Monday, April 01, 2013

GIGI OH GIGI...

 Helloooo ;)

Lama shangat tak update blog.. heheh.. ai is sibuk u know.. ni citer hari khamis lepas.. Wan buatkan appointment gigi untuk Acih.. Wan kata gigi Acih kuning.. so mesti kasi cuci bagi putih.. oh kalau korang nak tau.. Wan very particular bab gigi.. dia geram je tengok kalau gigi kuning..hahah.. sebab tu time aku kecik dulu memang tiap bulan kot pegi check gigi.. aku dah lah penakut nak mampos bab gigi nie.. sampai sejuk-sejuk jari sebab ketakutan.. 

Kat rumah masa tunggu Wan.. Oih ramainya rakyat jelata aku sekarang nie.. muahahaha

Turn Kasih dulu.. heheh... Doktor check gigi dia cakap gigi dia ok.. tak yah buat scaling.. cuma polish jer.. tapi ada masalah.. sebab doktor cakap gigi depan dia gigi kekal.. tapi taring lom keluar.. bagaimanakah itu? taring dah takde space u olls.. doktor cakap 100% confirm Acih mesti pakai braces soon.. hahaha.. mampoih mak apak ko kene kumpul duit nak bagi ko pakai braces nak... 

so far Acih ok.. tak takut.. aku masa kecik dulu.. penakut gila ok.. 

Hahah.. tengok muka Ani.. sibuk je dia nak masuk jugak.. 

Ok ni turn mak kau pulak.. hahaha.. geraham aku dah berlobang teruk.. pastu pecah.. 1/3 je ada kat permukaan.. lain dah pecah ok.. so doktor kata complicated sikit.. kalau cabut kene korek baru boleh cabut.. huwaaaaaaaa.. tapi pelik, sejak anak dah 3 aku dah tak gerun.. sebab beranak lagi sakit u olls.. apa ada hal takat cabut gigi.. jangan buat malu kampeni ye fillanie.. malu kalau Acih tau aku penakut..hahaha.. 

Kenangan pasal cabut gigi.. jangan tak pecaya.. aku dari kecik kalau gi cabut gigi.. Wan mesti tutup mata aku ngan tissue.. pastu bila aku rasa sakit sebab doktor cucuk bius.. Wan cakap tu macam gigit semut je.. doktor telanggar sikit.. gilaaaa sampai 18 tahun baru aku tau kot yang bila cabut gigi doktor akan cucuk bius ngan jarum..hahahah..alangkah bodohnya..hahahah... tapi sampai sekarang.. aku mesti tutup mata kalau nak bius.. tak sanggup nak tengok.. ngeriiii... 

Doktor tak boleh buat time tu..sebab dia cakap aku breastfeed baby.. so dia suruh aku refer hospital aku checkup baby.. mintak antibiotik.. bila aku call DEMC.. dapat cakap ngan Doktor.. dia cakap tak yah wasting time datang amik antibiotik sebab kat klinik gigi pon dia akan bagi antibiotik yang sama.. choiiiiii kan dah membazir masa waktu dan tenaga? ni dah buat balik appointment.. so aku ada appointment hari nie kul 2.30 petang.. memang aku lom habis pantang.. aku last pantang khamis kot? ntah? tak kira betul-betul.. tapi baik aku cabut siap-siap.. kang ngam2 lepas pantang i olls nak kuar gi shopping.. muahahahahhaaa

See? tenangkan muka? mana ada takut..

Doktor suh tengok sendiri betapa teruknya gigi aku.. hoih tak leh jadi.. malu kang nak cakap ngan orang mulut bau longkangss.. muahahahahah... 

Sian atok kene buli ngan Acih.. redho je muka Atok Braim.. Eh tapi comel sangat ah atok nie ;)

wish me luck ye.. doktor cakap 1 jam kot nak cabut gigi aku ni T_______T

*urutdada*


p/s: ada yang email tanya pasal cikgu tuition..sorry sangat cikgu tuition dah fully booked.. dia dah tak amik student :(


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

Hani Razhani said...

part cabut gigi yang chek lomah ni kak Fila. Beranak takpe lagi, sakit nak terberak/senggugut yang paling teruk pun boleh tahan lagi hehe. Ni pakai jarum segala....seriau chek! Anyway, selamat mencabut gigi kak (^_^)

Kniedaz said...

Gigi Ani mesti cantik...dia takmo check sama ke? ^_^

ELeEa said...

owh...baru bkias-kias dgn hubby nak gi 'cuci' gigi....
=)

kelipkelipchumel said...

suwit je atok..

Anonymous said...

comelll nye atok..cool je layan cucu..sweet2.. :-)

Anonymous said...

comey nye tok braim ;) kalah sume cucu2 girls die...huhuhuu

Anonymous said...

acih ayu angat pic atas tu..(mcm mama dia kikikikk..)

Anonymous said...

hi filla, ahad ni saya akan buat cabut gg sama mcm fila buat ni sebab kena pasang braces. sy takut tapi takda choice, risau gak...hrp2 fila sudi share cabut gg korek2 ni :) tq

eyla nabilla said...

,muke acih bile dah besar sejibik muke ayah dye . yelahh, anak ayahh kann . huhu

JMR said...

nak gk tunggu turn ani check gigi..takde la pulop..hehe

Anonymous said...

HAI...untuk acih tu boleh buat appointment kat klinik gigi ukm yang sebelah HKl tu. appointment dia memang setahun tapi kos braces tu dalam rm5oo je. baik buat appointment sekarang time tengah cuti ni...bye...



Mimy Hamid said...

gigi ko macam aku kena la..geraham berlubang..aku takut nak cabut..maka nya aku tampal je..habis semua tampalan penuh...

muka acih dah macm kazen dia anak buah pak radie yg besar tu ..lawa la

Iela Fazielah said...

1 perkara xbest lepas cabut gigi...dia akan efek gigi sebelah menyebelah... better buat gigi palsu lepas tu.. mcm ila ni xbuat gigi palsu...gigi seblah kiri n kanan yg cabut tu skrg semakin longgar n gigi bergerak...selalu rasa nyilu pada gigi2 tu... now gigi2 tu jd longgar...

makcik said...

sama la my gigi pun sakittt

my blog giveaway

Nurul Idayu Zainal Abidin said...

Teror la kak....siap ambik gamba lagi jumpe dentist. Saye kak....masuk jumpe dentist baring je terus pejam mata sampai lar dokter kate dah siap br bukak mata....hahaha!

Anonymous said...

Sis, nak tau la average berapa kena utk polish gigi mcm acih buat? pernah tertgk harga kat 1 klinik gigi private polish almost 1k..

Pak Cik said...

alahai benda paling skeri ialah jumpa doktor gigi. kalau masa sekolah rendah tu, paling gigil dapat kad warna hijau tu, kene gi jumpa doktor. sekarang ni dah terbalik. tersuka gi doctor gigi.