Wednesday, January 28, 2009

HO HO HOOO..BALIK KAMPUNG..

Last saturday filla & co.. went balik kampung.. tp bukan nak visit atuk & nenek...sbb atuk & nenek dah takder...tp kami buat gathering kat rumah arwah atok and nenek belah ayah... sedih sangat..sbb i really adore this house...sgt cantek senibina melaka... uhhhhh kagum nyer aku jadik anak Melaka tak tulen.. ahaks!! tp dulu kecik2..time cuti sekolah aku salu kene post blk kampung okeh!!! hahaha... sbb suka usha budak laki dpn umah nenek cousin ramai kan..hehehe...
masa baru jek sampai... aku bli goreng pisang kat simpang dpn tu... dia bagi cicah cili kicap..leh tahan gak!! sodap.... (tu tgh cicah arr tuh)...tolong bagi laluan baju yg sama tu yer... (org kampung aku lom tgk lagi baju tu..korang jek yg nak muntah..org kampung ok jerk???)...
pandangan dari gate.....
My Acih with her cousin Dhya.. and mama ida.. and Wan... sumer dah balik bekompol... sgt sayu..sbb umah nie x der org duduk dah... tp atok Braim salu balik ngn adik badik dia tlg2 kemas sket...aku seram sket..sbb cik Ti ngn cik Pas leh tahan gak legar2..huhu...Cik La takotttt okeh!!!
nie anak poms saya yg dah gemok panjang... auwwwuuuu... "mama ni kan!! dah lah gemok..x cantek plak tu".. tu ayat standard anak ku.....
Acih ngn Dhya.. kalo time soka..kemain...kalo gaduh..aku rasa nak penampo jek sekor2..kat tangga ni lah dulu aku salu jadikkan slide..hahah.. pastu salu main masak2 racik2 daun aper yg ada... iskkkk rinduuuu.... ok dah tukar baju... heheh... korang tau dak... aku sorang2 kat dapo nie... potong2 buah..potong salad nak buat coleslaw katanyer... pastu MakLong aku marah sbb dah maghrib tingkap tu tak tutup lagik... pastu soknyer..aku skt tekak sampai bengkak..pastu seram sejuk demam gitu..apakah aku 'ketegur??'.. atau pon kebetulan?? oh tidak... brani2 'mende' tu nak negor2 aku??haaa sebelah aku tu cousin aku kak suhaila.. tua setahun jek.. dulu aku salu ngn dier jer lah... (tp asek gaduh jek)..heheheh... (patut ler anak aku asik gaduh ngn cousin dier Dhya).. biler aku tgk balik..mmg ada iras2 kan kan kan??? mak dier...bapak aku punyer kakak... (hah..amik ko bahasa aku!!).. kiri nie cousin aku...(dah bapak nyer tinggi dia skang..dulu pendek giler).. kanan tu abg aku..(mmg dari azali pendek)..huahahahhahahaha.. ni acih... sgt syok balik kampung...heheheh..awal2 aku dah spray dier ngn ubat anti nyamuk..bukan spray nyamok ok.... spray anak!!!kiri tu my cousin gak Nadia.. cantik..tinggii... still available.. saper nak gitau aku yer..heheh.. dia ler pengapit aku time kawin dulu... Pak Radie tgh sembang aper aku dah tak amik pusing...sbb aku sibuk makan...
us again....
My SIL Ida.. and my cousin Nadia...tukang masak tak berpengalaman...(my cousin gak)suasana malam itu di Kampung Sg. Siput, Melaka.... dgn angin sepoi2 bahasa.... sampai aku kene hembus2 naik demam okeh!yg paling ceria tu biasalah mak aku lah kan..hahahah... seceria2 mak aku..ceria lagik siamang pakai diapers ini yer..... hahah siap puting kopek bagai..hahah... sakit tul ati aku ngok dier nieh..hahh..tp kan bulu dia sgt lembut..walopon dia mandi 1 kali jek 2 minggu... siamang peliharaan maklang aku...
ok sumer..... ready 1,2,3 go!! go plak..hehehehehe.... nie time bekfast...
me with my cousin yg giler Apit.... (time testing camera)... ok pose..poseee...jgn pandang camera.... buat style video clip sket... eishhh Dak Apit nie.. eh asal org melaka suker guna "dak"???????? dak itu..dak ini.... ko sgt poyo buat muker mcm tu pit..... aku x per...sbb aku dah kawen.. hahahah (ada kene ngena ker?)family pic.... tp sengal tul mamat baju kuning air kat kanan skali tu... nyampah plak aku.... x per aku dah padamkan muker dia disitu.... nanti aku suh pak radie edit hapuskan gambo dia kat situ... ces...kaco jek...korang sendiri mau ingat lah kan.. naper aku padam muker mamat yg topang dagu blah kanan tu...dia tu mat bangla keje ngn Pak lang aku.. siot jek.. dah ler bukan senang nk dapat gambo satu family... sibuk jerk masuk join skali..ceh!!! (kijam ker aku?)
suker gambo nie.. nilah dia adik badik bapak aku.... bapak aku yg alim sket tu..huahahahha.. comel kan???? bapak aku no 2... sbb tu Pak Ngah... paling sulung MakLong aku tuh..dia ler kakak..... lelain tu sumer Pak Sedara aku....

ni gambo cousin2 saya...tp x complete lerrr.. ramai gak yg x der.... nasib arr...saper suh x der?hahhaha... heheh..mcm Astro Ceria plak..tp belah kanan jek ceria.. blah kiri perhal korang tementen-menten??... tp sgt enjoy balik kampung kali nie...
ni gambo last yg aku sempat resize... walopon aku tembam nak mampos berisik sikit... tp aku suker sbb Acih sengih x hengat..sambil ditiup angin... auwwwwwww.... sekian dulu saya melaporkan aktiviti bercuti satu malam di Kg Sungai Siput Melaka....

12 comments:

busyuksayang said...

wah!!! meriahnya filla...and fyi, i pun suka sgt style rumah melaka...especially tangga dia...sgt ceria :)

shikinkamal said...

wei sgt meriah acara balik kg ko ye filla..
aku serious tak sangka ko ada kg..!!

Mummy Alysha said...

wah... cuti & bbq sakan ko yek... aku suker gambar last sebab aku suker tgk senyum acih yang sangat ikhlas.... hehehe...
woit poms... sapa yg pakai skyline GTR tu arrr???

azdra-azdra said...

mmg..aku pun suka gambo yg last..sg ikhlas ok.. hahahahah mmg best sekali sekala balik kg..tp ko kena siap bagai semua ngan ubat nyamuk semua.. tp aku tak yah balik jejauh..umah IL aku suda cukup nyamuk..hahahha tuh tak masuk lagi cik lipan dan sewaktu dgnnya..

hah tgkk..bukan aku sorang jer tanya saper drive skyline tuh.. hehehehhehe weh mas..hang pun kenai skyline kaa?? hhehehehe

Kasih Aleeya said...

busyuksayang:kan kan?? best ar melaka...hehehe
shikin:sgt meriah..aku ada kg okeh!! hahahahah...
mummy Alysha:yer jarang acih senyum camtu.. skyline tu abg aku pakai...sgt hampeh pekak tinga mak..sgt mencekik darah jugak minyak nyer...
fara:yer aku anti nyamuk..habih bintat anak aku...

Anonymous said...

saper lg...da tentu la laki si filla tuhh.....hehehe...knp??x pecaya ker???

Kasih Aleeya said...

cik anon: ni aku tau ni saper ni... ko ni brangan tak abis2..heheh... gi gadai bulu kaki dulu yer sblm nak memiliki kereta itew!! (pak radie giler!!!)

JuJue said...

apsal ko jumpa aku tak pakai baju kotak2 tu.. ? aku tak tengok lagi...kan kan kan? hahhaa..

wehhhh abang ko ke pakai skyline tu? apsal la..dulu aku tak kenal abg ko! abang ko..nak bini no 2 dak?

Mimie Ishak said...

wah wah wah suasana kampungnyer...best jek aku nengok..aku dapat bygkan mesti mase tu berangin jek kat kampung ko tu kan...meriahs betuls akus nengoks! especially pak lang ko yg pakai kain pelikat ngan singlet tuh....tomei!hihihi....tp yg aku tak tahan siamang tu lah..."die pakai pampers brand aper? Huggies ker? heheheheh wei filla biarlah Bangla tu join skali..keluarga die jauh..rindu kampung halaman lah tuh...aku tau naper ko tak suker die sbb die asyik usha ko jek kan..kakakakakakak....peminat ko lah tu....ko kan byk peminat....biler ko update jek mesti ramai yg comment termasuk aku kalau tak sempat aku baca jek pastu aku gelak sensorang sbb ko kan pandai mengarang....awwwww aku masih ingat lagi novel yg ko tulis tuh....kakakakakaakakkak....

Mimie Ishak said...

psssst manissssss muker kasih senyum..susah betul nak nengok die senyum sesungguh camtuh.....

happy2gether said...

Filla, betoi ckp mimie, ko mmg pandai mengarang,kalo aku tension baca blog ko adalah aku tegelak sowang2, peminat kecik tgk videoclip acih, syasya lah...sure bekali2 suh aku tekan play...huhuu ko sakit tekak lg ker? minum air masak byk2 walopun aku tau ko x suka minum air masak...ehhehe

best kan suasana kg? aku dah lama x smpt blk kg...aku suker tgk gambo Acih ngan ko yg last tuhhh...emm pengapit ko dulu muda belia lgk, skang dah makin cun, emm pacik ko yg sowang tu yg kat ipoh tu kan?emm sblom aku lupa siamang tu mmg cute aarrr..siap ada poting ngan pakai pampers lgk...hebat hebat...ehhehe

fasury said...

huhuhu...bestnyer!!...dah lame x balek kampOnG..nak juGekk!! (denGki x henGat neh..huhuhu)