Wednesday, April 03, 2013

Gigi dah cabut dah..

 Bawak bertenang.. ni bukan iklan olay yer.. hahaha

Cuma nak bagitau.. aku suka pakai olay TE nie.. ada yang tanya macam2 tak dapek makincik nak menjawabnya.. bagi aku Olay TE yang aku guna ni memang aku suka.. sebab texture dia yang very light.. dia macam water based sebab lepas apply rasa nipis, ringan dan tak oily.. paham? so aku jadikan moisturizer before apply foundation.. hehhheheeeeee... 

pening taktau nak pakai apa.. teringat akan favourite cardigan by tsugoi.. Tanyalah Elly betapa ai tak sabar nak pakai cardigan nie.. dulu kan dan macam tembikai perot aku nie.. now dah tak tembikai boleh lah melaram sikit... terperuk duduk rumah, tak sabar nak keluar.. tapi bukan keluar suka-suka.. aku keluar sebab ada appointment ngan dentist.. hari isnin masa nie.. nak cabut geraham yang dah teruk tu.. 

Dah sampai Ampang Park.. so kene isi perot dulu.. kang lepas cabut sah2 tak leh nak makan.. dulu masa aku kerja lepas SPM aku selalu makan kat Cozy House Ampang Park nie.. masa tu kerja kat MIDF.. taktau lah wujud lagi ke tak.. lama gak aku keje situ dulu before masuk uitm.. sempat lah bercinta monyet kejap.. huahahahhaa... Eh rindu Wan ke? haahhahaa.. comel Wan kan? selalu teman fillanie kalau ada urusan pergigian.. pergigian? muahahah... 

Kalau Wan comel.. atok lagi comel.. hehehehe... Atok makan Kungfu YeeMee kegemaran dia.. Oh aku bawak bibik jugak.. tapi takyah lah nak enterpreme yer bik? lega sikit sebab dia leh kendong Leecha while aku layan Ani makan..

Budak lasak... menjadi-jadi perangai dia sekarang.. dengan cikgu tuition yang garang tu pon selamba badak je dia sound.. semalam cikgu marah dia bising.. pastu bila cikgu nak balik duduk tepi dia nak pegang dia.. dia jeling pastu lalu sebelah cikgu dia tolak je sambil sound "Tepiiiiiiiiiiiiii".. amboi.. tecekik cikgu dengar.. hahaha.. 

Mama and Ani 

kat sini dia punya Kueyteow with beef and ginger sedap ;)

dah makan gi solat jap.. Amaani sempat lah rosakkan bag kakak.. gatal tangan tul budak ni.. 

Tuan tanah still ada 3 hari sebelum habis pantang.. wearing Tsugoi cardigan in dark green.. material satin sangat sejuk dan selesa.. korang cakap kurus? weh, aku ada 6kg lagi nak turun ok... bawak bertenang sikit... oh ye.. cardigan ni ada tinggal sikit je lagi.. siapa berminat boleh email tsugoi12@gmail.com .... harga cuma rm85.. korang order, bank in.. kita terus post the next day.. pantas gitew.. 

ni ada iklan sikit :-

Silalah beramai-ramai vote adik angkatku yang masuk competition by Firefly Airlines.. kalau dia menang dia akan ke Paris gitew.. dan akan belikan kita semua souvenirs bag longchamp sorang satu.. muahahha.. 

Jom vote Kina.. sila click link ni yer..  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151280468881511&set=a.10151280468831511.1073741827.52630456510&type=1&theater dan boleh lah Like photo beliau.. 

lagi satu iklan:-

Kina jugak nak jual DSLR D90 yang dia rarely use.. dia nak jual sebab nak beli compact camera.. badan dia kecik.. dia tak larat nak usung camera gedabak.. 

Description : Used Nikon D90 completed with lens kit to let go. Included speedlight SB600 + lens kit 50mm F1.8 RM2800.


To nego please whatsapp 0199214340 / 0179059769 


Sekian Thank You ;)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

6 comments:

Anonymous said...

filla tunjuk la complete set yang filla pakai, malam krim tu jugak ke or ader krim lain, pleaseee

Mooniqueen said...

Jeles tak macam anak 3 pun..

Anonymous said...

wahh lame sangat tak bace blog kak fila sebab tak online.baby girl lg.hihi.sy pernh terbace dlm satu buku selalunya kalau kite dah niat nak letak name permulaan anak perempuan yang same contohnya kasih.nanti mesti dapat anak berderet2 perempuan.sebab tuhan tahu isi hati kite tuh,jd tuhan mkbulkan la.mule2 mcm pelik je kan tp bile sy tgok adik bradik sy.pangkal name semua siti.so berderet2 perempuan cuma ade satu laki saje.wallahualam.mungkin genetik mainkan peranan.:)

C!kpuanmuda® said...

aku teruja tgk part atas tu. mantaps uols.. huaaaaahahahahhaa

Filla ~ Kasihs said...

cpm: ko bab itu nampakkkkk je kan.. hahah

Anonymous said...

Assalam kak filla..bg la tips cmne akk jga pemakanan smpi leh kurus after deliver even anak dh 3...huehue..sy ni beranak br1 tp bdn mcm anak 7...sedih la hari2 kne bahan dgn somi..lg2 mak mentua..tros hilang self confident ni..haihhh :(