Friday, January 30, 2009

Ada apa ngn fillanie?

heheh..tajuk jer hover... nak citer pasal tag dah bepuluh2 kot... tp yg nie aku bukan kene tag... tp sajer nak sembang2 jumaat nama dier..heheheh.. biler aku pikiaq balik kan... ada apa ngn aku? atau pon bagi senang paham.. kenapa ngn aku? apa yg tak kene ngn aku? arrr whatever lah.. sajer nak share keburukan/kekurangan yang ada pada aku nie... mebi korang x baper tau pasal aku kan?.. heheh.bukan korang jek..aku pon kadang tak paham..gilos ker apo... jom kita wat 1..2..3...

1. saya tak suka tido ramai2 especially ngn org yg saya segan..mcm family ipar duai ker..sbb saya tido 'memekak' bukan bedengkur..tp bunyik idong tgh malam.. mcm babs plak.. hihi.. camni bunyik dier 'srotttt..srottt'... org paling biasa dengo bunyik tu ialah Pak Radie.. kadang dia sound "weii.. apa ni memekak ni?".. hihihi... dan2 tu gak aku mcm tekemut2 sbb mmg memekak pon!!!
2. saya suker tonyoh mata... saya sendiri takot tgk cara saya menenyeh aper lagik org lain...
3. mata saya yg belah kanan tak normal dah lah rabun 2 d max..eye specialist kata penyakit aper tah..saya pon luper.. selalunyer penyakit keturunan kata doc tuh.. mata saya mcm lonjong keluar...makin lama dia akan mkn melonjong keluar.. (ish kalah lembu) so focus point mata saya nie pecah kat ujung mender tah...doc tu siap ckp suh saya masuk nama under 'waiting list' utk donater mata utk saya...bley?????

4.saya benci mkn ubat..(dulu salu buang time mak x nampak).. heheheh

5.saya kalo suke kat org (lelaki yer time muda2 dulu)... saya tak suka tnjuk yg saya suka... saya akan belagak 2 d max... (Bangang giler).. tp dlm masa yg sama saya akan cuba attract dia supaya tgk saya yg kewl... auwwwwwwwwwwwwww... geli ketiak aku!pastu akhirnya saya yg melopong.. tp kalo saya x suka lelaki yg suka saya..slamber badak plak saya tnjuk yg saya x suka...

6.saya x suker masam... saya x suker makan asam yg kat pasar malam..kalo yg kat stall alamanda tu saya boleh plak makan! huahahahha...
7. saya x suker rambut sepah kat lantai.. rasa mcm nak migrain..

8. saya suker tgk pompuan yg feminine... tp saya x pandai pakai skirt atau baju yg pompuan2 sgt..

9. saya boleh mati kalo suar jeans saya ilang...

10. saya x pandai pakai handbag kecik2 sbb rasa mcm pompuan2 sgt!

11. saya x kisah pakai immitation nyer barang kecuali sunglasses.. sbb nanti mata saya x nampak... huhuahahhahah... (kadang saya blasah jugak janji style)..jom muntah!

12. saya sangat x boleh menyanyi..tp saya suka dengar org nyanyi...

13. saya x baper suker tgk tv..saya suke dengar radio...

14. saya slalu bermasalah beli spender.. konpem saya beli tu kecik sgt..mebi saya ingat bontot saya kecik kot... (padahal besar tempayan!!).. rasa mcm nak bagi kat Acih jek spender saya tu..

15. saya suka kucing.. tp saya alah... nanti saya bersin sepanjang ari..pastu saya naik gatal2..last2 jadik kudis!!!

16. saya x suka gaduh ngn mak saya.. gaduh ngn laki x per..ngn mak x boleh.. sbb saya akan tensi sepanjang masa...

17. saya suke makan sambal... saya suka gak makan sup...

18. saya sgt tak kisah bab makan..mak saya kata saya boleh dok kat utan..masih leh survive..

19. saya ni jenis kalo pakai kasut..sumer kasut rosak.. tapak tecabut..tumit tanggal tinggal besi jek.. koyak..jahanam sumer... naper ah?

20. saya x suker minum air masak.. (minum sbb tepaksa)

21. mak saya sgt garang..dulu kecik2 kalo hentak kaki sbb melawan..dia akan campak jer gunting besi yg berat tu kat kaki... (pepandai ler ko nak lompat cemana bagi tak kene)..

22. muka ayah saya garang sbb dia ada misai tebal.. tp dia sgt baik.. dia penah pukul saya skali jek.. bukan pukul tp tertolak kepala saya.. pastu dia koyakkan cardigan itam peberet saya.. saya menangis meraung2 bukan sbb sakit kat kepala..tp sbb sakit ati cardigan saya kene koyak!!

23. saya sgt manja.... auwwwwwwwwwww...

24. saya jarang sgt suke kat celebrity lelaki... tp aritu saya mimpi Fahrin... bley??? perhal????

25. saya masa darjah satu kene athma sbb tecekik tulang ikan.. bertahun2 saya x makan ikan..

26. saya lahir kat sabah sbb bapak saya kene keje sabah...

27. mak saya cina tp sian dier x dpt carik keluarga dia sbb x der info langsung..

28. bapak saya melayu yg hitam.. (sorry ayah)... huhu..

29. kuku kaki saya tebal2... susah nak sepit.. kene ada sepit kuku size beso baru leh sepit..

30. saya x suker berdendam..tuhan marah...

31. haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nie paling best nak gitau sumer org... saya x pernah buat paper cutting ker magazine cutting ker gambo2 celebrity lelaki.... brad pitt ker keanu reeves ker... sumer saya tak heran... heran2 sket2 jer... just tgk2 gitu jek lah org kata..... tp World Cup tahun baper ah???? 2002 ada world cup kan???? tetiba saya JATUH CINTA BAGAI NAK GILA ngan sorang striker nieh.... giler ker??? adakah dia soulmate saya???? sbb biler tepandang jek muka dia... tetiba jantung saya dup dap dup dap... giler ker...... 'ohhh ku gilakan koooo'.... saya leh potong gambo dia kat suat kabo..... tepek kat bawah kaca meja opis lama dulu.... dasat tak dasat okeh... ni fillllaaa okeh...mana leh bagi tau org dia suker saper.... hihii... tp mamat ni sgt spesel buat saya..... ngn rambut dia yg gerbang2 tu... pastu biler main bola dia pakai hairband kadang ikat setengah jer...erghhhh sgt comel!!!!!!!!!!!!!... nak tgk??? jap eh...
giler dow.... ni aku tgh dup ap ar nieh.. bengong... rasa nak tampo jek comel giler dia nie
giler comel time nie... baru pas score nieh.... erghhhhhh muah2 sket... auwwwwni ler dia org paling saya giler2kan ILHAN MANSIZ TURKISH STRIKER (dulu arr..now tatau)
olololooooooooooooooooooooooooooo comel nyer smile2 cenggitu..... lempang nak?

dialah Turkish soccer player yg saya adore... dan tiap kali tgk muker dia hati saya berdebar2... skang pon tengah rasa jantung nak meletops... hawat ha??? try nak copy gambo dia main bola tgh ikat rambut setengah tu..x leh plak... ya ampun... comel giler... comelllllllllllllllllllllllllll...comellllllllllllllllllllllllllll...comelnyeeeeeeeeeeeeeeee...cutttttttteee bangattttt.... auwwwwwwwwwwwww.... debarrrr....auwww...dupppp dappppppppp...auwww...dappppppppppp dupppp....auuuuuuuuuuww tolonggggggggggg...arrrhhhhh.....
*gatal nak mampos perhal aku nieh?

6 comments:

Miss Moon said...

gilors ar nko pilla ...aku baca bab striker tew hua hau sebab tew la nko kawen ngan radie ek sebab rambut ala panjang cenggitu kan kan kan

aku pun cam nko kasut tak tahan nko kasik la carlo rino ke ...bata ke ..hush puppy ke ...sama gaks lunyai aku kerjakan ...

Hanarose said...

Hahahha.. kelakar arr awak ni filanie.. sampai tersembur2 ayaq kopi saya minum sebab baca blog awak nie.. suker bangat seh!

kirana said...

nk komen gak sbb tgk gambo ilhan tu..
saye pon suka sgt2!!penuh pc gambor dia..siap wat walpaper lagik hihi..tgk game sbb nk tgk dia jer....

AzeLa Anwar said...

huhauhauah... kak, ko pon minat ilhan mansiz? arghhh... best! ingatkan sy sorang jerk gilew kat mamat tuh

aRi sHu said...

uwarghh sy minat gile kt ilhan..dats y emel sy letak ilhan_legolas@yahoo.com..haha..

btw,nice blog..

Liyanaroxx said...

hahahahah~
lawak ar entry nih kak!!!bab undies tuh x leh tahan...so,kalo dah salah beli...apa citer?bagi acih pakai ke?heheheh~
blog kak filla nih...kalo takat tulis je,tanpa pic diselitkan pun tetap best!!!sbb ayat akak selamber badaks je sampai wat org nak tertelan tgh makan twisties nih...=p