Friday, March 29, 2013

OLAY TOTAL EFFECT BAHARU!!!

*sponsored post*
*please scroll down for new entry*

Hai hai hai...

Hari ni nak cerita best sikit ;) Ada surprise ni heheh.. As korang tau sebulan berpantang nie memang pemakanan semua memainkan peranan penting untuk dapatkan kulit wajah yang bersih dan terhindar dari minyak dan jerawat.. tapi itu je tak cukup ye.. 

Selama berpantang ni tidur malam memang terganggu.. sebab si kenit Aleesya kadang-kadang meragam.. so memang tak cukup tidur lah kan.. nak mintak tolong Pak Radie kesian pulak sebab nanti dia mengantuk pulak gi kerja kan.. so biarlah aku je yang berjaga malam.... tu belum lagi cerita pasal Ani.. dia sejak dah ada adik ni asyiklahhh buat hal.. ye aku paham.. dia baru nak masuk 3 tahun.. so mesti dia terasa bila ada orang lain yang dapat perhatian lebih.. mula lah dia cari perhatian sana sini.. kalau cakap JANGAN lagi dia buat.. kalau cakap jangan MENJERIT.. lagi dia menjerit.. fuyooohhh stressssss stresssss!!! hahaha.. 

Kakak Acih pulak dah besar.. lain pulak ragam dia.. sejak dah tuition ni baru kita tahu tahap akademik dia.. dia boleh, cuma kalau dia buat homework tu a bit slow.. so makan masa berjam-jam baru siap.. lom lagi dia buat perangai sentap sebab kena buat homework.. melalak aje doplohpat jam.. stressss stressssss!!! hahah... 

Acaner nak jaga rupa paras kalau asyik stress doplohpatjam? Now aku dah jumpa produk yang berkesan untuk aku... hahahaha... wah ketawa besar pulak dia.. hahah. mestilah... ko tau tak sepanjang pantang nie.. aku dah ada eyebag.. dulu takde!! baru aku tau apa tu eyebag!!! Baru seminggu guna produk nie, aku dah tau, aku tak leh hidup tanpa produk nie.. hahaha.. Pak Radie takde pon ai ok jer.. muahahaha... 

Aku pernah mention sebelum nie yang Olay memang produk yang boleh dipercayai.. Even masa aku naik pimples tak hingat dulu pon lepas je guna Olay terus masalah jerawat hilang..So aku memang percaya Olay Total Effects boleh dipercayai ;) 

Bezanya sekarang ialah Olay Total Effects dah ada yang baru di pasaran... 
NEW & IMPROVED OLAY TOTAL EFFECTS with up to 2x Skin Renewal Power!!!

Bila aku tau je Olay TE ada keluar yang baru aku terus teruja nak try.. Suruh Pak Radie pegi beli hahah.. so dah hampir sebulan aku guna Olay TE nie.. Actually aku dah try beberapa produk anti-ageing cream sebelum ni tapi macam tak berapa nak nampak hasil dia.. maybe sebab sekarang aku punye stress dah bertriple-triple berganda... Ada anak kecik ni memang lah best.. tapi stress berganda-ganda.. anak dah masuk 3 u olls.. hari tu baru nak rasa seronok sikit bila ada maid.. kurang stress.. tapi bila kena pulangkan balik maid tu.. aku jadi stress melampau-lampau.. semua kena buat sendiri.. nak buat kerja lebih sangat still dalam pantang.. so pandang ajalah rumah bersepah.. lagilah aku stress! 

Now, Total Effects, the heritage anti-aging brand ni dah bertambah kepada up to 2x skin renewal power.. Baguslah sebab Olay TE sangat memahami tahap stress wanita macam aku nie.. Wanita sekarang lagi stress dari lelaki okay!! At least lelaki keluar gi kerja.. boleh stress sambil lepak minum ngan member.. Dah tu aku nie? stress handle je sengsorang kat umah nie.. muahahah... tu belum lagi aku start kerja nanti.. perghhhhh!!! Sebab tu aku decide nak try Olay Total Effect baru nie.. 

FYI, New & Improved Olay TE with up to 2x Skin Renewal Power nie adalah produk yang sesuai untuk wanita macam aku, wanita moden macam kita semua.. membantu mencegah 7 tanda penuaan untuk menjadikan kulit wajah kita lebih muda dan anjal.. saya ulang yer.. sehingga 2x ganda siapa tak nak? aku nak ;)

Apa tu 7 signs of ageing? 7 tanda penuaan?

1. Fine lines and wrinkles/ Garis halus dan kedutan
-reduces the appearance of fine line and wrinkles
2. Uneven tone/ Warna kulit tidak rata
-balances and evens out skin tone
3. Age spots/bintik hitam
-reduces appearance of age spots
4. Uneven texture/tekstur kulit tidak sekata
-smoothes and evens out skin texture
5. Dryness/Kulit kering
-provides nourishing moisturisation
6. Dullness/ Kulit kusam
-gives skin radiance
7. Pores/ Pori-pori besar
-minizes the appearance of pores

Itu 7 signs of ageing yang korang kene tahu.. Dan dengan hanya guna Olay Total Effects nie.. dapat membantu menyelesaikan 7 masalah di atas.. untuk orang pemalas nak guna banyak sangat cream memang sesuai.. guna ni je seketul dan masalah selesai.. Fakta bukan Auta ye kawan-kawan ;)

Ni fakta untuk kita semua tahu dan percaya.. Produk ni mengandungi Glycerin, Panthenol, Niacinamide.. apa tu Niacinamide? ia terbukti untuk improve skin renewal dan increase protection dari external damage.. dan Panthenol pulak untuk skin moisturization and soothing benefits.. Dengan ingredients ni semua.. aku percaya produk ni boleh membantu mengatasi masalah kulit aku sebelum nie.. mana yang dah damage-damage tu.. produk ni memang berkesan untuk memperbaharui kulit wajah... At least now aku dah kurang satu stress.. muahahahaha... 

Yuna pon pakai.. kenapa Yuna? sebab dia kuat kerja.. confirm stress level dia sangat tinggi.. Eh bukan Yuna je stress, aku rasa aku lagi stress kot? muahhaha.. nak jugak sama ngan Yuna.. kita sama je Yuna, kita orang yang sibuk, stress tapi still mahukan kulit wajah yang cantik hehehehe... 

-selepas 1 bulan menggunakan Olay TE-

Sejak guna Olay Total Effects ramai yang tegur.. maluuuuuuuuuuuu.. eh malu pulak.. sukaaaaaaa!!! haritu mak aku balik je rumah nie terus sound "Muka ko bersih pulak.. ko pakai apa?".. Rahsiaaaaaaaaaaaaaaa... hahahah.. pastu baru-baru nie (lepas 3 minggu guna Olay TE) Anny my bff datang rumah.. terus muka ala-ala tekejut sebab lama tak jumpa kennnnnn... dia pon tanya.. "Muka ko dah bersih La.. ko guna apa?".. Rahsiaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Hahaha.. Ok benda baik buat apa nak rahsia.. haruslah share.. korang pon tau aku tak share benda yang tak betul kan.. Aku tak pernah ada rasa takut untuk cuba Olay.. untuk cuba produk lain aku selalu was-was sikit.. sebab Olay dah berkurun kat pasaran.. lagipon aku pernah try before this.. and tak pernah ada masalah, malahan improve lagi ada.. so aku SANGAT YAKIN dengan Olay TE.. Kalau aku yakin, of course korang pon kena yakin.. 

Aku rasa now muka aku bukan setakat bersih.. tapi kurang minyak.. pastu freckles pon dah lighten sikit.. sebab tu nampak macam putih bersih sikit.. tak sabarrrr nak keluar rumah... tak yah nak cover ngan foundation dah.. pakai eyeliner, blusher and lipstick je dah cukup.. amboi belagak ko yeh.. Aku tak seyakin ni kalau orang tak tegur.. ni orang pon asyik tegur muka bersih muka bersih.. haihhh boringgg.. huahahhaha belagak gila..

mudah je nak guna.. picit sikit kat hujung jari.. 


dot-dot kan kat muka.. dan ratakan.. apply kat leher jugak ye.. 

Kalau aku sendiri guna dah nak masuk 1 bulan dan hasilnya meletop.. Aku nak korang sendiri rasa perubahan dia.. Aku nak tengok Olay TE nie terbukti berkesan untuk readers aku jugak.. why not kulit kita semua cantik kan.. takkan aku je nak cantik.. hahahaha... cara pakai pon mudah.. tak payah guna belambak-lambak.. hanya guna satu cream untuk cegah 7 signs of aging.. mudah kan? 
Buat semua yang ingin kulit wajah sehingga 2x lebih muda dan anjal.. boleh dapatkan Olay Total Effects with up to 2x Skin Renewal Power nie di semua major supermarkets and pharmacies/drug stores.. tak susah nak jumpa ok.. semua tempat ada jual ;)


I love Olay Total Effects

Korang semua boleh visit Olay Malaysia Facebook for more details.. 


"SELAMAT MENCUBA"


12 comments:

PinKy MoMMa said...

kak filla nasib baik dah nak abis pantang..pak radie tgk geram je haha..shantek ngat muka wife aku ni..

tahun depan leecha jadi ahkak pulak..eh? gelak nakal miahaha

Roses said...

Memang btl, produk olay sgt brkesan. Dh lama jd pgguna stiap sjak zaman skolah lagi. Berbaloi sgt2. Kulit nampak bersih dh gbu je. Siap ada stok kt tmpt keja. Kwn2 pun tmpg skaki. Hehe

Anonymous said...

akak product ne semua peringkat umur dpt pakai eh? Kulit saya berminyak, jerawat, ada bekas2 jerawat sama warna kulit saya gelap. Actually kulit saya putih tp saya kuat bejemur. Even tangan saja jugak gelap. Tapi semua anggota badan saya putih kecuali 2 tempat ne. Olay TE ne dpt guna kat tangan jugak eh?

Whayzet said...

Terus g usha kt guardian cari olay ni, tp x sure nk pilih 'gentle' ke normal.nk survey lagi lah,

intandayani said...

baru je ritu beli kt sogo.tp packing lama.xpe abis yang ni terus smbr yg packing baru..

zara zalani said...

mula guna olay ms form 4(1996).masa tuh dpt hadiah besday dr kwn2 aku..ktnya... muka aku dh teruk sgt berbelang zebra.mmg puas ati yg amaaaattt sgt, belang zebra dpt hilang dan muka jd bersih dlm ms sbulan.skg, bila tgok adik2 jd mcm aku dulu..dgn baik hati belikan utk diaorg.waahhh..diaorg pun puas hati giler.so skg diaorg mmg pengguna setia.aku jer tak setia sejak kerja..kononnya.hahhahhahh

zara zalani said...

kak,pg td dgn jaya dan konfiden melangkah ke wtson alamanda tuh utk mencari OLAY TE..hahhahhahhha....dh dpt dah..suka sgt.siap beli krim mlm & day krim mcm akak.br kejap td pkai..lembutnya rasa muka kita kak.TQ kak....

ayu azam said...

Y

ayu azam said...

Hi kalo msalah jerawat pun bole gune product ni ke?tq

ayu azam said...

Hi kalo nk hilangkan jerawat kecik2 merah byk bole gune product ni ke? Tq

nana said...

X pernah pakai lg..teringin nk pakai bape harga sekotak

nana said...

X pernah cuba....tp teringin nk cuba...boleh pakai malam ke krim ni..harga pasaran rm bape