Thursday, May 23, 2013

You Do The Eating, We Do The Cooking.

Kalau sebut pasal makan aku memang teruja... Makanan pon teruja tengok aku agaknya.. muahah.. ok tak kelaka... 

Selalunya kalau dengan Anny, confirm dia culik aku.. tapi kali ni dah lain.. aku pulak pegi culik dia.. dia terkandas kat service centre.. mentang-mentang lah aku dah terror waze.. amboi.. sekarang laju je kalau nak jumpa orang.. kalau dulu, aku sanggup tak keluar rumah sebab tak tau jalan.. orang ajar doploh kali pon lembs jugak.. jadi jangan amik risiko.. 

Aih tak habis-habis nak riak pasal terror jalan.. hahaha.. ni satu pencapaian ok.. so marilah riak sengsorang.. guna waze aku terus sampai kat tempat yang Anny suruh amik dia..  heibat tak heibat lah kan... *angkatkening* TANPA call dia sebab sesat.. *tepuktanganuntukdirisendiri*

ini kali ke lapanjuta tunjuk cincin.. hahah.. sorrylah kalau ada yang rasa annoying gila perempuan ni.. korang kene paham.. itu je cincin yang aku ada.. lagi seketul kaler merah aku taktau dah hilang mana tah.. so aku rasa hebat dan yakin diri bila pakai.. 

Anny masuk je dalam kereta.. dia bukak laptop letak atas paha.. cucuk cable iphone.. pastu dia call orang sana sini.. pastu dia marah-marah sebab tak connect ke apa tah.. ok kau buat keja kau.. biar aku snap picture kita.. ko wanita bekerjaya, aku blogger poyo yang menghabiskan sisa-sisa cuti bersalin.. harus amik gambar syok sendiri lebih sikit.. sebab ko kawan aku, maka ko kene supportive sikit ye... bahahahaaa... lama gila kot tak jalan-jalan lagi.. aku-tanya-kau-kau-tanya-aku nak makan kat mana dah 10x kot.. tapi tak begerak lagi.. inilah dia orang pompuan kan? last-last ke Paradigm Mall.. yesza mari mari.. 

Aku dari dulu nak makan kat Coffee Bean.. sebab set breakfast dia lazat stok membunuh ok.. tapi bila sampai mesti tukar makan kat tempat lain.. pastu kat Paradigm Mall ni.. sebelah ialah Plan B dan sebelah ialah Coffee Bean.. Hoi menduga iman ok.. nak ke kiri ke kanan nie? dan macam biasa.. ke Plan B lah kiter.. selagi aku tak dapat Coffee Bean tu, kita akan terus keluar berdating ye Anny.. 

Tagline dia tu best lah.. kita pinjam buat tajuk entry ;)

Carbonara for me.. tapi aku rasa Aseanna KLCC lagi sedap.. tapi ni ok jugaklah.. 

Anny dan kopi tak dapat dipisahkan... 

Aku sekarang dah tak malu nak snap gambar food guna camera.. sebab aku rasa macam.. eh sukati ai lah nak snap.. tak kuasa aku nak melayan takut orang pandang ke malu ke.. belambak je pon orang snap gambar food... ada sekali tu mamat tu muka garang gila.. misai tebal, stok umur pon bukan nak muda sangat lah.. tetiba makanan sampai ilek je dia snap pastu senyum2.. eleh share kat fb lettew.. kalau dia pon selamba.. ai lagi lah selamba ;)

Aku ada tanya kat FB, dessert apa yang sodap kat Plan B.. ada yang suggest puding jagung kot? tapi awak suggest lambat sangat.. saya dah order Red Velvet hahah.. nasib baik tak menghampakan.. sodap!!! layer-layer tu ada chocolate sikit.. pastu cheese tu lemak-lemak masam.. Hoi sedap la!!! 

Itu je nak citer.. nanti ada gambar food lagi kita share lagi ye.. Tata.. 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

eby.safiah salehuddin said...

Comment adalah untuk entry BARU.

Tahniah utk Filla. Berkaca mata "baca" entry tu. Moga istiqamah...

mamasuri said...

oh ...share gambar makanan ko mmg terbaek..aku yg makin gemuk kat luar ni..

Kopiolimauice said...

teliorrr...sedap giler

Miss Brenito said...

hrmmm dapnyerrrr

munamuni said...

huhu, pemalu jugak nk amik gambor rupenye..

Asyik Izas said...

sedapnya..lapar terus..:)

peej said...

apa nama makanan kau tuuu? menggugat jiwa betul la.

charminghall said...

hai filla..
next round datang plan b try dia punya lemon meringue tart. sedap gile!

SyazaLuqman said...

waaaaa.nak nangis rasa. tengah minggu final exam,esok ada paper, jari ni gatal je click blog ni. tiap kali on9 je mesti buka. xnak on9 pun tak bleh, sbb memang nak kena google utk study lecture notes.pastu berjam2 baca. tergoda sungguh.hahaha. (p/s: meluahkan perasaan kt sis filla ni)

kelipkelipchumel said...

dapnya red velvet tu....