Monday, March 11, 2013

Acih and Ani

Sementara aku free nie.. moh ler kita bersembang.. ni pon aku jimat-jimat.. save je entry untuk publish bila dah takde entry hahaha.. pandaikan?

Ramai yang tanya reaction Acih ngan Ani sejak ada Baby nie... Hohoiii... macam-macam sebenarnya... jom kita mula ngan Acih dulu..

Acih
Maybe sebab dia dah pernah melalui zaman ada adik... tapi masa tu dia 5 tahun kot.. so takdelah kakak-kakak sangat... biasa jer... tapi kali ni lain... asyik nak ciummmmmm ajer.. pastu dia tak kira, Aleesya tu melalak pon dia nak suruh jugak letak kat riba... Hoi geram ni mak kau nie... hahahaha... kejap kang cium.. kejap kang cium.. sampai melalak-lalak orang tu kene cium... Acih pon now dah busy ngan sekolah... balik dah kul 6.. kadang tuition malam.. so time sangat limited... dah beso lah katakan.. the rest dia biasa jer... 

Ani
Sejak ada adik nie.. kemain BESAR gila aku tengok budak nie... macam kingkong pakai pampers.. hahaha.. yelah baby kan halus je.. bila aku tengok Pak Radie tukar pampers Ani..dalam hati aku makkkk aiii.. ape kene gedebab sangat ko ni Ani? hahahah... Pastu dia sejak ada adik ni leh tahan lah perangai dia.. kalau kita marah.. dia akan menjerit... kalau tak puas hati je jerit.. tu je modal dia.. lepas jerit kene marah, sambung plak menangis.. hahahah.. alahai drama swasta giler.. pastu dia melayan anak patung baby dia yang botak tu.. dia pakaikan pampers newborn tu.. pastu sarungkan baju Aleesya kat baby tu.. masa pakai pampers dia berdialog ngan baby patung "Alaaaaa... adik ni berak pulak???? busuklahhhh.... takpe takpe.. meh mama tukar pampers yeeee" Amboi ada hati jadi mama konon.. choiiiii... hahahaha... pastu dia kasar sikit lah.. ciri-ciri gangster kan dah menebal dalam diri... Ani ada bantal kecik yang dia usung sana sini.. takde orang boleh pakai ok.. termasuk Baby Aleesya pon tak boleh.. haritu letak jap.. dia punya hangin... dia main tarik je bantal tu.. amboi sakit jantung mak kau... sian adik tekelip-kelip mata bantal kene rentap... kedek tul akak ko ni tau... hahahaha... 

lain-lain biasa je lah.. Ani dengki kalau Acih kiss baby.. dia nampak je Acih datang dekat baby.. dia pon bekejar jugak.. Acih duduk tepi dia tolak Acih sebab dia nak duduk situ.. Acih tukar duduk belah sini, dia tak puas hati, dia pegi duduk kat mana Acih duduk.. Acih kiss, dia tolak.. dia yang nak kiss.. ko geram tak? Yang si kakak pon sama.. lagi adik buat camtu.. lagi dia cubit je belakang Ani tu.. menjerit-jerit ok.. nasib aku tak laga je dua-dua.. hahaha...

Sok yang kenit ni dah besar.. CONFIRM perang punyalah... tak taulah cemana nak menghadapi situasi tu..hahahah... confirm apak dia jerit nak cicirkan tepi semak kalau gaduh 3 orang dalam kereta..hahahah.... alamak kenit nangis.. jap yeh... 

Ok dah takde apa nak update.. nanti sambung ok? bye.


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR ONLY RM65 
FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

20 comments:

mamma mia said...

seronok tengok kerenah anak-anak..dah besar nanti kita yang rindu..hehehe

SweetLikeWhat said...

garang acih buli kakak ye.. ;)

mrs kayrul said...

ganaznya animatomato...kuat jealous erk

Irfa said...

mmg kan..bila ada baby kecit,otomatik yg kecik sebelum tu tetiba jd besar.pastu rasa nak marah je kalau buat perangai..maklumla sbb dah nampak besar ;)

Mooniqueen said...

Bila dengar cerita ni dok gadoh sesama adik beradik, perempuan pulak tu, teringat time MQ kecik2 dulu.. 5 org beradik semua perempuan.. agaknya mcm tu la kot perasaan mak MQ time jage kitorg bile asyik bertekak je..org ni diam org tu melalak.. hehehe ;)

umilia said...

nnti tgkla yg no 3 ikut perangai ani..pstu dia jd lg ganas..hahaha..anak aku la tu..adeh..

✿ pink velvet ✿ said...

hahaa! ragam 2 dara.. blom masuk yg kecik tu lagi kan? jenuh mak paknyer nak handle sok2

fathen yaya said...

Hai akak..salam..
tersengih sorang² saye baca entry ni..nak gelak kuat² kang kantoi plak bace blog time keje..hihihi!

JMR said...

aNI jDI Gangster sbb nak jaga adik dia tu kak..

jaja said...

sebijik perangai 2 anak saya ni..kakak 7 tahun adik 2 tahun...adik kuat berdengki. klu kat rumah tak dengar jeritan & tangisan mmg tak sah. lantakkkk sana. dah tak kuasa nak menjerit...hahah

susumanis said...

pape pun kita ttp sokong ani...hehe..mamanya jgn lupa kiss ani n acih selalu juga, so x la dia org rasa terpinggir gituh :)

leannaziz said...

Apa yang ani buat tu semua adalah untuk minta perhatian. Ye la sebelum ni perhatian utk ani tp sekarang ni bila da ada adik dia akan rasa jelous dan seperti diketepikan, wlpun pada dasarnya tidak. Ini lah yg amat menguji kesabaran kita sebgai ibu. Tapi lama2 dia akan terima juga. Kat sini perlunya peranan fila utk membuat ani x rasa cam tu. Dari pengalaman saya (x ramai pun anak 4 ja) ambil masa gak dlm 3-6 bulan. Harap fila byk2 bersabar ye

leannaziz said...

Apa yang ani buat tu semua adalah untuk minta perhatian. Ye la sebelum ni perhatian utk ani tp sekarang ni bila da ada adik dia akan rasa jelous dan seperti diketepikan, wlpun pada dasarnya tidak. Ini lah yg amat menguji kesabaran kita sebgai ibu. Tapi lama2 dia akan terima juga. Kat sini perlunya peranan fila utk membuat ani x rasa cam tu. Dari pengalaman saya (x ramai pun anak 4 ja) ambil masa gak dlm 3-6 bulan. Harap fila byk2 bersabar ye

momma lulu said...

mcm2 ragam kan kak....comel anitomato....

sy lg la rapat kak...sorang 3 thn sorang lg 2 thn...lau tgh baik kemain baiknye...tp lau dh gaduh adoi..penin....sbb adik mmg ske cr pasal ngn kakaknye....

ni no 3 bakal lahir next month...haru biru lg la jwbnye....

azievee said...

Hehehe...macam2 kerenah anak...perangai ani tu sama cam anak bungsu saya marah skit je jerit pas tu ngan kakak nak gaduh je...pitam mak...

MyraQhairel said...

hoii laaa ani gengster kampong susun ko yer..

sharifah rosidah said...

Nasib baik anak sulung aunty masa ada adik, umur dia dah 7 tahun dan dah sekolah darjah satu....kalau tak mesti lah situasi nya macam Filla sekarang alami lah...

Kniedaz said...

hahaha...boleh sakit jantung dengan perangai diorang tapi sangat membahagiakan hehehe

Madam Bling Bling said...

memang betul, ni pun ada baby 2 months, last2 bukan sibukkan baby, bz jadi referee kakak2 dia yang dua orang. Yang besar dah 5 tahun, yang tengah masuk 4 tahun.rasa nak laga je kepala diorang begaduh sebab nak tgk baby. Hazabun sangat

hafizah hanapi said...

hahahhaaha. sy tergelak bila baca tang kingkong size tu. tp btullah. sy pon tgh pantang anak kedua dah sebulan lebih, si kakak yg 4 thn tu kite nampak cam beso sgt je. nak2 time tukar pampers,mmg mcm kingkong rasa beso die sbb bila salinkan pampers baby,terasa baby tu comel n halus. hehhheheehhe. igtkan sy sorg yg perasan mcm ni,rupanya kak filla pon.hiks