Tuesday, April 09, 2013

Ampun dan Maaf dipinta...

 Kususun sepuluh jari memohon maaf... bukan sebab nak raya yer.. tapi sebab gila kau lamanya tak update blog hahahah... 

seriously aku busy.. eh pemalas jugak... ko bayangkan yer.. hari jumaat petang aku dah start kene amik Acih kat school.. malam hari memang aku tak sempat nak update... Sabtu pagi dah keluarga gi umah Wan.... sehari suntuk kat sana.. petang baru balik.. Ahad aku gi makan2 abang aku ajak sempena belated birthday Atok Braim.. malamnya aku sambung keluar gi Alamanda.. 

Isnin aku keluar lagi gi airport.. balik tu rehat sejam je pastu dah keluar balik nak amik Acih pulak.. Pak Radie sampai rumah kul 1 pagi semalam... pastu tak bawak kunci.. henfon dia batt abis agaknya.. tetiba satu pagi tengok nombor telepon pelik terus rasa saspen nak angkat.. rupanya Pak Radie bengang gila.. "Orang ketuk jerit-jerit kat bawah dekat setengah jam... tak dengar ke???? bukak pintu".. aku pon mamai turun bawah tengok aik takde orang pon.. betulke dia yang call tadi.. atau adakah 'sesuatu?' tapi sebab aku letih gila semalam.. bukak jugak lah lock pintu terus naik atas sambung tido.. dalam hati kesian laki aku.. ntah public phone manalah dia pegi utk call suh bukak pintu.. dah lah teruk keja terkejar sana sini.. but i'm sorry husband.. my eyes cannot open oledi.. so sleepy.. muahahha.. 

Jomlah aku jamu korang tengok lauk pauk yang Wan masak hari sabtu lepas.. Wan and Atok gi umrah semalam.. so hari sabtu dia saja masak.. anak angkat Wan (kawan baik arwah Shafiq) datang jugak... Hai Ain ;) sedapkan mama masak? nyam nyam.. Wan sayang kat Ain tau.. Wan cakap Ain selalu dalam seminggu sekali mesti tanya khabar Wan and Atok.. Bila tengok Ain, teringat kat arwah... Ain pon dah panggil Wan tu mama and Atok tu Ayah... Terima kasih Ain sebab tak pernah lupa kat arwah Shafik, dan selalu amik berat pasal Wan and Atok... bila panggil mama ayah tu rasa meriah.. rasa ramai sikit ahli keluarga ktorang ni... 

Oh ye, buat Auntie Rabitah (best friend mama, and my blog reader) thank you auntie selalu teman mama ngan ayah kat Enstek sana... malu bila mama cakap auntie baca blog filla ;) but the first time saya jumpa Auntie, saya suka kat Auntie.. lemah lembut... cantik... sepadan ngan uncle.. kecik comel putih melepak couple nie.. loving pulak tu.. hahahha.. ok Auntie yer.. nanti tunggu mama balik boleh ajak mama gi "teh tarik" lagi ok?

Oh aku rindu plak kat Wan.. huhu... especially masakan Wan... huwaaaaaaaaaaaaaaaaa.... 

Giler Meletops.. udang besar2 buat sambal.. nak makan banyak takut pulak buatnya Leecha allergy ke apa.. 

Kuah Lodeh

Nasi impit

Rendang Ayam yang omg sodap gils.. tapi kali ni Wan tak buat sambal sotong.. Wan tak kuasa nak melayan tekak semuorang.. hahahah... 

Pak Radie memang suka segala Udang and Ketam.. so layannnn lah dia.. 

Ani memang pantang kalau time makan muka dia first ada kat meja hahaha

Ok ini baju tido from Nenek Ani.. ingat nak bagi kat Leecha.. tapi nenek terbeli yang besar.. hahahah.. Ani lah belasah.. 

Ok sekian, aku nak mandi, nak jumpa Elly jap.. pastu kalau jadi Peej pon join.. Awwwww.. bloggers meeting namanya nie.. nanti kita Keek gedik-gedik yer.. muahahha..

Adios.




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

✿ pink velvet ✿ said...

terliur2 tgk udang tu, nyum2.. yg ani pulak, kemain kelakar tgk muke dia pakai baju tido camtu

Miss Moon said...

mencik tau kowang lepak TIME KERJAAAAAAAAAA

Majuk la cengginiiiiiiiiiiiiii

Tak kira ...nanti weekend kowang kena lepak jugaks tak kira #hentakhentakkaki

hhehehehh have fun ...keek banyak2 kay ...

Buat 1 keek khas utk aku ...supaya aku tak sentappppppppp tak kira buat jugaks 1 ....aku akan tunggu KEEK kowang kat opis hahahhahah

aku nih suka tgk keek kowang je ...aku nak mengekeek dasar pemalas kannnnnnnnnnnnn auwwwwwwww

Jgn lupa pillaaaaaaaaaaa 1 KEEK kayyyyyyyyyyyyyyyyy

lalallalal

che'pi said...

maaf diterima kak .... hihihihi

eray said...

Ya Allah, kenapa lah sedap sangat nie? aduhhh nak balik JB request ibu masak lah. sebiji yang macam nie.

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/04/kuah-spaghetti-bolognese-sedap-jilat.html

Anonymous said...

skitnya update..bc tgk2 dah abih..

Farah Waheda Wahid said...

occay kak... saya terliur...udang tu nampak sedap sangattttt.... hu hu hu... tiba2 rasa lapar pulak...

Mooniqueen said...

untung la ani yang muat...

Anonymous said...

Aduih Filla....sejak bila pulak aunty putih melepak ni? Mesti Filla colour blind ni...tidak pon mata rabun! Hehe....lemah lembut pon rasanya tidak kot!
Sabtu hari tu mama ada ajak aunty ke rumah tp mmg xde rezeki nak mkn rendang mama & jumpa Aleesya...hari tu bynk hal mlm dekat midnite baru sampai balik rumah. Sunday tu sempat la aunty & uncle bye2 mama & ayah....

JMR said...

muat eh baju tu ngn ani?

Anonymous said...

hoiiii sodap botul udang tu! mcm raya la pulak.... hoii nnt aku nak suh mak aku msk acm gini jugak. perghhh!

Ezza Safina said...

Hi! Sis. I'm your silent reader cum die hard fans of Animatomato :-) Ani looks super duper cute pakai romper pyjamas tuh! Hikhik...

Riez Coklat said...

Hi Filla.. saya silent reader blog Filla.. Tiap2 hari mesti view.. wahh.. bestnya makan kt Concorde, desert mengancam..

siap ada belon mcm2 bentuk.. Patutlah Acih & Amani nmpak heppii sangat..

http://sweetkokochocolicious.blogspot.com/