Monday, May 27, 2013

Jumaat dan Sabtu yang sibuk...

Amboi cuti lama, belog pon cuti.. hihi.... So apa projek korang? balik kampung ke??? Aku ada cousin kawin kat Seromban hari Sabtu.. tapi Khamis malam aku dah balik umah Wan kat Enstek.. sebab Jumaat subuh tu flight Pak Radie ke KK.. oh kalau ada yang belum tau, Pak Radie gi panjat gunung kinabalu ;)

Hehe.. masih belum pasti tudung macamana yang paling sesuai dengan muka ini.. so kita tibai jelah cemana pon ok? 

ni gi dinner sebelum balik umah Wan.. ramai cakap Leecha makan simpan tepi.. len kali telan terus, tak elok simpan-simpan makanan kat tepi ;) muahahahahha... 

Pagi Jumaat.. siap sedia nak hantar abang aku pulak kat airport.. dia nak amik anak dia bawak balik sini cuti sekolah 1 minggu nie.. Weeeeehooo.. rindunya kat Dhya ;) 

shawl ni Wan beli kat Istanbul.. suka suka suka sebab tak panas dan terletak bila pakai.. 

Pak Radie pon msg dari sana.. tapi lupa plak ni hari apa tah.. sejuk gila katanya ;) 

tehegeh-hegeh aku bawak keta abang.. sebab dia pesan jangan langgar lubang.. sikit pon tak boleh.. baik tuan.. ok tudung dah tak semenggah sebab ni pegi amik dia balik kat airport petang tu.. 

sempat lah kitorang lari gi Giant kejap.. Sakit jiwa aku tengok budak makan aiskrim meleleh.. nasib standby wet tissue dalam bag.. 

tak lama lagi botak lah budak nie.. huhu.. sayang rambut kinting kinting iyer tuu.. 

Petang tu semua orang berdoa supaya tak hujan kat rumah Wan.. sebab nak bawak diorang gi playground.. gerimis kejap je pastu terus redup hujan pon berhenti... wah seronok gila budak2 tu main.. 


Atok jadi mangsa.. hahah..

Bibik terpaksa diblurkan.. tak nak bagi dia glamor..bahaya.. huahahah.. muka kadang dah iras-iras dah kak kasih ngan dhya nie.. 

Solat dengan Wan.. sweet sangat.. tapi pastu dengar budak dua orang ni gelak-gelak.. pas habis solat, Wan pusing belakang dua-dua kena marah.. padan muka.. hahaha.. Wan marah betul-betul plak tu.. mana boleh solat ketawa??? terus diam dua-dua.. muahahahah.. now Acih ngan Dhya panggil Wan "Guru Besar".. hahaha.. so semua orang kena dengar cakap guru besar.. siapa gaduh siap!!! 

malam nya macam lapar.. so marilah kita makan simple2 kat area umah Wan.. Kueyteow Bakso.. not bad.. sodap gak.. cuba aku buang semua taugeh.. 

temikai sejuk gulp gulp gulp

Wan punya kueyteow ke char kuey teow pon sodap.. 

Besok pagi nya.. hahahahah.. nasib tak masuk lalat.. bangun awal sebab nak siap awal nak gerak ke Panchor Jaya seremban.. cousin aku kawin.. 

hahahahah.. Ani oh Ani.. 

Kakak Kasih ngan Kakak Dhya selalu tak layan Ani.. sebab Ani tak sebaya kot.. bengang je member.. 

duduk bertiga ngan Wan kat depan.. roboh paha Wan... 

Ani dan saya ;)

selang seli jap.. hahahah. Pak Radie sent gambar nie.. cantiknyaaaa... 

Drebar kita hari ini ialah Atok Braim ;)

Wan siap jahitkan baju untuk Bibik.. amboi Wan.. siap baju aku, baju Ani, Dhya and Kasih.. semua Wan siapkan... thank you Wan.. Leecha gak pakai baju lama Ani punya.. hahahah.. 

Selamat sampai ke majlis raikan qaseh Linda and Syazwan.. 

Ani macam biasa la perangai dia... bukan takut orang.. 

Ni anak cousin aku Kak Suhaila.. sebaya ngan Ani.. ceria je Ani peluk dia hahahhah... good girl Ani ;)

dengan the kasihs.  apahal Leecha? muahhahhaaa... eh mak kau dah pakai gelang warna-warni.. haih anak pompuan ramai cengginilah.. mana yang diorang sepah-sepah kita amik kita yang pakai.. 

Korang tau berapa bijik telur rebus budak ni makan??? 4 bijik!!! Wan dah malu dah sebab asyik mintak kat tuan rumah hahahahah.. tapi telur kuning tu dia sampai nak muntah makan... so makan yang putih jer.. 

Kembar hahahahah... suka gambar nie..... picit sorang-sorang kang! 

ni cousin aku.. Nadia and Hafiz.. Hafiz ni paling rapat ngan arwah adik aku dulu.... 

Tak pasti kenapa aku kelihatan pendek.. rasanya time ni aku sarung selipar jepun *sedapkanhati*

sebelum pelamin dirasmikan :)

My cousin Linda.. semoga berbahagia dan berkekalan ke anak cucu ye ;)

konon kreatip lah hahahaha.. padahal paksa nadia suruh snap banyak kali sampai aku dapat snap phone dia.. hihihii

Tengok Ani.. hahahaha... pastu dia sentap sebab Kak Kasih ngan Kak Dhya je gang.. dia nak bunga tak dapat... 

Sayang budak dua orang nie.. 

Dah lama lepak seremban.. ktorang pon mintak diri nak balik... aku ada projek lagi nak gi umah Elly.. walaupon penat dan malassss je nak siap2.. tapi bila tengok Ani lompat-lompat gembira bila ajak gi rumah Auntie Elly.. so aku pon bersemangat balik.. Ani suka gi sana sebab ada Yaya and Mira.. 

Ani buat muka.. padahal dalam tu coins.. beria belakon... sampai umah Elly dia jadik boss.. Mira ngan Yaya layan je permintaan dia.. Elly panggil dia Pengarah Urusan.. muahhahaha.. "Korang, jangan kemas dulu okay??? Amaani nak makan ayam kejap"... hahahahhaa... 

ayam lom masak.. aku dah kebulur.. sental mashed potato, lasagna dengan salad dulu.. tebaek.. 

Ayam ni the best ayam BBQ penah aku makan.. hahahha.. kawan Elly yang nama Kim tu yang marinate.. sedap gila nanti pi mintak resepi kat Elly.. aku boleh lupa bawak camera.. so snap guna phone sajok.. 

Ni T-Bone steak.. amboih.. sedap lembut gila isi dia.. nyamsss...

gambar aku ngan Elly ada sekeping, tapi sebab muka aku belengas dan tudung tersenget.. so batalkan niat nak upload.. muahahahhaha... thank you Elly and En. Win sebab invite aku... parents Win sporting dan kengkawan si Win pon gila.. aku pon boleh bahak-bahak dengar diorang citer... 

Ok lah itu saja.. next entry ada lagi ni... takpe baca yang ni dulu ok, jangan nak tamak sangat. 




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

20 comments:

Irene Dahayu said...

all the best kak fila...

Aya Ariel said...

kak..I suggest u try pulak tudung fareeda..yg 3 layer ke..yg mcm dato' siti pakai tu pon comel jugak..alahaiii..makin manis laaa..cubit pp leecha sikitttt...

Maryam said...

manis je akak :)

strawberi said...

ayam tu..bukan elly ckp alang bli kt tesco kan...dh siap marinate..hehe..nt bleh cuba bli jugak

weschairs said...

Semua ceria jer nampak

Asyik Izas said...

cantik akk pakai tudung..:)

Atie said...

sweetnya u bila bertudung:)

.: yUhAiSya :. said...

ayam tu, ayam tu... sedapnyeee..!
leecha ng ani pun sedap jugak ^__*

:: Mrs.Eady :: said...

apa nak kata...entry ni meriah habisssss :D

SM@A said...

Salam sis ...

Suka baca blog u ngan Elly.

Alhamdulillah atas penghijrahan. Sekilas pandang macam Irma Hasmie lah.

Chekgu Azrine said...

comel sgt..

Nurul Nad said...

comel betol si amani ni! gerammm, cubit kang.... :)

Linda Hadi said...

as salam fila..i ada email kat framekasih..pls check..tq

Linda Hadi said...

as salam fila..i ada emel kat framekasih..pls check..tq

FaiiYatt said...

cantik sangat kak fila pakai tudung camni..

FaiiYatt said...

cantik sangat kak fila pakai tudung camni..

ANIES said...

kak,linda tu mmber saya :)
x sngka cousin dye sorang blogger yang famos:)

Aida78 said...

auiiii mcm2 cerita weeken ni tapi best baca blog ni...

shuweet said...

lawanye nadia sekarang..mesti dah kerja...last jumpa die masa die skolah lagik...

cinta said...

kak filla, kalo tak keberatan boleh post cite pasal akak pakai tudung? maksud kita apa yang membuka hati akak berhijrah.. kalo tak keberatan lah.. ;)