Tuesday, March 05, 2013

Pejuang Negara, Al-Fatihah buatmu yang gugur di medan perang...

Sorry lamanya tak sempat nak update blog.. kalau tengok pon through phone jer.. almaklumlah ada baby kecik kat umah.. so masa dihabiskan dengan baby sahaja yer.. hehehe... 

Bila duduk rumah memang mengadap tv je.. walaupon tak beli suratkhabar, tapi memang tak miss tengok perkembangan kat tv.. and now yang tengah hangat ialah isu di Lahad Datu... pejuang negara yang tumbang di tangan penceroboh Filipina.. Bila tengok jenazah tiba di Pengkalan TUDM memang sedih melampau... Ya Allah kau tempatkanlah mereka di syurgamu.. mati sebagai pejuang negara demi menjaga kedaulatan negara.. meninggalkan anak dan isteri.. besar sungguh pengorbanan pejuang kita.. penghormatan yang tak terhingga buat mereka yang sanggup berjuang dan berkorban demi negara tercinta.. kita seronok-seronok kat rumah.. mereka nun kat medan perang.. bukan semua manusia berhati waja macam tu.. wira mereka memang wira negara.. tak takut tak gentar.. buat keluarga mangsa, walaupun sedih tetapi mereka bangga pernah memiliki wira segagah itu.. relakan pemergian mereka... 

Aku teremo bila tengok berita.. berdebar-debar takut ramai lagi yang terkorban...

So kepada sesiapa yang ingin menyumbang dipersilakan berbuat demikian... sesungguhnya keprihatinan dan sumbangan kita yang sedikit tu mungkin dapat membantu waris-waris mangsa.. yang kehilangan suami dan kehilangan seorang ayah :(


Al-Fatihah buat pejuang-pejuang negara.. 




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

9 comments:

Anonymous said...

Dah baca cerita awak jadi blogger of the month kat Nuffnang.

;)

Farah Waheda Wahid said...

Al-Fatihah buat mereka yang terkorban... dan semoga masalah pencerobohan ni dapat diatasi dengan segera...

Alycia said...

salam perkenalan dr Alycia...

Alfatihah..

Faridzuan said...

Moga para pejuang kita selamat pulang di Kampung Tanduo yang jaraknya 100km lebih dari perumahan saya. Amin... :)

Anonymous said...

Seriously? A donation for the army? I already pay my government tax, oh i forgot the politicians are eating it all up.

Fariha Nazeem said...

Al-fatihah kepada pejuang negara..arwah ayah saya penah bertugas di felda sahabat tu..saya pun pernah merasa duduk kat sana..ramai jugak org semenanjung kat area tu..semoga mereka selamat semuanya..aminn...

sharifah rosidah said...

Alfatihah......insyaallah mati syahid mereka Filla.

Cik Kiah said...
This comment has been removed by the author.
Cik Kiah said...

The donation is actually for the wives and children of the police personnel who died so willingly for the country. Its normal that when someone dies people would want to donate to the family left behind. Esp. In something as tragic as this. If you have nothing nice to say about it, seriously, just shut up.