Tuesday, January 18, 2011

citarasa ialah taste ialah citarasa...

hari ini kita akan bercakap mengenai citarasa.. citarasa itu ialah taste... memasing ada citarasa memasing kan? bab pakaian, bab hiasan rumah, bab makanan, bab hobi, bab lagu, bab cerita.. dan macam-macam bab lagi... eh asal bahasa dah mcm cikgu plak nih.. bosannn bosannnn.. marilah kita berbicara bahasa yang mudah paham...

aku nak sentuh sikit la kan.. pasal gaya.... uhuk uhuk... mcm lah ko bijak sgt bergaya.. huahahaha... jangan meluat.. sapa meluat aku sepak kang.. hahaha... terus teranglah kan.. aku memang suka tengok orang begaya sakan nie.. tapi mak tak reti.. mak kan berjiwa jantanzzzz sikit..huahhaa... so bila try nak jadi pompuan.. terus mcm keras mcm kayu..kuakakkaka.. tapi hati tetap ada okehhhh.. jangan pelekehkan keinginanku utk menjadi perempuan sejati okehhhhh... lagi-lagi Pak Radie.. tak supportive langsung... bila mak try nak pakai kasut 4 inci, dia cakap 'dah laaaaahhh.. tak yahlahhhhhh.. kang memekak melecet lah, pastu jalan-jalan tepele'ot".. heheh.. hati nak marah nie.. tapi byk betul gak dia ckp.. aku kalau pakai kasut tinggi sikit KONPEM besepah okehhhh... dukung anak lagi aku takut.. kalau aku sorang besepah takpe.. kang dengan anak aku sekali besepah mampos aku..

dulu paling aku tak leh terima kaler pink.. hihi.. tapi baju kurung ok, aku suka baju kurung kaler pink, nampak lembut and sweet.. tapi baju nak pakai ngan jeans *gulp*.. kalau aku ada pon, shocking pink ada lah.. kaler pink light2 nie.. haku memang tak sesuai gamaknya... baju berenda-renda??? hahahahhaha.. memang langsunggg mak tak leh blah.. orang lain cantik jer pakai.. haku? perghhhhhhhhhhhhh... memang aku pon malu..kakakakakhhhh... camno nak jadik gegirl-gegirl nieh? kadang aku menggatal jugak beli pastu pakai skali.. pastu terus lupus... tetap aku bedal baby-T jugak sudahnye T___T

kain? aku dari kecik okay, tak reti pakai kain.. nak kata tomboi tak plak.. tapi huhuhu... bila feeling gegirl ada gak pakai.. tapi kejap-kejap aku tarik-tarik kain tu.. hihihi... bukan ape.. sebab aku kan jalan laju.. bila pakai gegirl aku rasa mcm tetiba kene jalan slow sikit.. tak lehhhhh.. aku tak pandai... huhu.... pastu aku rimas okehhhhhh... bile pakai rasa mcm seram sejuk.. rasa mcm orang keliling semua tengok aku.. hahah..

tapi sekarang-sekarang kalau nak feeling gegirl ada lah jugak.. tapi tak gegirl sangat lah... mcm blouse2 tu aku suka lah ;)  anak dah 2 lah katakannnnnnnn... mestilah aku nak kelihatan ibu-ibu penyayang gitewwww.. orang kalau tak biasa ngan aku, mesti kata aku ni cakap kasar.. so jangan lah tersinggung sangat yer.. aku memang cenggitu.. tapi aku selalu jaga hati orang aperrrrr.. orang je tak jaga hati mak.. eh eh? heheheh..

cakap pasal citarasa, itulah citarasa aku.. aku suka pakaian yang senang aku nak begerak... (mcm lah pakai kain susah nak begerak).. jadi aku cuma ada jeans jer.. kesian kan? hahaha.. kalau nak tukar selera pakai lah legging ke, takpon skinny pants hitam ke.. tapi tetap seluar!

so disini aku upload antara gambar-gambar membuktikan betapa kesiannya diri ini..


dengan Acih masa muda-muda dulu *ehem ehem* dah abis sporty lah tu konon..

euwwwwww.. geli tak? geli tak?

baju kesayangan.. dah naik lunyai.. hahahha.. fedulikkkk....

baby-T yellow

baby-T black.. pasni boleh beli rm60 dapat 5 helai.. carik lain-lain kaler ;)

red - bli kat bandung

white katun-katun.. bli kat bandung

bli kat bandung (sama kan mcm yg kaler ijo tu?) haaa terror tak? ni tak sampai rm20.. tulis zara gak.. tapi sebenarye ZORO...  

bli kat flea market mont kiara RM15 kot?

-white- mai pinjam anak ko kejap ;)


sekian saja.. kesian sungguh diri ini.. i nak gi bandung bulan 2, so harus menjadik crocodile Baby-T hunter ... akan aku borong yang harga rm10 sehelai... pasni bedarah lah mata korang tgk baju mak tukar-tukar kaler.. seluar jer tak tukar.. kahahahahahahhaa...





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

Anonymous said...

wowwwieee, nak pegi bandung eh?? me pun nak g gaks hari khamis ni....hehehe awal sikit la gamaknya. tak pernah pegi lagi, so since u kate kat sana semua murah2.....boleh la cuci mato (duit nan ado sgt nak shopping).

seronok tgk baju T yang u pakai, chumel2 cam tuan dia gaks. :)

ok, Happy shopping2an di bandung yah!

Mommy Zaralisa

yunz_02 said...

yg fenting.. maintain slim poreber.. kak fila pkai apa pn lawa. adeihh.. kne mintak tips after deliver nih.. :D

Iela Fazielah said...

selamt bersoping sakan kat bandung.. mmg best gi sana... skali pergi pastu nak pegi byk kali...!

Love said...

Adussss!!! rasa nyesal baca post yang ni. Nyesal sebab TERnengok badan filla yang ramping tu walhal anak dah dua.


Diri ini pun mula tertekan....

J.M.R said...

mmg kesian..kihkihki...

bila nak upload ngn koleksi baje ala-ala gegirl lak kak??:-p

Filla ~ Kasihs said...

anonymous: waaa syok nye..jgn ckp tak beli..sampai sana giler meroyan shopping..hahah...

yunz_02: hahah.. tu gambo lama lahhh... skrang ada lemak lembu kat perot..

iela fazielah: shopping sakan? pastu tak pindah?? hahaha..

love: hahah.. gambo lama dik nonn..

JMR: yes good idea.. nanti mak nak pakai gegirl.. ko jgn tekejut tau!! hahaha

Anonymous said...

beb, lu kurus leh lah pakai baby T .. mak perut berlapis .. nak beli PB x mampu .. kalu x mak pun teringin nak pakai baby T .. heheh

lisa alias said...

alalala...bila bc teringat dgn diri sendiri ni..huhu..shopping mesti baju t..mesti plain color..ada kartun sikit..tulisan sikit..tp klau ada bunge2 terus out..tk minat.. klau beli yg bunge or ropol pun..sekali pkai jek..itupun utk menghormati majlis..hehe..(first bdepan ngan bakal mertua) kena laa nmpak ayu....hehehe.. selamat bershopping!!!!

syuga said...

dress up kak fila memang saya adore gila2..sempoi! sampai kwn saya ckp saya nie tak ladies..tp saya ok jek..tak suke kai drees2 sekirt2 nie..hehehehe

misskt said...

comey sgt kak filla berambut pendek,,,hehehe...cute :)

Lenny said...

wah syioknyer nak pegi bandunnnnggg... aku dah lama giler tak pegi bandung.. last aku pegi..... 2008... right before aku pregnant kan aish... balik2 tuh rerupanyer aku dah pregnant punn...:P

mAmAbuDaK said...

mak cik...nak tumpang order baju dari bandung boleh?? aku kasi sen... siyes ni x maen...nampak nau miskin x bleh pi bandung...hahah pedulik pilih ikot blasah je..janji murah n cantik boleh ...ni siyes ni x nampak muka aku yang siyes giler ni...

AYuNG said...

ahkak filla-nie....

pegi bandung 2bulan....wow!!!!

huda said...

kenapa u suka bgambar senget ek? hehehe....

...$weE+ 666... said...

...tiba2 aku rasa mcm nak wat entry camni gak... cam best jer... hehehe~ tp aku tak lah seslim ko huhuhu~