.. yang atas ni lagi sedap gila.. kalau masak salmon tu jadi keras dan hanyir sikit.. mentah rasa fresh je.. baik lah gi buffet macam ni.. sental banyak2 pon takde hal..hahah.. 

Wan punye.. 


bahagia gila dapat ice cream.. muahahaha.. 

honey dew with grapes tu sedap sangat.. ngan yang kanan atas tu.. creamy masam masam manis.. nyamsss.. 

kesian Wan.. masa baru duduk tu Wan nangis jugak sikit.. aku takut nak tengok.. sebab aku ni kalau tengok.. aku yang join sekali.. bukan aku reti nak pujuk... so buat-buat tak nampak :(
Tapi hati Wan tabah aku tau tu.. 

nampak Wan suapkan atok nak rasa cake ke apa.. laju-laju snap gambar.. hahahah.. sebab Wan macam aku.. mana reti romantik2 ni... 

Acih dah gemok sikit.. dah takde 'gitar' kat badan dah.. pipi pon dah tembam.. 

budak tak reti duduk diam.. 

anak papa

pastu tetiba ada datang tukang belon.. hahahah.. dia cakap free.. macam2 dia buatkan.. sebab tak ramai budak kecik.. so dia lepak sini lama gila.. hahahah




Pak Radie nak basikal.. waaaahh terus dia buatkan.. terror hahah

comel dapat butterfly sorang sekor dah macam bag hahah

Hihihiiiii Leecha dah bangun... 

i'm wearing jacket cardigan by Tsugoi... this one grey yer..RM85 only.
 if nak sila email tsugoi12@gmail.com.. very comfortable i tell u.. aku breastfeed Leecha pon senang sebab depan tu lebar dia leh tutup baby hihi... sapa ada lemak kat perot ke apa ke pon bagus.. leh cover sikit muahahha.. 

Wan cakap anak Wan tinggal 2 orang ni hah jer... Lain rasa dia ok.. aku taktau korang paham ke tak apa yang aku rasa... dulu bertiga aku rasa macam biasa-biasa je.. rapat jugaklah.. sebab arwah adik aku lagi rapat dengan aku compare ngan abang... aku pulak sebab mulut becok aku rapat dengan dua-dua sekali lah.. maybe sebab aku pompuan kot.. lelaki ngan lelaki kan dia macam segan-segan sikit.. tapi bila adik dah takde aku rasa pelik dan lain sangat.. aku rasa makin rapat dengan abang aku sebab maybe aku rasa kehilangan sangat.. so aku cuma ada abang aku je yang tinggal... aku anggap jelah mungkin ini hikmah yang kita tak tau.. ketiadaan adik aku, buat kami sekeluarga lebih tabah, lebih rapat antara satu sama lain, menyokong satu sama lain...  

Hehehe Baby Leecha pon dapat flower tangan jugak ;)


takleh lepak lama.. Pak Radie ada appointment petang tu.. so semua jom kita balik jom?

The Kasihs nak balik.. bye ;)





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Comeynya Baby Leecha..Makan pun nmpk sedap..terliur tengok ;p

εïзmummyHazaεïз said...

Tau perasaan kehilangan tu, sebab saya alami 2x kehilangan hanya dalam tempoh setahun, adik perempuan & abah.. :(

Anyway... bestnye ke Concord :)

C!kpuanmuda® said...

3 anak dara. aku nak curik senduk rumah kau!

Hani said...

Filla, i baca i sebak tau. terasa seperti i pulak kehilangan adik, maybe sebab i follow blog u dah lama, dah macam kenal semua family u. kirim salam kat uwan eh

*pak radie minat KTM? err sama ngan hubby i tp low resale value so x jadi amik.

Mooniqueen said...

wahhh cantik maclaren in red gitu... siapa nak sponsor MQ pulak?
hahaha...
ingat ko femes mcm sis filla???

Sue Sakarnor said...

kak filla. bleh x update sket nama cafe kat concorde kl. tenkiu

intandayani said...

Baby Leeca copy paste Acih la..

Anonymous said...

Aah nak tau jgk nama cafe tu.hehe

mama jariss said...

betul la...aleesya muka cam acih....mesti nanti, kuat sendu, macam acih...hehehe....

mama jariss said...
This comment has been removed by the author.
Iela Fazielah said...

giler cantik2 belon tu..basikal n butterfly xleh tahan.... semoga korang semua tabah menghadapi hari mendatang... ila faham sgt2 apa yg ko rasa...

wawa syaida said...

pic last sekali tu sangat comel okeh! sweet:)

pjotlee said...

cafe kat concorde ni klo xsalah melting pot kan kak?? hehehee.. msa bujeng2 slalu la lepaks. sy mmg feminat dessert kt cafe tu.. desserts nya suma tobaek wooo...

elly nadyra said...

byknya belonnnnnnn

Anonymous said...

atoii....encem nye pak radie......
pakai spek gitu rambut pacak dari kejauhan dah macam asyraf sinclair *version merlayu pure*

Mazura Yuslaili said...

slm sori menyibuk..sy juga pernah kehilangan satu2nya adik lelaki 3 thn lps.. smpai skg kesedihan tu ada lagi. so ble bc entry ni sedih la plak..tujuan utama nk cri info psl hi tea..huhuhu.