Monday, January 10, 2011

GADUH-GADUH MANJA

prasan tak saya jarang giler hapdate blog kalau weekend? hahaha.. tu menandakan mak memang takde masa okay.. sabtu ahad ialah time nak buat macam-macam.. time tulah nak ulang alik gilir-gilir..enstek or shah alam..

dan time tu jugaklah nak buat visit ker rumah baru kami yang hegeh-hegeh nak siap tu.. hihi.. ok nak tau, aku ni dari dulu memang agak kelam-kabut sikit.. dan Pak Radie plak orang yang jenis detail, perfectionist tapi kura-kura laju sikit jer dari dia ;) i mean, action taken a bit slow..

disebabkan kami KONTRA, maka kami serasi bersama.. euww euwww gelissss.. hahha.. weekend ni berturut-turut kami pegi umah baru.. orang lain dah bepindah randah masuk umah baru.. kami? haha..kami kan slowwww lemah lembut sopan santun..

biasa tak bila idea timbul dari dua kepala yang nampak kecik tapi sebenarnya besar dan keras boleh tahan disatukan dan pertengkaran mula berlaku disitu? yer yer yerrr.. kami lah tu.. auwww.. sakitnyeeee hati mak ni tau... Pak Radie ko tu.. memang kalau orang tak leh tahan.... memang tak tahan okeh.. bila aku tanya 'awak nak cemana sebenarnya? kitchen tu nanti cemana.. ni kat ne.. ni kat ne?'.. nanti dia jawab.. 'kat situlah..bla bla'.. aku ni kan ker kalau orang tak cerita detail-detail memang susah sikit aku nak paham.. bila kita tak paham.. dia ingat kita ni lems sangat.. helooooooooooo? ko yang citer mcm ada emas dalam mulut.. lagi nak expect mak paham lah.. ya ampunnn...

bila penyelesaian dah dicapai.. baru boleh senyum-senyum kambing.. eishhhhhhhhh.. geram tau.. last-last dia ckp "awak tu tatau apa-apa.. duduk je diam-diam.. jangan campur-campur, orang tau lah orang buat apa.. ukuran-ukuran ni semua dah ada dan kat opis".. haihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... tensi mak tau tensiiiii...

Pak Radie check defects umah.. aku duduk belek magazine.. huahaha.. pastu kene sound "eh awak ni mcm Mak Datin kan?".. huahahhaha.. of koz lah...... mak kan mandurrrr!!! hahah

ni pegi tengok contoh umah-umah yang dah buat sikit-sikit..

tuan-tuan, puan-puan.. ni toilet kat MasterBedroom yer.. sesuai ke tak sesuai.. ko berry orang depan umah boleh tengok... STYLE kan?????

budget untuk renovation memang kene check betul-betul.. mana yang boleh decrease kita decrease.. mana yang rasa boleh buat sendiri, cari barang sendiri.. maka buatlah sendiri... ada tengok few houses kat sini.. tapi semua yang extend tu sama design.. erkk? tak boringkah? umah ko, umah jiran belakang, umah jiran depan, kiri kanan semua dalam dia sama??????

so, kalau nak buat renovation ke atau beli-beli barang ke, kene compare kan harga kaw-kaw..

jangan sampai kita kene ketuk

tul tak Pak Radie? auwwww.. sakit ati ker tengok bini ko ni bajet-bajet terror? huahahahahha... dapurmu dapurku jua.. (tapi tetap yang masak adalah aku) seleramu seleraku jua.. jadi jangan nak memandai design sorang-sorang, pastu tak mintak approval yeh...

pastu balik singgah sini... sapa penah lalu? dah bukak dahhhh... parking free jer.. banyaklah kedai perabut2 nie.. tapi ermmmm... design sikit jingjangjoe... sajer cuci-cuci mata.. tapi ada berkenan kat satu big mirror bingkai tebal kayu nyatoh ke aper tah.. lawaaaaaaa... tapi ID nanti dulu..

pastu ada kedai lampu.. ehhh comel kan??? gerammmmmmm...

so sapa ada anak boyssss.. sila beli.. RM93.. comel giler lah..

tapi aku suke gambo orang mentol nie... tetiba teringat kat Acih.. baru ni dia balik sekolah dia cakap mcm nie..

Acih: mama.. mama tau tak kat kepala kita ada mentol?????
Mama: mentol?? mana???
Acih: alaaaa.. mentol lahh.. kat atas kepala.. mcm lampu...
Mama: ooohhh.. cemana boleh ada mentol kat atas kepala tu?
Acih: Cikgu kata kene makan vitamin, baru ada mentol kat atas kepala...
Mama: hemmmmppphhh

ala laaa laaa comel kan kan?

brand PHILIPS..tapi meletops harga..

Pak Radie the designer sedang cuba menunjukkan kat haku design kitchen cabinet..

sambil tengok design dia.. sambil melantak BigMac sampai licin... fries-fries pon aku bagi licin... itulah aktiviti sabtu dan ahad kami.. gaduh-gaduh manja nama dia.....








EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

me suya said...

Sweet je akak ng pak radie.
Admire both of u lah^^

mamasuri said...

filla..
laki mak pun orang bt 3d jugak
memang diorang ni idup memang slow
tapi..ada tapi yer..
detail nak mampus..
sume kena perfect..
tensi2

adel said...

sempoi jek!

Iela Fazielah said...

wah2... kaw2 tu nak reno.. mmg pun.. byk rumah design reno sama je... ila nampak u aritu.. tp xdann nak panggil sbb korang pun mcm kena kejar anjing jln2 laju2 dgn brother debab pakai bj biru tu...huhu... slamat mendesign ek!!!

Liyanaroxx said...

seriously suka tengok kak filla nih ar..admire btol~ anak dua,tetap stylo mylo~

gadoh2 manja hal umah berbaloi kak..umah cantik,puas hati~ ;)

J.M.R said...

kak filla nyer check quottn, memang series gile..kihkihki

May'z_pelik85 said...

comelnyer lampu2 utk kanak2 tuh kak filla..xbeli utk kasih ker??..msti acih suka kepala ada lampu..hehehehe..:P anyway kak filla, sy baru follow akak..jom ler follow sy gak..

green apple said...

tingkap kat toilet tu memang kena buat besar2, ko kan berry. mesti nak kena ada aliran udara segar masuk cepat2. Kalau tingkap kecik, jadik la macam bilik air umah aku. Asal berry je, kena tungu 15 minit baru orang lain boleh masuk. Melainkan ko nak bunuh diri, sila la masuk lepas aku kuar.

kiranajoe said...

aishhh, laki i sama slow ngan laki u...laju sket dari kura2 tapi detail nak mampus.pemikir plak tu,ish, tensen lah.
selalu cakap dia, boleh tak wat hidup simple2 je?toksah nak pening2pale.

kau ade? said...

singgah blog saye ye..