Friday, January 14, 2011

Hari Jumaat yang mendung...

Ketika Cinta Bertasbih

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih

Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu
Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih

Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta




Tau ke lagu nie? Melly Goeslaw nyanyi.....bila tiap kali dengar jer lagu nie.. taktau kenapa.. rasa macam cair terus.. rasa macam ishhh.. memberi kesedaran betul lagu nie.. lagi lagi kalau korang penah tengok movie Ayat-ayat cinta? sedih okehhhhhhh.... tapi movie tu untuk orang yang jiwa halus tulus mulus jerlah... orang yang jiwa kental rawk kapak mcm Pak Radie ko jangan lah suruh dia tengok.. konpom dia tak paham! hahah. aku tengok cerita ni sedih siap nangis-nangis pastu besoknye demam.. hahahha.... cerita ni cerita cinta, ada terselit unsur keagamaan, ketuhanan, unsur kasih sayang, pengorbanan seorang isteri, pengorbanan cinta, teman baik, cemburu, dan macam-macam lagi lah.. tapi ko kene hayati setiap dialog-dialog dia.. sebab cerita ni bukan cerita ringan yang ko leh ngadap sambil makan pop corn... hehehe.. ko kene hayati betul-betul.. tengok sorang-sorang... sediakan tissue satu kotak bukan pop corn!!! banyak pengajaran lah dalam cerita nie..

Pak Radie dia layan Kuch-Kuch Hota Hai jerk.. heheheh... geli i okeh... sikit-sikit Kajol.. Kajol.. ergkk bukannya lawa pon kajol tu?


*dah cepat hayati lirik lagu tu... boleh kita jiwang-jiwang karat pagi jumaat ;)



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK &
WHITE ADORABLE FRAME WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

7 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

dulu tak tengok. skg ni mesti tengok. haha I suka yang pakai purdah tu siapa. lawa lah dia tu..cakap pun lembut je..

Semoga kita jadi isteri lembut camtu jugak! haha.

Kajol tak lawa pun!

Sue said...

1st time tgk movie tu masa dlm bas, rombongan korporat dgn kwn2 kursus. perghh rasa mcm gile hape dorang pasang movie tu dlm bas. da la tgh pening lgi nak suh layan cite berat2 camtu. langsung tak paham. 2nd time tgk kat astro ke tv3 tah.. baru la paham sikit. heheh mmg org yg jiwa halus je bole menjiwai cita tu,.

J.M.R said...

tak best pon citer ni..hehehehe..

Filla ~ Kasihs said...

shinnaz: tul kan kajol tak lawa!!

sue: mak kan jiwa halus... huwaaahahahaha...

JMR: dah, ko pegi kawan ngan Pak Radie.. x de jiwa prasaan lah korang ni!!!

ejea aziz said...

btul2...org lelaki ni malas nk layan citer2 berat mcm ni...layan sorang2 lg besh..leleh leleh jiwang..hehehe...
the best movie la..aku suke btull citer ni

Love said...

Citer ni boleh buat org rase gile. Kejap senyum, kejap marah, kejap teruja, kejap nanges pas tu kejap senyum balik, kejap nanges balik.. SUKE!!!!!

mAmAbuDaK said...

pak radi muka ganaz ati ada taman....boo dia