Wednesday, May 29, 2013

Ambil Berat sikit apa yang kita consume..

Dah lama tak update pasal Ephyra... Jangan sangka aku mengelat tak minum ephyra.. kalau pasal kecantikan of course tak pernah miss.. satu malam pon aku lom pernah termiss or terlupa.. over betul hehehe

Sebelum aku nak eksyen pasal aku.. kita tengok orang lain eksyen dulu... 

ni testimonial yang latest.. nama dia Rekha.. jom baca..

"Firstly, I want to thanked the founder kak Amiza Amiruddin and my lovely Azira Amir coz introduced me to this MAGICAL PRODUCT!!...coz lepas bersalin rambut I gugur banyak sampai bahagian tepi kepala hampir botak dan jerawat pun banyak. But after i minum EPHYRA, MY GOD!!..macam susah nak percaya sebab dengan hanya 1kotak rambut i dah kurang gugur and banyak baby hair yang tumbuh. Jerawat pon susah nak naik dan parut jerawat makin hilang. Im not the type yg suka ambil suplement or sebarang produk but I am going to stick with Ephyra coz Ephyra has become my savior and has unleashed my beauty. THANK U EPHYRA!! 
"

 Rekha, 25 thn


Ye begitulah kisah adik Rekha berumur 25 tahun setelah menghabiskan 1 kotak ephyra.. Seronok tengok orang lain kalau makan apa-apa produk pastu nampak hasil.. aku kalau makan makan makan pastu takde hasil jugak.. bye! tak kuasa.. 

Aku ada dapat few emails jugak yang tanyakan pasal ephyra ni.. bagus ke? sesuai ke untuk muka berjerawat nak bagi licin? Aku bukan pakar.. sebab aku takut nak memandai, pastu confident lebih-lebih cakap kat orang pung pang pung pang.. padahal aku pon tak pasti.. tapi baru-baru ni aku bercakap sendiri dengan owner Ephyra.. so aku amik kesempatan untuk tanya sekali soalan-soalan cepumas korang tu.. 

Pasal ada masalah kulit muka (berjerawat) dah terjawab kot kat testimonial Rekha tu.. katanya baru sekotak dah nampak hasil.. jerawat dia nak hilang dah dan parut-parut pon makin hilang.. bab jerawat tu aku susah nak cerita part aku.. sebab alhamdulilah jerawat aku dah tak gila macam dulu.. kalau ada seketul pon halus je tu pon sebab perubahan hormon sebab period.. 

Dulu aku sendiri rasa Ephyra ni mahal sikit lah compared dengan brand lain.. tapi korang kena faham.. produk berkualiti, bahan-bahan yang berkualiti, so harga pon setimpal lah kan.. jangan lah korang expect harga murah gila, pastu nak demand macam-macam.. yes betul belambak collagen kat luar sana.. sekarang semua nak claim ada collagen collagen collagen.. yang kita ni pon main tibai je makan.. janji ada collagen.. so saya seru lah akak-akak dan adik-adik, please yer.. be particular sikit apa yang kita telan.. baca dan buat research.. jangan simply telan je takut memudaratkan badan.. collagen berlebihan pon boleh menyebabkan kerosakan buah pinggang.. so hati-hati apa yang kita consume... aku bagitau ni bukan apa, sebab ada je yang marah-marah pastu email aku, dia cakap dia makan yang murah.. siap marah-marah tu yang tak tahan.. well the choice is yours.  tak de siapa marah dan halang awak untuk consume yang murah.. terpulang.. 

Untuk pengetahuan korang yang nak tahu dan suka ambil tahu.. meh ahkak bagitau.. hahahah.. kandungan Ephyra terdiri dari 9 bahan alam semulajadi yang diimport dari seluruh dunia.. Ephyra produk berkualiti ye adik-adik.. memang tak guna langsung marine collagen (sotong/udang/ikan-campuran hidupan marin).. paham tak??? sebab tu orang-orang yang allergy kepada seafood masih lagi boleh amik Ephyra.. orang tu ialah aku.. hahahah... korang tau tak aku tak leh makan belacan sangat.. nanti hidung nak tecabut.. tak leh makan petis.. nanti mata rasa nak tekeluar.. telinga gatal.. hoi hazab ok.. so masa memula aku amik ephyra aku macam takut-takut.. 2-3 hari aku sabar je tunggu kot-kot hidung aku tecabut ke apa kan.. Alhamdulilah takde pulak.. 

Kandungan Ephyra ni menggunakan kolagen ikan laut dalam terhidrolisis - dari perairan laut dalam di kawasan France, which bebas dari pencemaran laut.. bukan ikan murah-murah cap ayam ok.. Ephyra menggunakan 'white fish' yang memang ada di kawasan laut dalam sahaja.. bukan ikan talapia yang aku selalu tapau kat kedai abang hensem kat foodcourt.. muahahha.. 

So pleaselah my readers, open your mind.. open your heart.. choose the best... if korang tak nak Ephyra pon takpe.. tapi korang nak makan apa-apa sila MAKE SURE apa kandungan dia.. ada kelulusan ke tidak.. ada syarikat pengeluar ke tidak... halal ke tidak.. dari mana produk ni datang.. semua tu kena amik tahu.. macam ephyra ni aku tau harga dia setimpal dengan kualiti dia.. macam ko beli kain lah kan.. kain yang semeter rm8 dengan kain yang semeter rm60.. sama ke kualiti nya? of course tak kan.. so ikut jugak kemampuan.. ada orang tak kisah, tapi ada orang kisah.. benda macam ni alahai.. lain orang lain pendapat kan.. tepuk dada tanya selera ;)

Ok jangan nak over membebel.. ahkak ni dah tua.. so memang selalu membebel.. ko nak dengar tu dengar lah.. kalau nyampah tak yah dengar or baca... Eh, haritu aku ada cakap kat korang yang lepas aku amik Ephyra ni aku lawas gila babas kan? hari-hari pegi toilet, time yang tepat pulak tu.. hahahah.. ok now dah tak.. so aku dukacita sikit mulanya.. aku pon tanya pihak ephyra kenapakah sudah tiada lawatan ke toilet setiap hari pada waktu yang sama? ai is musykil.. sebenarnya apa-apa supplement atau ubat yang kita amik untuk kesihatan.. pastinya akan nampak hasil atau perubahan yang ketara masa memula kan.. so sebenarnya dalam tempoh 2-3 minggu yang pertama tu.. dia detox badan kita.. keluarkan melalui bahan buangan apa-apa yang kita tak patut nak simpan dalam badan.. kalau setahun detox mampoih lah.. so sekarang aku dah normal.. masih lagi visit toilet, masih lagi 'mudah'.. so aku rasa ok.. now aku tengah tunggu akan gugurkan rambut ni sebab Leecha dah 3 bulan.. sepatutnya ni lah time rambut aku nak penuh terabur atas lantai kan? tak pe masih terlalu awal aku nak bagi review... biarkan dulu.. rambut masih belum gugur.. harap langsung tak gugur!!! sebab anak pertama ngan kedua gugur teruk gila ok.. penuh segenggam kat tangan.. scary hoiii.. Energy booster.. ye setuju.. aku ni jenis lembab sikit tau.. macam orang cepat je tau anak tak boleh makan apa.. anak allergy makan apa.. aku ni slow sikit.. macam orang tanya apa perubahan kat diri lepas makan ubat nie.. makan supplement itu ini.. aku biasa je... sebab aku malas pikir punya orang.. hahahha.. bila orang tanya baru aku nak start fikir dan baru aku realize yang lately ni aku cergas dari sebelumnya.. selalu kan aku lagi suka baring.. tido... badan macam penatttttt je nak baringggggg je manjang.. tapi now aku nak tido baru aku carik katil.. kalau tak aku kehulu kehilir.. keluar sana sini.. takde rasa penat or malas.. 

sebab Ephyra ke? Wallahualam.. tak tau. mungkin jugak.. lagi bab muka kan.. nak letak muka sebelum ngan selepas macam orang lain buat tu kan.. aku tak kuasa sebab aku tengok sama je.. TETAP JELITA.. muahahhaha lempang aku plisss... bezanya muka aku macam cerah bersih dan lembab sikit kot?

ni lah gambar paling latest bersama Dhya kelinting.. (3 hari lepas) aku rasa macam hmmm oklah, nampak bersih sekata tanpa edit ;) tolong jangan cakap aku guna camera360 yer.. ini original guna Lumix ye.. over tau korang, kalau nak kutuk memang no.1.. tapi ai telinga kebal, hati kebal.. i don't mind.. muahahah..

Ok itu je nak cerita bab Ephyra.. nanti ada cerita aku update lagi k..

I love u olls ketat-ketat..

Now harga promosi is RM197 / perbox / 30 sachets
RM380 / 2 boxes / 60 sachets

Berminat kaluuuu sila contact: 

 Email : info@oceanlife2u.com

Tajuk: Kasih Aleeya

Tel: 03-41417889 or SMS 019-3999238

7 comments:

Unknown said...

Assalamualaikum... Lama x jengok blog ni n surprise me u do the Hijrah Alhamdulillah ! Looks sweet n stay istiqamah ...hope together we improve ourselves more n more, Follow syara' InsyaAllah barakah till jannah...amiin

Unknown said...

Assalamualaikum... Lama x jengok blog ni n surprise me u do the Hijrah Alhamdulillah ! Looks sweet n stay istiqamah ...hope together we improve ourselves more n more, Follow syara' InsyaAllah barakah till jannah...amiin

Farah Waheda Wahid said...

akak...u look gorgeous...

Chekgu Azrine said...

Fillanie sllu je nmpk sweet..hehe..

Linda Hadi said...

filla...

saya ada emel to framekasih..pls check..huhu

Linda Hadi said...

filla...

saya ada emel to framekasih..pls check..huhu

misz anis said...

xpe...k.filla memang maintain je jelita...hai,gebu tol amani tu ye...heheh...