Thursday, January 29, 2009

Conversation mama and daughter (18sx)

Kejadian berlaku petang semalam sambil kunyah2 kopok dan tgk tv......

Mama: Kasih....kasih nak adik tak?
Kasih: Nak...
Mama: nanti kalo ada adik, kasih jeles cemana???
Kasih: takkkk..Kasih nak tolong mama jaga baby..eh adik...
Mama: baby nanti boy ke??
Kasih: yelah..
Mama:kasih, boy ada apa?
Kasih: apa???
Mama: mmm.... boy ada bird tak?
Kasih: adaaaa...
Mama: bird tu apa??
Kasih: bird tu burungggg..
Mama: burung? kat mana burung?
Kasih: kat luar lahhh (moncong tunjuk kat balcony umah)
Mama: kalo girl ada petpet...boy ada aper?
Kasih: boy pon ada petpet lahhh
Mama: aik? boy kencing kat mana???
Kasih: kat carpet lahhh..
Mama: ah???
Kasih: (sambil wat bodoh buat kije lain)
Mama: Kasih, cepatlah...mama tanye nie..boy ada apa?
Kasih: mamaaa, cikgu kata kalau makan jangan becakap...
Mama: (erghhhhhhhhhhhhhh!!!)

Pengajaran: time makan tolong jgn becakap... sblm ko kene sound ngn budak kecik!!!

7 comments:

Miss Moon said...

sentap kan ...nko kena sound ngan acih hahhahahah dapat aku bayangkan muker acih tew hua hua hua .

Isk ari tew dia tanya aku ...mummy asal konek yaya cam tew ...hahahhahahah ....

aku pun jwab la isk kan boy ...adik kan girl mmg l;a lain ...aku tak tahu dia paham ke idak akakakka

JuJue said...

akid aritu tergedik2 nak mandi ngan sepupu dia yg comei lotei mek piah tu.. bila bukak baju.. skali anak aku tanya.. "mana kote sosua? ilang?" anak sedara aku nama sofia..tp akid panggei sosua.

jadikkk bersedialah ngan soklan2 yg bakal di jawab kalo dapat anak yg lain jantina dari yg skang nih..hehehe

-butterfly- said...

:: adoila..
:: makin ngeri bile acih dah pandai sound menyound ni erk kak filla..
:: terkedu seribu bahasa gitew..
:: huhu


^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

genny said...

kekekekkekekeke...kan dh kene sound ng anak sdiri...adusss entry 18sx ni suma pun main sebut je mende2 tu ngikut nogori masing2...lawak lak baca yang jujue taip tuh kekeke

Sham Ummi Echa said...

muahahhaha...amik ko kena sound ngan kasih... ko sibuk tnya boy ada apa tu saper suruh

siti fatimah said...

kelakar lahhh hehehehe....
acih mmg acih!!! sound baik nyer actually she know the answer i guess but dia bijak menjwb soalan malu kot!!! mmg cleaver huhuhu....

mannira said...

wakakaka....acih..yang bijak...