Thursday, May 23, 2013

So Korean.

Tak pasni kenapa dan mengapa, lately ni aku suka snap picture food.. maybe sejak buat entry burger bakar abg burn tu.. sendiri tengok entry sendiri.. sendiri lap ailio.. korang faham tak sesungguhnya persekitaran kita ni indah? dan kita boleh indahkan lagi dengan cara kita amik gambar.. yang tak hebat pon boleh nampak hebat.. ye begitu maksudlah maksud aku... 

Especially makanan.. i'm a food lover.. so of course aku suka makan dan suka tengok gambar makanan.. blog2 yang link dia tetiba gambar food... laju-laju aku click.. hahah.. taktau lah penyakit ke apa.. aku suka dan happy bila tengok gambar food yang menggiurkan.. aku suka bila order makanan lepas tu makanan aku sampai.. dihias dengan bersungguh-sungguh.. kira macam presentable lah.. tak sedap pon jadi sedap ;) 

begitulah cara setiap seorang tu berlainan.. ada orang tak kisah.. aku takdelah fussy sangat... cuma selalunya lah aku suka kalau cantik-cantik.. so siapa nak hidang aku makan lepas nie tolong cucuk2 daun ketumbar ke apa yang patut bagi lawa.. muahahha over nak mam.

Opps tebabas.. nak tunjuk kat korang aku makan KFC... kesian ko fillanie.. takat-takat kfc heboh nye la pulak.. tak pe takpe.. sila jamu mata dulu.. tengok meleleh ke tak ailio.. 

pergh... first time ni order..

ini yang kat gambar.. over kan.. kat gambar kemain segar lagi tekeluar-keluar mayo ngan salad tomato bagai.. tapi takpe.. tu marketing... so cemana rasa dia? sodap tak? ok aku rasa sedap lah.. hahaha.. sebab aku kalau makan.. semuanya sedap ;) tapi siapa yang suka pedas.. memang sesuai.. pedas bedesing telinga ahkak... hahahahah.. esok tu perot aku brrrrrrrrrrrrr brrrrrrrrrr brrrrrrrr bunyi dia.. keluar masuk toilet.. hahahahha.. padan muka.

yang ni pulak apa nama dia? korean bla bla bla jugakkan? yang ganti spicy chicken tu.. yang ni tekak aku agak kureng sikit.. sebab sos atas yang melekit-lekit tu sangat manis.. hoi, makan ayam manis aku kenot.. ayam masak merah pon ai tak minat kalau manis.. aku suka ayam berlada yang takde manis-manis.. ayam masak madu pon ai kenot.. hahaha.. aku selalu bertekak ngan Pak Radie sebab fav dia ayam masak madu kot kalau makan nasi briyani.. aku ayam goreng je.. euwwwwwwww manissss tak sukeee!!! 

ni aku suka.. hahah.. disebabkan ini yang sampai dulu.. aku belasah semua.. cuma tinggalkan dua keping je utk orang lain.. muahahha.. 

apa apa pon original jugak yang tiada tandingan.. ko tengok tu.. huwaaaaaaaaa menangis kelaparan menaip ni.. 

Ni pelapis upin ipin.. ayam drumstick.. tak boleh tinggal kat rumah.. mesti nak ikut.. Acih now dah malas nak ikut kitorang keluar kengkadang.. tapi budak ni dia tak kira.. kakak tak ikut, ada dia kisah? janji dia ikut.. hahahha.. ayam dia jangan usik.. seketul tak cukup.. mesti dua.. muka dah tak leh beza ngan dulang.. diet lah sikit Ani oiiiii... seram aku tengok dia kalau makan.. masa aku cuti duduk rumah.. aku makan, dia makan.. selang 1/2 jam, bibik makan, dia makan.. dia tak leh tengok orang makan.. dia mesti join.. 

ok itu je cerita.. takde ending.. bye. 




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

CikPuan FiDa said...

comey sgt amanii nii... xsabar nk suh leecha membesar mcm amani gak haha...

NinaAz said...

Ayam korea tu xsedap langsung. Huuu

Pu3 Bibah Cun Melecun said...

dulang pon dulang la ani kan.. yang penting makan...ngeh..ngeh..ngeh...

Byzura Mj (By) said...

hahaha ani ani. gewamsss

aisyah sakaria said...

kak sama lahh! saya first time makan ayam korean tu dengan mak n akak saya. besok pagi je, tiga2 orang kejor kan toilet. pikir2 gak makan apa sampai sakit perut. baca post ni baru teringat pasal ayam tu! sahh!!

lina said...

saya pun sama. kalau segment foodie mulalah klik yang tu dulu. akak pun ok ape, tiap kali masak pastu post kat blog buat saya telan air liur je tau ;)

Azlina bt. Azis said...

alahaiiiii terasa nak kfclah plak

Lya Colours said...

benda yang paling dan sentiasa best kat kfc adala cheezy wedges kannn

GOLD FINGER said...

tetiba rasa KFC sedap sgt..hehehehe

J.M.R said...

diet la sikit cik ani oii..hahaha

mama-syira said...

ahahha kelakar betol lah ani ni org makan,dia makan. geramnye!

mama-syira said...

hahaha. kelaka nye Ani mak ko dah suruh diet. sonok anak suka makan, anak2 saya tak suka makan. geram lah kat Ani ni

WaniGhani said...

seronoklah anak suka makan..anak saya payah bebenauu..milih amat..

WaniGhani said...

seronoklah anak suka makan..anak saya payah bebenauu..milih amat..