Wednesday, January 14, 2009

Makan Ubat time......

al-kisah nie lah dia Kasih Aleeya kalo time makan ubat... tensiii aku mmg tensiiii...lagi2 kalo Pak Radie x der.... dulu kecik2 leh jer aku handle kepit2 jer dia... cekup jek mulut dier..paksa... la ni.. kalo aku buat mcm tu..mau aku yg tebalik ke belakang... heeeeeeee... mmg dari kecik payah giler mkn ubat.... tp mak aku ckp..aku pon jenis mcm tu...huahahhaha...

betapa giler aku nak mengejar satu umah..mmg x dapek lah kan.... cara dia mudah jer... kuarkan taring... pastu jika perlu.... libas jek bontot die... sbb acih nie.. dgn cara libasan jek dia leh dgr ckp mak dier nieh... selagi x libas...selagi tu dia tak kan ikut printah... lps dia dah kene libas..konpem dia dgr ckp aku... walopon dgn mengentak nak tunjuk2 protes....heheheheh...

haaa kan aku kata.... lps kene marah..kene libas...confirm dia okeh punyer.... pastu baekkkk jer... tah ler..org kata x elok libas2 anak nie... tp kalo dah anak ko x moh ikut arahan... gasak jerlah... jgn ler ko penampo pipi dier... libas dari bontot ke bawah jer.... dah nangis..dah sakit...tau ler dia nak dgr ckp kan kan kan.... so pada mak2 yg ada anak phobia ngn ubat u can try this at home..huahahahhahah.... tp kalo sampai tecedera..jgn carik aku plak!!!!

19 comments:

Miss Moon said...

plak yang ketaq lutut dengar nko marah kalau cam nih aku pun nak makan ubat 1 botol pun mak sanggup telan uuuuuuuuu

aku pun pelik budak2 nih kadang bagai nak rak mogok last last ikut je . Kalau awal awal follow kan senang tak gitew

tapi kan kalau anak terlebey suka makan ubat cam na .....nak tahu sapa budak tew? Iskandar ....adeh aku gaduh ngan dia bukan pasal nak suh makan ubat tapi pasal tak mo bagi dia ubat lagi ...last last aku gantikan ngan scott emulsion oren tew ...

Sham Ummi Echa said...

garangnya buk filla nih.. aku pon takut kalo cam2 sbb aku pon ssh mkn ubat..da tua bangka pon ssh nk mkn ubat... tp yg besnya echa sgt senang mkn ubat yer..tp kena bodek abis-abisan ler..bila da mkn pujuk..brp botol ko suap kt mulut dia pon elok jer dia telan... tp kalo tiba angin dia ngada xnk mkn ubat..ko libas ker..penampo ker..x jalan yer..so mmg nk kena pujuk elok2..

Anonymous said...

"mama ni seboklah.." pastu makan ubat, request nak makan ayam brocolli lagi. funny, i found that very cute! kasih is so cute! XD

Farah_W said...

hahaha...lawak la kasih ni...siap request nak mkn apa lagi...sian dgr dia cakap lapar...

Anjung Perpatih said...

mama,
kite pun nak nasi ngan sayur bokoli..tp kite xmo sup ayam ahhahah

Mummy Alysha said...

adusss.. jenuh jugak yer acih... siap kena marah dulu baru nak telan ubat tuh...
ayat yang paling best tuh... TAK NAK... MAMA SIBUK...!!! hehehe... kelakar laaaa... siap kata ko sibuk lagik.. huhuhu...

yantz-yeem said...

alahai cute nyer acih ckp lapor tu...hiks.....apsla le acih x request ayam panggang jek?hahahahaha

okinokiyo said...

tu la best la part dia ckp ko sibuk tu filla..haha kalau nasya mmg aku dok tindih kaki dia sebab kalaux dia sepak aku...sakit ooo..
comella acih..dia mengamuk dlm ke'cun'nan. pastu time aku tgk tu, nasya siap tunjukk2 cewahh kenal la tu ahah

Liyanaroxx said...

hahahahah~
sian little acih nih~ garangnya mama dia!!!makanlah ubat sayang...nak cepat baik kan?=)

genny said...

huiyoo garang buk pilla nih..hahaha..kompem makan ubat kalo garang camtu nye gaya kekekeke..

sama je ayat ng nuqman "ummi ni sibuk la" kekekeke..tp nuqman tak susah mkn ubat..nk mkn ubat lagi ade la..sama la iskandar ng nuqman moon..agaknya budak neseri kat situ suma senang makan ubat ke n nk makan ubat lagi dan lagi...kekekkekeke..

acih ni lawokk laa..lepas makan ubat siap request lagi nk makan apa..buk pilla pun dan dan tuko ayat jadi mama penyayang dari mama cam nk telan anak...kuakakakakkakaa...

Anonymous said...

garang nye sis filla ni tp acih still cute..

Idayu Bakti said...

shoooo..lovely la moter n doter :) xoxo

Anonymous said...

fila, first time kasi komen ni. anak and maknye sama cute ok! tp ko mmg garang la aku pun takut :P

shahi

JuJue said...

ehh aku rasa kan, akid lagi dasat ah. acih ni kalo ko piat2 kan ponggong dia..jalan gak kan. akid? ahh ko rotan sampai patah rotan tu pon blom tentu dia makan. menda yg aku sumbat..dah masuk dlm prot pon..dia pandai buat bg muntah kuar balik! takk lehh akid memang still the winner bab takmo makan ubat! tapi mil aku ckp..laki aku dulu mcm tu gak!! nahh..keturunan rupanya!!

macam acih! masalah keturunan! ko kan gitu!

Zanna_MamaBatrice said...

kah kah kah
kelakar ok
siap ckp mama cibok lagi tu....
kasih kasih...
mmg ko berperang ler hari2 nak bg dia makan ubat erk fieyla...

tp yelah, cam batrice pun sama....
kalu aku suruh dia tak mau, lepas dah kena babap, senang plak ngikut...cuba kalu ikut dari awal, tak ler sakit kan...aku pun tak ler sakit hati or sakit tangan.....

babysofia said...

acih mmg acih kan!!!

Sue said...

hehe sama cam damia. susah benor nk bagi mkn ubat. penah sekali, aku yg menangis nk suh dia mkn ubat. kadang bila dia da buka mulut, bukan nk d telan, tapi diluah kan balik ubat tu.. sabo jek la.........

Azie N Arif said...

eeee..filla ko mcm mak tiri ler....tp mak tiri cun arr...hehehhe

Anggerek said...

i found this post mase nk cari tips pasl cmne nk bg kids mkn ubat. huhuh

malam ni experience teruk nk bg makan ubat kat my niece yg umur 9 thn. kire kasih bagus lgla, ckp2 sikit terus nk makan, yg my niece ni siap kena pegang, tp xnak gak, ckp nk mkn sendiri tp x mkn jugak. mmg hilang sabar la.

dh x tau nk buat cmne huhuhu. yg x tahannye die menangis dn menjerit tu.

kisah sedih di malam minggu.. sadis sadis sadis...