Wednesday, April 24, 2013

CELCOM 4G LTE

*48 hours sticky post*
*please scroll down for new entry*


Siapa Usain Bolt??

Tak kenal? Jangan lah tak kenal.. satu dunia kenal Usain Bolt ok.. Oklah sapa tak kenal jom tengok video nie.. 

Haaaaa kau.. dah tengok betapa pantasnya dia? kagum sekejap tau ;)

He's a Jamaican sprinter and Olympic Champion.. No wonder lah orang menggelar dia sebagai The Fastest Man Ever.. Usain Bolt hold 100m and 200m world records dan jugak pemenang pertama di dunia yang mendapat 6 gold medals in sprinting.. patutlah fastest man ever.. kagum ahkak.. 

Usain Bolt juga 5 time World Champion and has the highest record breaking margin untuk 100m sprint from 9.69 (his own previous record) to 9.58.

Dengan pencapaian yang cemerlang macam tu Usain Bolt telah diberikan gelaran 'Lightning Bolt' and awards including the IAAF World Athlete of the Year, Track and Field Athlete of the Year and 3 time Laureus Sportsman of the Year.. Huuuuuuhhh hebat sungguh Usain Bolt nie.. kagum 80x.. heheh

So ceritanya bermula begini... Celcom 4G LTE (Long Term Evolution) is the 4th generation wireless mobile communication yang membenarkan pengguna untuk experience speeds of up to 10 times faster (10x lebih laju) than what u are currently used to.  Paham ke tak paham nie? Betapa lajunya Usain Bolt, begitulah kelajuan Celcom 4G LTE.. paham?

Untuk yang masih ragu-ragu dan tak tahu apa yang anda boleh achieve with 100Mbps on your smartphone, bayangkan macam ni ye.. Downloading a 5MB song can be done only in 2 seconds flat, OhEmGee.. laju gila dowh... and a 750MB movie can be downloaded in about 5 minutes.. OhEmGeeee.. 5 minutes only meh? are u kidding?? yes i'm telling u the truth!! click download.. pegi toilet buang air kecik jap.. singgah dapur minum air 1 gelas.. tengok-tengok.. eh?? dah siap download.. can watch movie oledi meh? hahaha.. 

Celcom dengan rasminya telah launched their 4G LTE today and they are offering the 4G LTE modem at only RM199 to the 1st 1,000 subscribers!! Anda cuma perlu visit any of these outlets:

Blue Cube @ Sunway
Pavillion
Menara Celcom

starting from 23rd April 2013 and purchase the LTE modem, and you will even get the 1st 3 months data subscription totally FREE.. I repeat, FREEEEEEEE!! hehe..tak percaya ke??

sila click ---> Celcom 

Pada hari yang sama juga, Celcom is also launching it's all-new Celcom First Facebook fan page!  Anda boleh click LIKE kat www.facebook.com/celcom.first dan submit your best Usain Bolt pose dan jika anda adalah salah seorang dari 100 yang bertuah, anda bakal memenangi FREE LTE modem with 3 months data subscription too!

Amacam menarik tak? Dah pegi ramai-ramai tengok balik youtube kat atas tu.. tiru lah apa pon gaya Usain Bolt tu.. pose lah yang creative2 sikit.. ko tengah pecut ke.. badan ketak-ketak ke.. semoga menang ye.. ai doakan u olls semua!!

Good Luck! i love u Usain Bolt.. eh? muahahahha


3 comments:

Amiirul Ikhwan said...

nice entry.. btw please follow me.. i'm still new in blogger.. :)

Anonymous said...

salam kak filla, cemne entri kak ni boleh brtarikh 24 april rabu, arini bru 23 april selasa.

in advance kak filla ni =D

(anna)

Aya Ariel said...

anon anna..ini namanya sticky post..u boleh set date bila2 masa u nak ia melekat as 1st entry in ur blog..u boleh tgk kat tutorial ada kak filla dah ajar dah :)