Monday, January 05, 2009

Acih's 2nd time @ Tumbletots..

erm... i'm so worried that day.. as u know kan.. Acih nie so friendly... jenis x takot org.. tp haku mmg pelik tul ar.. asal ler dia x moh nak mesra2 kat tumbletots nie.. tp doa jer masa tu.. hopefully acih will join..will participate kat dlm kelas tu nanti..

after we settled the payment for 3months arituh.. class pon start.. parents are not advisable to stay with their children kan.. so aku pikir2 cara nak cabut dari situ.. Acih langsung x nak lepas aku... bley??? arghhh tekanan tul... when i asked her to join other friends... dia refused.. cikgu cikgi plak stok ajak2 ayam jek panggil kasih suh join.. (aku rasa ni dorang nyer style kot.. x leh manja2 sgt ngn students..takkan dia nak pujuk rayu anak aku plak kan).. pastu masa acih tgh leka pandang budak2 lain wat activities tuh.. aku terus cabot lari... kijam tak aku?..hahahha.. pastu tgk dari luar kat cermin tuh.. amik ko.. melalak2 anak aku.. (mmg wat malu okeh!!!).. cikgu nak salin baju dier bagi pakai t-shirt tumbletots tu dia nangis2 geliat2 carik mama.. tp biler dah lama tuh.. dia started to accept lah.. cikgu ajar.. dia participate (sbb tepaksa kot)..haha..pdn muker ko acih!.. yg aku nampak teacher ajar "Y for Yo Yo Man".. hahahha.. dah tu aku ajak Pak Radie makan Big Apple... lepak mcm bodoh.. pastu lagi 15 minutes nak abis class.. aku gi ler tgk Acih...
Sungguh aku x sangka.. tau tak aper anak aku buat kat dlm kelas tuh... dia sgt teruja.... tgh melompat2 sama2 ngn all the chinese and indian students... buat choo choo train... pastu menari2 jadik bird.. pastu teacher panggil suh amik ball.. Acih dpt yellow.. pastu aku nampak dia gi kat teacher bagi balik ball tu.. pastu aku tgk cikgu tu tonggeng2 dlm store tukar ball kaler lain... hahahhahaha!!!! Acih x nak kaler yellow lah tu..nak kaler orange.. sabo jeklah aku.. hihi.. yer aku sgt happy time tuh... tgk ikut pintu luar.. tp aku sengih sampai tinga okeh.. pastu teacher suh dok..acih dok.. ok.. at least she listens to instruction... she can participate well.. aku sgt sgt sgt lega okeh.. giler ko.. duit beratus abis.. free2 jek kalo dia asik nangis x nak join the class.. pas dah abis class.. kelam kabut gi kat aku.. "mama,,, mama... Acih x malu dah".. hahah leh tak statement?.. muke asik sengih jek... dgn bangga x moh tukar baju lain.. eh luper nak citer.. pas kelas tu.. aku pon interview acih blajo aper.. aku ckp "Acih blaja hurup Y ker??"..then acih excited ckp "a'ah".. aku tanyer... "Acih.... Y for????".. Acih ngn muker konpiden... "Y for Apple".... hahahahah... BAGUS ANAK AKU NIH...SO CLEVER!!!!
nampak tak Acih yg mana? yg rambut mcm Ju-On tu ar anak aku..hahahha.. dah ok dah...



I've made my decision.. i'm not sending Acih to Krista Putrajaya this year.. sbb nyer?.. heee mahal nak mati okeh.. maap yer..kot2 ada sesaper anto anak kat krista sini kan?.. well.. aku gi lah ngn Pak Radie arituh.. first registration rm1084 mcm tu kot.. (tu sumer lahh..segala insurans..uniform.. ) paling tak tahan kan ... they charged rm500 utk stationaries+handouts sumer tuh.. bukan per year!! per half year.. pastu bulan june u've to pay another rm500.. wahhh mahal nyer.. (bagi aku ler).. anak aku makan ketas ker.. hahahah.. (kan sudah kuar statement aku).. gi pon.. rasanyer too early for Acih to start.. gipon dia blom start blajo lagi.. cuma having fun jek.. main bubble.. (utk bagi rahang mulut dier aper mender tah?).. hahah.. x per.. rahang acih dah beso dah.. sbb kalo dia nangis.. beso tul mulut dier.. gipon tiup bubble aku leh bli jek bubble yg singgit lebih kat kedai mamak tu.. (nanti mama ajo yer cemana nak tiup?).. yg aku x puas ati tuh.. daycare tu for halfday sajer yer... baper??? rm220 per month ok!!! aku siap jawab 'mahalnyer?! even my daughter nyer nursery skang ni only rm180 permonth..and it's a full day nursery'.. ni kol 12tghari sampai 5-6 petang nak charge aku rm220??? jadik nyer krista tu rm200+daycarerm220... aku kene spend rm420 permonth??? tu lom kira registration rm1k.. plus another rm500 lagik mid year.. lom plus ada function... ada itu ada ini..rombongan cik kiah lagik nak gi zoo ker aper ker.. (bekiranyer aku!!!).. no i don't think it's worth it.. i mean my daughter is just 4.. rupa2 nyer biler aku dah survey ngn kengkawan aku.. krista kembangan ngn krista puchong murah lagi.. registration cuma rm700++ sajer setaun.. pastu midyear utk stationaries+handouts sumer tu rm200 jek mcm tuh.. lps tu daycare utk halfday tu rm150 je..ok lahh mcm tu kan?.. itu baru guna kertas utk tulis.. bukannyer anak aku makan ketas berbundle2.. dah ler building kat sini ni standard umah jer.. x der kaler2 langsung..sgt tidak attractive.. aritu pon Pak Radie pasan sbb ada kon2 ngn playground secotet tuh.. (katanyer kat putrajaya x leh cat building..ok fine... bagus putrajaya nie.. ) aku x kan bli umah kat putrajaya walopon aku kaya.. sbb aku bli umah.. pastu aku x leh cat umah aku.. hello? itu rumah aku..naper aku xleh cat? baik aku x yah bli... ada umah sendiri..tp mcm bukan umah sendiri.. (fadilla..stop membebel pls...).. okeh okeh..

(gambar sekadar hiasan - nak tayang nama dia sket)

Upah ler budak ni icekim..Acih kalo makan icekim.. icekim dier x nk sgt..dia nak biskut tu jek.. aku or Pak Radie kene jadik mesin penyedut ice kim on top tuh.. yer gelang tgn itu.. aku sungguh tak tahan okeh!!! mengamuk2 nak gak b4 gi kelas tuh.. wateva lah acih.. hehe.. aku x bli suar kaler merah tu.. sbb mcm suar tido..so bli t-shirt jek..

11 comments:

Sham Ummi Echa said...

yeay..yeay..acih x malu dah..hahhaha..

Y for apple ek..hehhe..klakor tul acih nih..

mak aii..mahalnyer krista tu.. kalah bdk nk msk U plak kan.. giler per dorang nih.. mmg amik kesempatan tul kan.. hishh..aku plak ter'emo' lebih nih..

babysofia said...

gud lahh acih's dah leh cope kat tumbletots tuhhh... my doter pi semlm i pon terkejut dia dah leh joined the class berani dok depan2 dekat dgn teacher tuhhh lehh i dok jauh cikit hopefully tak lama lagi i boleh tinggal kan dia then i pi jln cuci2 mata hehehe... may be coz of the enviroment kots kids suka... acih nyer class bila??

wow!! mahal giler krista nyer registration tuhh over lahh i rasa and i byr CEC tok sofia baru 1k termasuk uniform, insurance, stationery, F&B,advance payment for Nov and etc... i terasa mahal coz i ambik day care sekali sampai ptg... but ok lahh compare to others kindergarten kan ada yg lagik mahal pon ada gak... area i tuhh antar normal nursery tuhh ada but ramai sgt lah ada yg more that 20 kids.. tak pe lahh anak nyer pasal i kena berkorban cikit and cutdown my shopping expenses lahh kot and to be more jimat cermat lah lepas nih hehehe.... yg i tak paham tuh leh pulak lain2 branch lain2 price kan!!! so u send acih kat aner??

Liyanaroxx said...

alahai...comelnya si acih nih~
geram plak tgk jari-jemari dia tuh~ temok2 lah kak filla...hehehe~
Y FOR APPLE??!!!hahaha...sib baik dia x cakap Y for KASIH...mau menonggeng kak filla dengar nanti~hahaha!!!

Azie N Arif said...

acih dah g sekolah gak ke..adoii...aku masuk blog org sume citer pasal anak g sek. Anak2 aku yg tak reti2 nak hantar g sekolah. Padahal anak kita sebaya. Filla nnt ko citer dgn aku ye pasal anak sekolah ye...aku ym ko tau....aku jeles tgk gambor korang berasmara dana tanpa aku...huhuhu....jeles!! jeles!! jeles!!

JuJue said...

omeii nyer acih pakai baju kunen tu! tp aku lebih berminat tgk paha acih lah! ngapp ngapp ngappp rasanya kalo aku geget! hihihihi...

nak antaq gak lah akid kat tumble tottttt tott nih...syok jer aku tgk. kat penang ni ada 2...tp cam jauh plak aku yg dok ulu di sungai petani...yg takde apa nihhh!!

Mummy Alysha said...

macam kenal jer tumble tots nyer gambar tuh... ko antar acih ke subang parade nyer TT ker??? alysha dah habih 3months arituh aku stop... sibuk nak pindah umah nyer pasal... aku ingat nak antar balik dalam next month... acih nyer kelas kul brp??

Kasih Aleeya said...

sham:yer..baik masuk U..lg murah..hehhe
babysofia:acih nye kelas every sunday at 1.00pm..this year acih stay jek dulu kat nursery dia kot.. hehehe.. nx year baru anto memaner..
liyanaroxx: a'ah Y for Apple..semalam dah lain.. Y for Cicakman plak.. (fening aku)..
Azie:jom anto anak gi sek..c u this sunday!
jujue: gi anto gak si akid tuh..cpt!
mummy alysha: yup aku anto kat subang parade..hehhe.. start ler balik...heheh..

ayien78 said...

dis is my 1st time view ur blog...golek2 gelak baca apa yg u tulih...frankly speaking u mmg lawak....

paling lawak psl yurankat tadika krista tu...u r rite....lately nk masuk tadika mcm masuk U kan???i can't imagine masa anak2 i masuk sekolah nnt camnela... dah sekali 3 masuk sekolah..alamat carik tadika kemas jek laaaa

nice knowing u....i add u dlm my fevret list key =)

...$weE+ 666... said...

bestnyer acih gi tumbletots... aku pun sbenarnyer tingin giler nak antar fenriz gi playskool nih, tapi sampai skrg nih, blom abis lagik tau, aku dok argue dgn mak aku... dia tak bagi enrol fenriz sbb dia ckp fenriz kecik lagi baru 3 tahun. aku ckp fenriz tu dah bijak, tapi mak berkeras tak bagi. dia ckp tunggu next year. masalahnyer yg hari2 dok membebel dia penat jaga fenriz tu sapa kot??? tension aku dowhhh... nak suwuh aku benti keje ke per... *telinga berasap*

take care fren, coz i care! *hugs*

happy2gether said...

Filla, syasya nyer kelas aku kena teman sbb bwh 3yrs old...dia kata ikot bday...huhuuu tapi best gak sbb aku tau la dia ngajar camne, kat umah aku repeat2 blk apa yg dia ajor...tanya dia blk...yg amik buah tu dorang bg satu kaler khas n amik buah yg kaler tu jek...syasya bantai jek...pastu ada kelas tempek kolaj n gam...ok lah...emm aku konon nak expose syasya sblom aku tepaksa antor dia kat nursery march nih...tension aku takut dia nangis aku tinggal nanti...nanti kalo smpt bebila aku citer 2nd class Syasya di TT...

maicher said...

Although there are differences in content, but I still want you to establish Links, I do not
fashion jewelry