Wednesday, January 26, 2011

GROOMING....

Ok, aku ada masa 15 minit jer nak sembang... sebab jap lagi nak keluar amik anak-anak balik sekolah ;)

kali ni nak citer pasal grooming.. grooming? hahhahaha... acah jer tu... sebenarnya nak citer trend baju kurung kain cotton... aku ni cotton lover jugaklah..bukan sebab ana raffali suke so aku pon suke... tapi baju kurung kain cotton bunga halus-halus memang membuat si pemakai bertambah ayu, comel, nerd, baik, kiut dan sopan.. setuju tak?

tak caya, Pak Radie cakap kalau dulu-dulu kat Hartamas tu besepah-sepah awek seksi pakai baju dalam tapi baju dalam tu dok kat luar... tapi lately ni, ramai gila yang pakai baju kurung kain cotton kat sana... sweet jer.. kan bagus mcm tu? so lepas ni jom lah kita borong kain cotton.. murah pon murah.. selesa dipakai, cuma masalah aku ialah aku ni bangsa pemalas nak gosok baju.. hahah.. 

dan kasut kerja.. aku suke pakai kasut mcm gambar di atas... utk sesiapa yang bekerja... kalau boleh pakai lah kasut bertutup mcm nie.. nampak lebih kemas, professional dan kelas... tak kira lah kalau kasut tu rm29.90 sekali pon ;) jangan lah pakai selipar jepun... penampilan harus dijaga ye adik-adik... selipar jepun tu kalau nak pakai bertujuan gi toilet amik air sembayang ok lah... lepas tu tukar lah balik... 

penampilan ke pejabat penting... mcm aku, working as a PA kene lah jaga penampilan sikit.. tapi aku petang-petang comot gak.. hahah... lipstik pon malas nak pakai.. sebab aku kan suka makan lipstik.. hahah.. penampilan kita mencerminkan diri kita dan juga boss kita... nanti orang dok kutuk-kutuk kata kita selekeh, sian boss kita.. tul tak? "ko kenal PA si anu tu tak.. makkkk aiii...selekeh nak mampus.. pelepek pelepek jalan sana sini pakai sipar jepun" best ke orang kutuk camtu?

eh aku nak citer panjang, tapi tak sompek ni... jadi tataplah dulu gambo separuh badan ni yer... mulai dari hari ini mari lah kita berlawa-lawa gi opis supaya boss sayang.. ngeh ngeh ngeh... 



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

5 comments:

CikKaikazie said...

btol3.kl pakai baju kemas2 cantik2 rasa semangat je nk g keje.WALAUPON kan?

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Fillak kat Bandung u pergi Pasar Baru! kat situ cotton banyak gila!! harga pun reasonable and besttttttttttttt!

Ann Azies said...

Owh... cam tu... peh nih mak buyung nih pun nak melaram gak la.. hik hik hik

III bDkNaKaL III said...

hye mama fillanie!

yunz_02 said...

yerrr.. sy pn pemalas ya amat nk gosok baju..