Tuesday, March 19, 2013

SEMUANYA MANIS DAN BUAT SAYA HAPPY ;)

Harini berkesempatan update lebih sikit.. ni semua cerita during weekend haritu.. Acih takde sebab ikut Wan ngan Atok tido umah Pak Long.. siap bawak homework tuition berkoyan-koyan.. sib baik settle.. thank you Wan tolong ajar Acih.. 

Ada yang tanya.. Acih tu memang jenis ceria je doplohpatjam ke? ye ye.. dia memang takde perasaan.. dia tau belari sana sini.. buat sepah.. suruh kemas buat taktau.. suruh diam dia makin memekak.. tulah Ani sekarang ;) 

Pagi sabtu haritu.. breakfast roti cicah milo.. Papa buatkan... dia kesayangan Papa sekarang.. sebab mama dah tak sempat nak handle budak mato nie.. dia memang suka milo panas.. cicah biskut pon ok.. roti pon ok..

Panas pon dia takde hal.. tiup aja lah.. muahahah.. 

Lepas je breakfast (dah tengahari pon).. Papa ajak Ani gi dating.. nak gi Alamanda katanya.. pastu saja je cakap kuat-kuat depan Mama.. bebulu mak kau tau? hahaha.. beli barang dapur sikit.. amboi kemain jauh sampai alamanda sana? sentap lagi sekali..  

Bersemangat anak dara nie dapat gi dating ngan Papa dia.. OOTD ialah from Trudy and Teddy.. baju tu dah tak muat boleh turunkan kat adik ye.. kita kene jimat cermat sekarang.. anak dah 3 u olls.. muahahah...

Ok lah mama.. duduk rumah jaga adik tu elok-elok ye? Ani nak gi dating jap.. 

Eh? ingat mama kat dalam.. rupanya kat luar.. hahah.. nak hantar korang lah sampai depan umah :(

Animatomato kemain ceria dapat berjalan... 

mak kau ni dah ghoper bibik dah kendong adik.. muahaha.. makan nasik sambil kendong budak.. ko mampu?

Bagus kan? sekarang tak nak makan banyak sebab nak kurus cepat sikit.. lagipon bukan sebab utama lah.. sebab aku sekarang pon otak dah tak pikir pasal makan sangat.. cuba kalau time pregnant dulu.. gila sehhh.. kepala hotak asik ingat makan.. tengah makan pagi.. dah pikir tengahari makan apa.. tengah makan tengahari dah pikir petang nak makan apa.. muahahaha... 

Pastu papa send pic nie.. saja lah tu nak bagi ai bebulu??

Leecha ngan mama ok jer lah kat umah.. kita tak heran pon kan dik kan?

Pastu petang sikit Pak Radie ngan Ani pon balik.. dari pintu dengar Ani cakap.. "Mama, tutup mata!!!! ada present untuk Mama"... Wah kemain ko ye Ani?

Fuyoooo papa bagi mama nie... tengok kotak dah tau ni mesti perfume.. hahahaha.. pastu cakap kat Pak Radie "Perfume kan? ni ada bau nie".. pastu Pak Radie boleh jawab "Tumpahlah tu".. gila tak surprise langsung.. ai baru nak menduga u tau.. erkkkk.. bila tanya hadiah sempena apa? dia cakap takde apa.. saja suka-suka.. Eleh malu lah tu.. Eh tapi dia memang suka bagi time takde apa-apa.. tapi bila time ada special date dia buat bodoh je.. boleh yeh camtu?

Well, aku assume hadiah ni sebagai tanda penghargaan bersalin haritu.. agaknya dia tengok kepayahan aku dan kesakitan aku time tu kot? Eh suka memandai.. hahaha.. orang tu tak cakap apa pon ;) tapi aku cakap jugak.. "Ni sempena push baby ke? perfume je? bukan kereta sebijik?".. melampau nasib tak kena pang satu kali.. muahhahaha..

Huwaaaa tak sabar nye nak pakai... pastu aku tanya lagi "Awak beli perfume kenapa? ma busuk sangat ke?".. dia jawab "Tau takpe, kan Ani kan? mama busuk kan?".. Over gila anak beranak pakat kata ai busuk... siap kau... tunggulah ai habis pantang nanti..  

Arghh comel.. tapi intense ni lagi mahal sikit dari guilty.. takpe ni boleh sumbat dalam handbag.. i like ;) Thank you pa.. i love u so strong.. Ewahhhh dapat perfume terus love love bagai... 

Acih gi dating ngan Wan.. jangan memain.. gi dating kat Old Town ok.. siap buat maths.. Wan yang ajar.. amboi cucu zaman moden ko yeh? ABC tu saja lah tu.. kenapa semua orang di dunia ini suka mendengki diri ku ini? ai emo ok.. ai perempuan dalam pantang.. emosi cepat terganggu.. hahahah

Untuk Acih and Ani.. aku admit lah Pak Radie pandai belikan baju untuk anak-anak.. tapi taste dia ko tengok lah.. hahahahha.. tak kan dia beli yang pompuan-pompuan sangat... 

Ani perot kasi cover sikit okkkk.. malu la...

Papa balik beli McD.. kemain belagak Animato makan ayam tau.. posing pon sipi je.. jeling-jeling.. ko ingat ko je boleh makan ayam?

Wan whatsapp gambo Acih.. hahahah kakak pon makan ayam okkkkkkkk!! Ayam apa ni Ani? Ayam KFC, DEFG, HIJK.. bla bla bla.. suka sangat sambung lagu ABC tau.. tah apa apa tah Ani.. 

Asyik muka korang je tau.. 

mana lagi sorang?





scroll aaaarrr
























































Tadaaaaaaa!!! Leecha in da house u olls!!! muka tensi tak dapat ayam ke apa?






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

45 comments:

UmmiZulaikha said...

comel comel comel dan comel sgt.. sweet sweet sweet sgt... terbahak-bahak ketawa blog akk ni tau..

✿ pink velvet ✿ said...

comeinyer ani pakai camtu.. terus imagine kalau dpt anak pompuan sok2, nak pakaikan camtu gaq, haha~

Nurulhuda Abdul Latip said...

Hehehe, seronok baca entry ni, very happy family ~

RaMa-RaMa Fareeza said...

kiut je acih n ani.Leesya pulak bam bam

Irfa said...

comel2 anak ko filla
beranak ramai2 pun xpe klu dpt anak comel mcm diorang ni ;)

Jan@Afzan said...

comelnyeee ani!
comelnye leesya, dah bam2x..ganti ani ek..

sabar ek filla..nanti dah habih pantang, makan banyak2 hehehe

NinaAz said...

comel2 anak akak... hehehe... yealaa.. tgk lah mak dia kannn :)
hehe.. wawawa saya pun nak anak jugakkk.... heheh.. :)

:: Mrs.Eady :: said...

sgttt comel :)

Jojet said...

ok, baru puas baca entry sebab panjang, kalau tak pendek cipot! hihik..takpe kak, selamat berpantang dan slim semula seperti dulu2 =)

AIN said...

Assalammualaikum kak filla..
selamat berpantang..
comel aleesya..
akak saya nak bgtau ni..saya tgk gambar last aleesya tu kn..muka die same ngan arwah busu..bye kak..take care =)

Mimy Hamid said...

leecha dah boollatt kejap nya

CikPuan FiDa said...

kenapa lah suka sgt tgok animato mato ni senyummmm.. haha sgt somellll

cputeh said...

comel anak2 k.filla...acih,ani mato n leecha luv uoll's..

Cik Cammy Lia said...

haih geram btl tgk Ani tuh...muka dia mmg comel sgt la....

kUyacUmi said...

nampak ani mato dengan pak radie tgh Q beli air kat foodcourt rasa....

ani jerit kat cashier tuh...

"nak air bandung"...kuat nyerr jerit smp gelak orang kat belakang...

pandainya anak sape la ni

Hani said...

hehe filla, confuse ehhh Ani ngan Acih?? i plak yang confuse baca memula. takpe, dimaafkan anak dah 3ekeke :)

ida said...

Ani ni kan sebijik laa cam my twin , sebaya pun dorang..cuma Ani ni more like twin si kakak..si Aleeya..bulatnya sama..perangai pun cam sama, takder apa dalam duni ni dia nak pk selain makan ...muka , rambut pun cam sama dengan my twin, bezanya Ani tomatomato tu putih melepak.my twin, papanya panggil mek tam hahahaha

Hani Razhani said...

comel animatomato senyum hehehe. Paling tak boleh blah bila leecha buat muka rengus...macam betul2 je dia tensi tak dapat makan ayam hahaha.

Aya Ariel said...

comel comel la korang anak beranak..papa pon comel sbb bg adiah tp takde takde pape..sian mama..org laki mmg cenggitu..aku aritu dlm pantang dpt henbeg..dah knape pulak laki aku tetiba baik ati belikan ai henbeg..ai is konpiusss..tp bila tanye..ehhh..belikan henbeg pon salah keee?? tak salah bang..tanye jeeee...hihihi...

Atie said...

Hepi jer tgk si ani tue..... :)

Atie said...

Hepi jer tgk si ani tue..... :)

umilia said...

geramnye tgk anak2 uolss la filla.iolls ni takde anak pmpuan..3 boboiboy..leh jd anak agkt iolss tak..hehehehe..gewamla tgk..

^*NaNa*^ said...

haahhaha kelakar la entry akak ni...

amirah said...

baca entry ni pagi2 bole buat orang ceria sepanjang hari. seronok betol tengok the three angels dengan character masing2. :)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

heheheh comelah ani mato mato niii...hehehehehe...baby leecha pon comel! Acih lagi comel..sume comel!

ELeEa said...

comelnya anak you =)

Nora Karim said...

mimik muka ani nak tinggalkan mama dia mmg sweet sangat... kelakar pulak tgk... sorry mama... kena tinggal.. hehehe

MuMMie BeRRy said...

ani mmg cute gurl la...pandai menyakat org..hehehe

Zumie said...

hahah comelnya entry ni sis...saya suka sume anak sis..comel sgt..geram :)

qaseh zara said...

alahai...leesya...comeiiii sgt!!
geram la ai,kak.rasa nk beranak jugok la (aik, mngandung dulu la??)

Asyik Izas said...

alahai cute cute semuanya..Ani tu nmpk muka nakal dia tp sgt comel..hihi

eyqaaman. said...

Terubat rindu nak tgk anak2 akak.. tapi kan..mana tuan belog nye yer?? hehehe

sharifah rosidah said...

Pipi Leecha dah tombam.....

Orang lelaki memang cenggitu...kalau beli baju anak2 dia pilih ikut taste dia bukan ikut taste anak atau mak nya.

mummy kimmy.com said...

itu budak ani aaa..soo cute bila pakai baju mcm 2..hehe...meh skit aunty nk tenung muka kot dpt kenan mcm ani nih..tgh preggy ni ;)

laskar pelangi said...

cantik dan comel je kasihs tu semua;))

Syue Mustafa said...

Comelnya Ani & Leecha....

Syue Mustafa said...

Comelnya Ani & Leecha.

susumanis said...

ani...yeay kita sukerrr n3 banyak gambo animatotomato..eh pepandai jer tambah kan..love u ani..bestnyer dapat adiah push baby..lomantik gituh :)

JMR said...

leecha mkin boolat tu..dan mato tetap hepi go lucky n ceria sokmo!

Anonymous said...

haku yang sawan tanpa blog the kasihs kembali !!!.. muahahahahaa.. seronok ooo.. aktiviti saya di pagi hari ialah akan terjah blog ini.. baca macam macam surat khabar wa cakap lu..macam dah jadi episod bersiri pulak daa.. nak tahu besok apa.. lagi lusa, lagi tulat.. dan lagi tunggang.. seronok follow sebab tahu ini adalah cerita benar dan bukan rekaan semata-mata.. lokasi, set pengambaraan semuanya benar.. anak-anak ahkak yang selalu menghiburkan hati saya, seronok tengok bapak radie yang romantika di episod ini.. jadi saya sangat menanti-nantikan cerita-cerita terbaru... cuma jarang sekali pelakon utama menampakan dirinya.. sibuk mengarah manakan lagi nak nulis skrip blog ..muahahahah.. sayang korang satu keluarga..

Anonymous said...

pak radie n husband i sama je..kalau nak bagi hadiah ikut suka time bile2.xmemasal..time spesel2 xpayah nak harap sangat..kalau igtkan seminggu lagi pon xpayahla harap seprais ke ape.haha..redha~~
-wee-

Anonymous said...

salam,
cik leesya face like your brother(arwah) masa gamba last ni, maaf la kalau ini mengguris hati...

Siti Asiah said...

ceria jerk bace entry ni. Ani comel gewam nk cubit2 je pipi dia tu...:)

Roudha Omar said...

akak...muka baby leecha mcm arwah uncle die la.... <3

Roudha Omar said...

muka Baby Leecha mcm Arwah adik kak fila la.....<3