Monday, May 13, 2013

Dinner meatballs Abang Burn paling best

Ni cerita minggu lepas... Pak Radie selalu ada kerja kat area Ampang.. nak tunggu dia balik rumah baru nak keluar balik gi makan anak-beranak..memang lambat lah kan.. esok budak sekolah.. so aku bagi idea kat dia.. biar aku je yang bawak budak-budak jumpa dia kat area Ampang.. hehee. Pak Radie bising lah.. apa yang jauh sangat nak gi makan sampai ke Ampang? Eleh.. aku yang drive dia yang sibuk nak bising.. sebenarnya aku teringin nak makan Burger Bakar Abang Burn sebab sana sini sibuk cerita pasal burger tu.. 

Aku? mana boleh biar orang je try.. pastu ko tetinggal train.. malu arrr.. kuikui.. 

Gigih ok aku guna waze ni dari Equine.. aku memang ikut je.. giler waze ni bawak aku jalan dalam kat PUJ pastu tembus ke bukit jalil.. memang lah tak kena tol.. tapi aku ada telepas simpang kat Sg. Besi kot.. pastu terus waze tu bawak aku ke Pasar Pudu bagai.. Hoih.. terus keluar ke Kg. Pandan.. sekali dia bunyi "U have reached your destination, enjoy your dinner".. eh itu tipu.. hahah

Kagum aku kejap sebab aku berjaya sampai kat sini drive sorang..bawak anak dua.. kagum kagum ;)


Tak silap aku Burger Bakar Abang Burn ni ada 14 cawangan.. dah alang-alang laki aku kat area Ampang.. aku search lah yang kat Taman Dagang Avenue.. kalau korang pegi yang kat sini kan.. tepi tu shoplot ada 7Eleven pastu ada Wong Solo.. ye kat situ lah dia!! Rasanya yang cawangan Tmn. Dagang Avenue nie bukak kul 5 petang sampai 12.30 mlm.. 


Ramai gak beratur nak membeli burger bakar ni.. aku kan pemalas.. so aku duduk, aku suruh Pak Radie beratur.. dia cakap walaupon ramai.. laju gak, dalam 10 minit dah sampai turn.. 

Aku memang nak meatballs ni.. terliur-liur aku tengok orang update pasal meatballs Abang Burn nie.. 

Ada 10 ketul meatballs, 4-5 keping wedges ngan mayo cheese bagai.... mushroom brown sauce melimpah ruah boleh cedok ngan sudu hahaha... harga cuma RM9.90

Acih mengadap meatballs je.. sebab Acih kan jenis makan memilih.. sib baik dia ok ngan meatballs nie.. 

Amaani ko sumbat apa pon dia ok je ;)

Ok tu dia!!!! Burger Beef Supremo Cheese aku punya!!!! sayang gila nak makan.. siap singkap-singkap nak tengok lepas lapisan ni lapisan apa pulak.. hahahha... orang tengok je aku snap gambar... lantak lah!!! hahaha... aku punya ni... siap ada mushroom bersalut tepung, ada cheese, ada onion ring, beef tebal nak mampoih.. 

saja nak bagi korang menitis-nitis ailio.. hahahha... ko tengok cheese tu, ok aku telan ailio balik ni.. hahahha... gebus gebas semua isi dia.. 

Tuan tanah dah tak reti nak makan cemana.. gigit roti je sikit.. sebelum haku teraburkan benda nie.. hahahah... 



Ok jemput tengok semua ;)

Peminat kambing boleh try Burger Kambing Bako nie.. Pak Radie kan suka lamb.. so aku suggest dia order ni.. on top tu dia letak onion ring.. 

Senyap tak berbunyik.. tau-tau tinggal kertas pembalut je.. aku nak mengecek sikit pon tak sempat.. 

Sempat usha-usha cemana diorang ni masak.. patutlah laju service.. diorang ni kerja macam ada pengkhususan lah.. ko bakar daging je.. yang ko pulak handle roti je.. sorang handle meatballs je.. gittew.. 

Aku perati je.. semua staff dia pakai t-shirt sama, pakai apron, pakai glove, pakai key kat kepala... ok lah pentingkan kebersihan.... 

see? punya ramai staff dia.. 


Meatball ni yang specialnya.. diorang menggunakan 100% daging tanpa ada campuran tepung ke apa ke.. so memang solid lah daging.. pastu bukan kecik-kecik.. leh tahan size dia.. 


hah kau... tinggi-tinggi burger dia.. sampai dah nak rebah-rebah ok.. hihih... 


Burger Bakar Abang Burn antaranya yang popular kat Seksyen 7 Shah Alam.. pasni kalau aku balik Shah Alam boleh lah turun sana.. sebab kat Shah Alam punya besar outlet dia ;) 

Tapi kalau nak details lagi boleh checkout cawangan-cawangan mana yang ada.. boleh lah usha kat :



22 comments:

Nad MamaZN said...

Kalu kat filla p sg ramal food court tu
Abg burn ni ada gak menanti kat sana :)

rina_mazlan said...

Hoi pagi2 ni meleleh air idung aku...

Siti Fatimah said...

sedapnyer filla *terliur* aku tau ko mmg sgt kejam... lama giler x mkn burger weiiii if aku mkn nie confirm seblm aku x leh mkn dah arghhh nagis....

Maria Rajab said...

amboi terliur tgk...nasib jauh..

Aya Ariel said...

sedapnyerrrrrrr *laplapailio*

Anonymous said...

Ha3. Bleh plak waze tu wish filla ye. Tersengih2 baca. Terliur air liur baca pasal burger Abg burn ni. Bila nk g Ntah.

NinaAz said...

Beratur panjang pun berbaloi2 kalau sedap ♥

Anonymous said...

Sg Ramal pun food court pun ada....
best gak ...sama jer ramai org...

BEA.Xaeren. said...

Kak Filla kejammm! Sambil baca post ni sambil terliur ok..dahla lapooo ni..

Cik Puan Rara said...

nk g mkn jugak lah.

farah liluniquecloset said...

Pas ni nak pegi carik la meatball abg burn. Asyik tgk gambar org post jer.

http://www.uniquecloset.com.my/

ibh_sue said...

Memang kejammm...Terliurrrr tengok. :P

Mujahiddah Agama said...

Kalu kak filia dah try....
Nak try jugak....
bLeh cari kat bangi...

JMR said...

meleleh okkey..

Chekgu Azrine said...

Wajib terjah...hadehhh...

Diabetes Kering said...

wah???? enak juga tu kayanya,.,.
penghen dong....

Ginjal Bengkak said...

makanannya sangat menggoda sekali gan...

genny da bomb said...

nanti try pulak beger rawang..dapppppppppppp!!!!ada kat bangi..beger bakar abg burn pun ada kat bangi..hehhee

Fariha Nazeem said...

kite baru melantak meatball ni semlm kat sg ramal food court tuh...satey willy kat sane sedap ...yumyum...hehehe

-ZaNnA- said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....entry elly pon yg nie...adoiii...kene cari jugakss

Ari Isfuzzy said...

Aduhai.... sedap nyerrrrrr.... :)

Nurul Afiqa said...

omg i was there, thats me yg paling last sekali tgh beratur tu hihihihihihi