Wednesday, January 12, 2011

Siapa ada Info pasal Bandung???

sesaper yang teka ktorang buat passport Amaani tu.. hahaha.. kami nak ke Bandung jekkkk....

maknanya ni 2nd time lah kami kesana... tapi kali ni Amaani join skali.. ;)

we all pegi dengan boipren Acih ni hah... jadi we really need an apartment with two rooms... any suggestion? dah google2 gak.. cuma takut indah khabar dari ghoperrrr... ohhh serammmm.... kalau boleh nak area-area town Dago supaya boleh shopping sampai LEBAM.... nak yang cantik, selesa tapi murah... hahahahhaha...

so bila anak-anak sleep, boleh lah mak bapak main judi gossip-gossip kat hall.. kalau amik rooms leceh arr.. nanti tak leh lepak!!!!!

kalau ada info-info lain pon leh share-share kat sini yeh? yelah mesti ramai yang nak info jugak.. boleh lah diguna pakai oleh tuan punye blog dan readers lain ;)

tolong fillanie yeh? babaiii...




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

24 comments:

Mrs.R @ Emi said...

rumah ebo dengarnya bagus buk filla :) dh ilang link dia..sila gugel yerr..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

filla tgk kt blog kita ... klik kt label travel ... ada info psl bandung .. tak pun boleh email kita idola008@gmail.com .. nanti kita forward info ..

NUR AIN ZULAIKHA said...

kak!nak oder kain kebaya..=))

||imanja|| said...

filla,
leh cuber try kol kak aina 017-2262458
dulu gi bandung atas bantuan akak ni...insyaAllah apa yg direquest akan dapat layanan terbaek.

Miss Moon said...

Fila kalau nak lawa ala mewah ley la ke royal dago kalau tak duk je kat Utari . Depan Utari ada shopping mall pastuh sebalah utari ada tempat makan n pizza hut bagai ...pastuh dekat ngan Simpang Raya so ok la ....tampah plak kan sepanjang Jalan Dago tew perrrrg penuh FO ai tell u aku ngan sutan duk jalan kaki akakkaka plus blakang Utari tew pun ada 1 FO 4 tinggkat best gokssssssss

ada la sket gambo bilik utari tew kat blog aku

http://miera301.blogspot.com/2009/05/udah-balik-dari-bandung.html

tp im sure ada banyak lagi otel kat Dago tew merata rata otel aku nampak

Miss Moon said...

fila lupa ....

jln dago best dow tgk peta sepanjang jalan FOOOOOOOOOOOOOOOOO perrrrrrrrrrrr

http://miera301.blogspot.com/2009/05/direktori-pasar-baru.html

gumiho said...

welcome to bandung!
bole nk tlg cri sbb kite study kt sini..
tapi, 20jan~12feb ni blik mesia..
nk dtg bndung ble?

mAmAbuDaK said...

nak ikop boleh ....

mAmAbuDaK said...

nak ikop boleh ....

maslisa said...

hai, apartment Aston Braga okie jugak... puas hati jugak la kat situ.... then bley pilih nak duduk apartment yg under hotel or yg under residency... yg residency tu murah skit dari hotel pasal dia takde breakfast... or u can contact Angga at +6285861353478 ... u can just sms him

regards
lisa

JuJue said...

oihh.. aku ingatkan ko mengandung! rupanya..'bandung' gila mata aku allignment out!!

Shinnaz Ahmad Rasid said...

wahh!! bestnya...jgn lupa makan pisang keju! sedapnya!!!!

PDM said...

Filla,
Try Rumah Ebo.The place mcm Rumah Tubagus but closer to Jalan Dago.My friends pernah duduk sana.Tapi you have to walk to the main street.But, if you have supir then no problem la.Anyway, here's a link on my last trip http://www.phatdivamama.com/2010/06/pdms-2010-bandung-trip-summary.html

Have fun babe!

MY HEART said...

aku ada satu tempat tu memang best tau filla tapi aku lupa nama dia adeh!!

murah je satu bilik ada ekon baru 80 hengget satu malam, takde ekon 60 hengget. ko nak tengok gambar sila godek balik entry lama aku ek (kalau rajin hihihi)

tapi memang berbaloi la.. dekat je ngan paris van java dan town.. selesa pun selesa gak.. cantik pun cantik gak.. dia macam resort tau bukan hotel...

try la..

riniy said...

filla,
kalu nak dok, dokla area jalan riau, drpd jalan dago best lg jalan riau kot...jln dago yg ok cuma grande je..
kalu jln riau, ada heritage n the secret..
tapi kalu nk dok area rumah mode lg best..
mcm kami baru ni last week pegi, dok apt 3 rooms for rm226..if 2 rooms for rm150..best cuma dia jauh sket la, pastu mcm masuk kswn rumah org sket..tp sbb ada supir so oklah. as long the apt ok..nama dia cipedes apartment..

pastu if nak apt yg ok gak, try gugel grand kopo hotel. murah n xde la jauh sgt..if nak supir, nnt kite leh bg..supir ktorang ni bagus..nama dia pak dudi. murah dan dia leh rekemen byk tempat. pastu dia ada tukang urut yg dtg hotel urut kite.so da penat jalan, balik hotel mlm, ada tukang urut dtg urut kite..fuh..nyaman..:)

Ain aka Mama KiMy said...

Bestnya dapat jalan2 ngan Family.. bilala turn kami pulak..

nelly said...

visit this web :) http://www.jomlahcuti.com/

Filla ~ Kasihs said...

wahhhhh heppi fillanie tau.. u alls ni memang baik hati dan suka membuta... tu yang cayang nieh..muah 80juta kali.. heheh.. supir dah ada dah..

ada dgr citer pasal rumah ebo tu.. hmm nak try gak usha....

eh saper penah stay kat RUMAH TAWA??? tgh consider yg tu jugak...

Filla ~ Kasihs said...

hahahahah 'membuta' plak.. aku nak type MEMBANTU... otak pikir lain.. tp nak type jugak.. hahahahha

azlin said...

hye2..
kalau pergi bandung tu tempuh hari ahad,jangan lupa pergi pasar gasibo di jalan dago.pasar gasibo ni jual mcm2 barang yg boleh tawar lagi murah dr pasar baru.hr ahad je ado.panjang gila...ni sikit2 la pic masa kesana.

http://www.facebook.com/album.php?aid=2092592&id=1289571507

missT said...

saya baru je balik dr bandung... pegi as jutawan..balik? muflis buk..huhuhu..sy stay kt rumah ebo..ok la..sesuai la utk org yg bajet2 mcm sy ni..bajet yg lebih2 wat shopping..hehehe...

syamimi said...

aha klau gi jalan dago..singgah la kt kedai tepi jalan tu ..jagung bakar yg pling sedap sy pernah rasa...memang special..jagung bakar tu mkn time pns ...nk pergi lagi

Anonymous said...

http://cheesyana.blogspot.com/2011/01/tips-bdo-jkt.html

Anonymous said...

Di ni...bleh tak bg Akak no pak dudi...Akak nak bandunng...fwd to 0176216382....tq