Wednesday, January 05, 2011

MAC lagi.....

ok, saya ada menabur kata nista janji kepada one reader nie.. Nah!! ku persembahkan entry ini buat mu..hahah.. gitewwwww... yang lain nak dengar sekali pon boleh ;D

jangan ler panggil aku duta mac.. Malu MAC dengar tau... huahahhaha... setakat lipstick mac 3 batang, duta lah? hahahah... ok ok.. kita start sekarang....

eh jap.. dipersembahkan dulu muka tepung gomak ni hah...

bukan lah nak bagitau ini wajah lepas guna MAC.. aishhh tak lah.. tapi mesti ada gambar selingan baru lah mengujakan.. hahahah...

dah lama tak wat entry make-up kan.. malu lahhhh.. bak kata Pak Radie.. muka kalau cun nak citer mcm terror-terror tak pe gak.. ewahhhhh sedap mulut ko jer kan..

ok saya baru jer beli blusher pink-pink gitew... dulu saya pakai 'ginger' ke 'gingerly' ker aper tah.. bih kurang ler bunyik dia.. ginger tu mcm tak pink.. dia mcm orange2 coklat sikit.. gelap sikit lah.. tapi sekarang ialah mood untuk nampak fresh dan muda dan ceria... so saya telah memilih 'MOCHA'... so korang, ada berani nak pipi ala-ala pink? pegi beli mocha cepat... oh blusher dia sgt lasting.. aku letih giler nak nunggu habis!!!! bertahun-tahun okey.. tu yang aku blasah hari-hari.. kalau ko blasah sekali skala.. kemungkinan usia dia leh menjangkau 5 tahun..

ingat dulu aku penah buat entry wish list ke aper tah.. teringin nak beli face mist nie... akhirnya tercapai jugak impian itu... mist ni rasanya rm90... utk apa mist nie? dia bertindak untuk melembapkan kulit muka pon iyer jugak... ko jangan buat hal spray muka dengan mata tebelolok terbuka okeyyy...jarakkan sikit dari muka, tutup mata dah spray dengan anggun yer.. benda ni leh pakai lepas make-up.. kira finishing ler... dah siap cantik bergaya tu.. spray kan jer muka.. so make-up ko takkan ler jadi bercapuk.. InsyaAllah akan lasting lah makeup ko tu lebih lama dari biasa...

aku baru pakai 2 kali kot.. mak kan KEDEK.... hahahahha.. sayang ler nak pakai gi keje...

ok itu sajer.. nanti ada barang baru kita share2 lagi yer...



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

9 comments:

Farah_W said...

macam best je yg spray tu...harussss di cuba!!!

mamyharraz said...

tgk brg mac sgt teruja

lepas baca entry ni lagikkkk teruja nak beli =P

Anonymous said...

kak produk mac ni klu mcm bedak compact dye tu mahal tak?? around bape ek??

Mimy Hamid said...

bos aku bg blusher MOCHA jugakkkkkkkk

^ cake mania ^ said...

hai sis..
selama ni bc jer blog ni..
rini br terdetik nak komen.. hehe..
mcm tertarik dgn spray MAC jer..
btul ker make up kt akan jd lebih lasting??
best2.. mesti cuba ni..
anyway thanks for ur info..

^_*

A E D A said...

peronally rasa2 ade perbezaan tak spray tu? recommended x? tertarik :P

A E D A said...

peronally rasa2 ade perbezaan tak spray tu? recommended x? tertarik :P

Anonymous said...

blusher bpe harga?

Filla ~ Kasihs said...

bedak compact rasanya RM110? tp kurang dari rm120 lah.. tak ingat..

mist tu ok jer.. sbb jarang pakai.. so keberkesanan dia tak leh nak bagi rate lagi.. tp muka rasa lembap lepas spray..

blusher harga ermmm.. baru telan semut td.. luper plak.. ada org leh tolong jawab???