Wednesday, January 12, 2011

Amaani Sakit Mata...

alahai.. sian lah si kenit cayang ucuk mama nieh... balik from nursery hari isnin hari tu cikgu dia kata mata dia mcm sakit..sbb merah dan bertaik mata... so aku pon lepas amik Acih tu terus singgah klinik kesihatan putrajaya (nak freeeee punye pasal)...

eh ok aper.. klinik kesihatan sekarang bukak till 9.00 pm okeh! pastu memang lah ramai duduk kat kerusi tu.. dah mcm kat balairaya dah nie... amik no giliran.. tapi ok jer.. tak sampai sejam dah jumpa doc.. kalau ko pegi swasta konpom RM50.. dpt ubat titis sama jer pon! doc cakap memang confirm dia sakit mata...

jadi bercutilah aku semalam (selasa).. duduk rumah lagi mencabar okeh!! yelah Amaani tak sihat.. so dia rasa kurang selesa sikit.. nak melekatttttttttttttttttt mcm anak nyet jek.. aku pon dah mcm mak nyeett dah.. cancang dia letak kat tengkuk..habis putus rambut aku dia tarikkkkk... pastu ketawa! ceh!!!


kuku kaki comel sgt.. so letak watermark tepat-tepat kat kawasan kejadian ;)

pagi lagi dah mandikan amaani.. kul 8.30 mcm tu... lepas mandi bedak putih-putih.. siapkan stroller.. bawak dia turun bawah... gi kedai beli milo kotak satu utk mak dia... pastu pusing 5 round area umah nie.. 1 round itu bermaksud mengelilingi 3 blok bangunan 15 tingkat... tepat round kelima, ketiak mak kau dah basah!!! hahahahahah...

mak kau dengan seluar kotak-kotak, t-shirt buruk.. dengan tak mandi plak tu.. relekkkkk jer.. konpom orang ingat ni bibik nie.. hahahahah.. sian mata amaani merah sepet dah sebelah tu..

haaa tengok tak citer ni??? kat tv3... pukul berapa dah lupa dah.. pengacara dia hemsem!! pastu semalam dia masak indian food.. eishh terus terfeeling2 jap.. dah lah kacak bergaya, pandai masak, kelakar, cakap melayu fasih, eh dia ni melayu ke cina ke mix ke apa ke?sebelum masak tu dia ada tunjuk dia gi kedai-kedai india kat brickfield utk carik bahan-bahan memasak... comellll... pastu relekk jer masak capati.. masak nasi beriyani.. buat salad..pastu buat air teh tarik india tu.. last skali dia nak letak kayu manis tu.. dlm gelas teh tu.. tp kayu manis tu pendek.. dia suruh tunggu nak carik kayu manis panjang.. pastu dia patahkan letak dlam gelas... COMEL GILE!! hahahahahhahah saiko kan? org letak kayu manis dlm gelas ko kata comel gila.. mentang lah orang tu hensem.. cuba kalau yang letak dlm gelas tu si acapan.. comel tak?????  
oklah jangan over-over sangat... ni gambar atas ni bekalan.. from my MIL.. dia gi pasar.. so kirim lah barang-barang mentah.. sekali nak balik tu.. tengok dah siap pack comel-comel mcm ni.. udang dah siap kopek..tinggal ekor.. ayam 3 ketul.. siap plak bekalkan tepung goreng kentucky, ikan dua ketul... comel tak MIL i??? hahahahha... pastu siap kene bebel sebab aku suka curik tupperware.. muahahah.. bukan curik lah makkkk... lupa yang mana satu mak punye!! pastu dia ckp SEMUA yang kat umah ko tu mak punyelah tu.. huahahhaha.. ok mak, nanti ktorang pindah.. filla serahkan balik yer ;D

(patutlah tupperware kat umah aku lawa-lawa.. tp mcm pelik gak.. bila masa aku beli tupperware2 ni semua?)

penat tau jaga budak meragam tak sihat... aku dah niat nak lipat kain pon tebengkalai.. huhu.. last-last tiarapkan dia.. tepuk-tepuk marah-marah suruh dia tidur.. dengan aku sekali krohh krohhhh.. hahaha.. bangun jek tido.. lek jap.. siap-siap amik Kak Kasih plak...

pegi amik kasih aku pakai suar kotak-kotak tu lagi ngan t-shirt Pak Radie.. hahahah.. pastu Acih sound.. "mama, kenapa pakai seluar mcm nie.. mama nak tido ke apa???buruk laaaaaaaaaaaaaaaahhhhh"

ohh-hoooooo relek jer sound kan? aku lah bibik, akulah supir korang lagi byk bunyik!


 
malam tu mampu buat mee goreng jer.. tak kuasa aku nak masak lauk-lauk ni.. nak masak nasik lagi.. ehhhh malasnyeeee.. mee goreng senang.. kopek bawang.. campak dlm blender.. cili kering tak rendam okeh.. kering-kering mcm tu aku campak dlm blender jugak >____< dan hasilnye, ko tengok cili ada keping-keping sikit..hahha.. nasiblah janji pedas..
-
-
-
-
-
-
Pak Radie sampei umah dah pukul 9 malam.. perghhhh sengal badan aku ni hah.. dengan nak update nom nom nom nom race lagik.. auwwwwwww.. hahahahha... kalau Amaani tak tido.. memang x dpt lah aku nak hapdate satu haper pon.. dia dah pandai stareeee jek kalau tgk aku gi kat laptop..hahahhaha


malam hari jumpa satu tin longan.. tengok ada ais.. apa lagi... uihhhh sedapnyeeeeeeee!!!

hari ni keje.. dah import Wan jaga amaani kat umah.. hahaha...




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

Sue said...

kesian amaani. filla, still bf kan. sapukan air susu badan kat mata amaani. buat selalu, insyaallah cepat sembuh.

aku pun suke tgk show masak2 tu. tak silap namanya 3 bahan 3 resepi kot.. hehehhe ensemm kan..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

erh..my MIL pun mmg suka masukkan ikan dlm pelastik camtu.nanti dia siap bagi-bagi, hari ni hari isnin, tu utk selasa..haha. kelakar! tapi senang wo bila nak masak tak payah dah nak tunggu 2,3 jam dia cair. kalau pakai pelastik tu I rasa mudah sikit kot..kan?

yunz_02 said...

aaaaa.. sy pn tgk smlm la kak blk from check up. btl btl dh la ensem buat keje laju giler..

mcm tertarik btl la 'chai masala' dia kn..

yummeh!!

baby Aniza said...

Alamak tetiba dtg idea nak goreng mee...
teringin tgk mee filla yg letak 'chillie flakes' ala tak kering :)

mAmAbuDaK said...

mintak pinjam mil ....

Zareene Saifuddin said...

alalalaaa... sian amani sakit mata.. and btw, comment acih tu cute arrr... ala2 mak nenek jer membebel kat mama dia.. hehehehe.. cute..

zanna said...

Huh sian si comel..
mee tu sodap sungguh

MummyYana said...

Ala kesian amaani sakit mata..merah je mata dia..

Mee goreng kak filla tu nampak mcm sedap..nie bagi kesedaran utk diri sendiri sbb dah lama tak masak memasak..hehe..