Thursday, January 06, 2011

Passport? Cer Teka nak gi mana...

cer citer cer citer cer citer... hahahah.. hantu kak limah balik umah.. rasa nak lempang sekor-sekor masa pakat ramai-ramai dialog 'cer citer' tu.. hahaha.. eh best ke hantu kak limah? aku rasa so-so jer.. aku kan kejam takde hati perot perikemanusiaan.. sian orang tu yer yer buat citer lawak.. gelak-gelak manja je aku..hahahahhaha.. tp ok lah kelaka gak laa.. tapi di penghujung rancangan aku dah keras..tak tau nak gelak ke tak masa si lembut tu pusing-pusing tangan dgn dialog "kita bako je umah kak limah, kita bako.. kita bako je".. meh aku bako ko nak.. bia senyap sikit.. tak habis-habis BAKO BAKO BAKO..rimas aku....

ok dah keluar topik.. aritu gi imegresen.. sekarang saper nak buat passport 1 jam dah siap babe... hahahah... ko snap jer gambo kat situ.. isi form..hantar.. dia ckp 1 jam siap..hahah.. pastu ada plak no giliran khas utk:-

-orang mengandung
-OKU
-kanak-kanak bawah 12 tahun
-bayi
-seyes otak aku blank (orang berumur/tua/berusia lanjut) panggil apa ah? hahahah

*passport utk tempoh 2 tahun RM100
*passport utk tempoh 5 tahun RM300
(utk kanak-kanak bawah 12 tahun ada diskaun 50% utk passport yg tempoh 5 tahun)

so terus buat 5 tahun utk Amaani.. rm150 sajer.. (mcm lah nak gi merata-rata)

sabtu dan ahad juga kaunter imegresen dibuka yerr.. senang kan? aku buat kat seksyen 15 putrajaya (kat area mydin)

ceria giler budak nie..mana tak ceria.. pak radie pegang dia.. aku jadi monyet telompat-lompat belakang cameraman tu..aku wonder.. baby baru lahir cemana nak amik gambo dia?

dan passport amaani pon siap dengan jaya nya... mak ngan apak dia.. dah tua bangka baru ada passport sendiri.. eish ishhh.. budak-budak sekarang memang hebat *clap clap*

utk our next vacation.. cer teka cer teka cer teka.. mana?


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR ONLY RM65
FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

...$weE+ 666... said...

(orang berumur/tua/berusia lanjut) panggil WARGA EMAS dowhhh! ;-)
...ko nak gi mana poms??? kasik tau arrr! malas nak teka-teki hahaha~

Filla ~ Kasihs said...

haahhaahhahaha.. YESSS.. WARGA EMAS... leh luper plak aku nieh.. ada lerrrrrr auwwwwww...

~Ifa~ said...

nk g indon soping sana lg....

Madam Bling Bling said...

hadoi laaa, bace blog pilla ni boleh pecah usus besar haku. Lawak okeh, ayat BAKO tu..time tangan pusing-pusing tu, everibadi in the house pun ikot si lembut tu.

Weh, comey ahh gambo paspot amaani tuh. Boleh masuk contest baby dempol..wikiki.

J.M.R said...

gi mekah?

Pn. Zana said...

warga emas.hihi

Mummy Irish Putra said...

mesti nak gi JAUH nie... berpasport bagai... :)

Lily Al-Jamilullail said...

nk g dubai ke mak...:p

genny da bomb said...

indon??singapore??siam??

Kaseh said...

haha cute...

atie said...

akak nak p sgpore eh?? waaa nk ikot gak g jenjalan~~~

JuJue said...

nak ikotttttttttttttttt..

C!kpuanmuda® said...

spore kan? :D

Siti Fatimah said...

filla kat putrajaya tuh mmg bukak sabtu & ahad ker? betul ker? harus serbu segera nihh kang asyik memanjang pospone je trip nie... u nak pi singapore ker tak pon hong kong... dah teka2 nie x ada present ker? hahahaha