Tuesday, May 28, 2013

Happy Tummy.. Happy Me...

Disebabkan Pak Radie takde.. so ke sana ke sini semua aku drive.. terus rasa hebat sebab sangat independent gitew.. kalau laki ada.. naik kereta rasa nak membuta je.. hahaha.. pagi Ahad tu siap-siap kat rumah.. terus drive ke umah abang aku.. bawak bibik sekali.. Ani memang dengan aku, malam-malam papa takde.. no choice! terpaksa dia panggil "mama.. mamaaaa tido lah ngan Amaani".. hahah.. Leecha tidur kat katil aku.. Amaani kat tilam bawah katil.. turun naik aku.. hahah.. nasib Leecha tido.. amaani memang bekepit ngan pak radie.. so bila apak dia takde. mula lah... bangun kul 3 pagi.. "Mamaaaaa garu belakang Amaani, gatal... gatal.... gatal.." aku rasa Ani takleh makan seafood lah.. nanti dia gatal-gatal satu badan.. tapi tak naik rashes.. cuma dia gelisah tegaru-garu sana sini.. 

Sambil pejam mata.. aku garu-garukan jugaklah.. pastu tengok dia dah lelap.. pelan-pelan aku panjat katil.. pastu dengar "Mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, tidur sini lahhhhhhhhhh!!" hoiii dia bangun pulak T______T

nak ke rumah pak long.. Dhya, Acih, Atok ngan Wan ada sana.. abaikan jerawat manis atas bibir.. sakit hoii.

aku pelik kenapa abang aku ni sengaja nak biar cendawan ni kemain meriah tumbuh kat sini? aku nak duduk pon tak boleh.. pastu Ani cabut cendawan kaler oren tu.. hahaha.. bagus.. biar pak long tengok dah takde cendawan tu.. semua dah siap jom gerak... pak long nak ajak gi melting pot, concorde lagi.. ok lah jom lah..  

sila pitam tengok food... tapi ni bukan lah perot aku sorang yer ;) 

oyster tu perah lemon.. korek isi dia and telan.. pergh sedap.. tapi takut nak makan banyak high cholestrol.. makan 2 jer.. 

yang bulat macam guli tu potato prawn.. comel jer.. 

ni pak long punya.. orang diet makan tu jer.. 

dim sum tu ai like ;)


beef sedap ;)


aku paling suka pegi kat dessert.. meleleh ailio tengok.. tapi aku suka tengok je.. makan sikit-sikit jer.. hahaha.. maybe sebab aku bukan penggemar yang manis-manis sangat.. tapi rasa2 sikit ok jer.. 





kannnnn????? geram kan??? presentation cantik.. nampak sekarang rasa nak hulur tangan cubit screen pc ni jer.. menyesal tak makan haritu :( 

suruh Wan amik cake yang ni 1 slice... Wan cakap kalau makan buffet jangan membazir.. berdosa kalau amik banyak pastu tak makan...jangan tamak..  ok jom habiskan *muntah* hahaha... 

tangan sapa tu? hahaha.. Ani lah.. tak menyempat ok.. dia makan biskut.. haku jugak yang kene habiskan yang lain.. 

AAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sedapnyaaaa..

huwa ni pon sedap.. matiklah tak kurus aku kalau cenggini gayanya.. ok ok.. weekdays kene diet.. jangan makan nasik.. 

Dhya si budak curly... terubat rindu jumpa sekali sekala... sabar ye.. Jumaat ni kita ajak papa gi holiday ngan The Kasihs ;)

Haishhh haritu jumpa kejap je.. Mama Filla kena kerja.. Dhya ngan Kasih kat umah PakLong.. jangan gaduh-gaduh ok... sian kat Wan kalau korang gaduh... nanti kita jumpa lagi weekend ni.. sian Amaani haritu tido dalam kereta.. bila bangun menjerit-jerit carik Dhya ngan Kasih.. hahahahha.. terus merajuk sebab kakak-kakak semua takde... 

Semoga Dhya membesar dengan sihat, jadi anak solehah, jadi anak yang baik, kita semua sayang kat Dhya.. Muahhhs lapanjutakali.. 


Papa Dhya yang asyik serious je.. nyampahs..

ngan Wan.. sekarang Wan dah jadi guru besar.. ada 2 anak murid kene jaga kat rumah pak long.. hahaha.... 

Atok Braim.. haaaa aku rupa sapa? rupa Wan ke rupa Atok Braim? 


model wannabe ke apa ni? muahah

kesayangan mama ;)






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

18 comments:

Jojet said...

mana mama dhiya kak?

zainatul abu bakar said...

Waaa meleleh air liur sey kak..raso nak makan2 screen pc ni ha.hhehe

Schazaza Zober said...

rindu nak dgr cerita pasal dhya...
akhirnya ada pun...

selamat bercuti kak this weekend.
enjoy~!!!

Qashmere said...

Makanan semua nampak sedap..terliur

Nad MamaZN said...

gmbr makanannnnnn!
sume menggiurkan! haha!

ikut rupa wan kottt =p

Emmy said...

muka atuk, mata wan...

mummy_icha said...

Nak jwb kat Jojet tu yg parents Dhya ni divorced... eh nmpk benar asyik bc blog fillanie ni :-D sbb dia tunjuk gmbr food... sapa yg x suka...slurp!telan ailio

Cik Kamoo said...

Cantiknye pakai tudung. Sangat2 comel tau ;)

Asyik Izas said...

sedap sampai meleleh air liur tgk makan kt atas tu..ishhh..kena pg cari ni...hehe

Pinkwatch said...

again... u r so cantikkkkk bila bertudung.. sejuk mata baca blog nie.. hehehe ;)

Salina Othman said...

hai kak filla...saya ni dah lama stalk blog akak ni..tadi kita nampak akak kat D8 tgh soping shawl hhahahahaa malu i nak tegur..kalau kak ingat saya ni mama wafiy sulu wafiy satu taska dengan acih kat KETAK parcel E sana..every morning dgr lah ticer dia nama umi tu panggil acih acih..hehe teteiba nostalgia..btw..kak filla sungguh anggun pakai tudung..ok la bila2 saya jmpa saya tegur akak ye..saya kat MOT sebelah ni je ha..hihihi

Salina Othman said...
This comment has been removed by the author.
kelipkelipchumel said...

nyumsssss... and sweeeeeetttt sangat. kamu pon sweet juga bertudung. :)

siti said...

Kak filla...warna oren kena ngan akak..nmpak sngt2 lawa...

siti said...

Kak filla...warna oren kena ngan akak..nmpak sngt2 lawa...

Khatey K said...

kak filla, ade tak no telefon untk booking tempat yg akak makan ni? nak bawa famili jugak lahh. heheh. thanks kak :)

Khatey K said...

kak filla, ade tak no contact tempat yg akak mkan ni? nak bawak famili mkan kat situ lah. tgok mcm sedap dan berbaloi jer

MISS DIVA said...

cantik akak dah pakai tudung skrg ni yea? tahniah kak