Wednesday, October 17, 2012

TSUGOI PEPLUM

*sticky post*
*pls scroll down for new entry*

***Announcement: ada perubahan pada ukuran dada dan pinggang utk Size M dan L.. Si Elly tak ukur kat badan, dia ukur kat baju je.. so pleaseeeeee make sure amik tali ukur tu.. please ukur in cm.. baru proceed ok.. yang dah buat payment takpe..  kitorang pos hari Jumaat.. please check.. kalau dah ukur tapi tak muat.. aku refund duit dan kita bagi kat orang lain yang muat ok? deal? (pls refer ukuran kat bawah entry nie.. tu dah betulkan dah) Thank you.

**** Announcement****
ORANGE - SIZE L (SOLD OUT)
ORANGE - SIZE M (SOLD OUT)

WHITE - SIZE L (SOLD OUT)
WHITE - SIZE M (SOLD OUT)

GREEN - SIZE L (SOLD OUT)
GREEN - SIZE M (SOLD OUT)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

***Announcement: Stock list Shawl Tsugoi 

T20A - SOLD OUT
T20B - SOLD OUT
T20C - SOLD OUT
T20D - AVAILABLE
T20E - AVAILABLE
T20F - AVAILABLE

(siapa belum ada collection shawl untuk Raya Haji, boleh rembat yang still available)
Click HERE to check out our shawls.


Okay first batch yang FIDILY keluarkan untuk baju ialah PEPLUM!!! siapa tak tau apa itu Peplum? Mari aku bagitau sikit.. Peplum sekarang tengah in trend ye adik-adik... Cutting ala-ala zaman Saloma gitew.. kau mampu? 

Kenapa Peplum digemari? aku tau apa jawapan dia.. bagi aku lah kan.. Peplum ni nampak sopan.. sebab orang bertudung pon sesuai untuk gayakan.. sebab berlengan panjang... lebih kurang ala-ala mini kurung... pastu dia labuh sikit di bahagian punggung.. so boleh lah tutup punggung kita -____-" sesiapa ada masalah punggung lebar memang sesuai... dan sesiapa ada masalah perut berlipat pon elok.. sebab design dia yang kembang kat bahagian perot dapat menutup ketidaksempurnaan perot masing-masing.. heheheheeeee... 

Nak tau Peplum sesuai digayakan dengan apa? Apa pon boleh.. kain boleh, seluar pon cantik ;)

Meh kita lihat Makcik Elly bergaya dengan peplumnya.. belum apa-apa dia dah rembat dulu.. ai is angry u know.. coz i'm pregnant and i kenot wear this beautiful peplum for this time being. bila aku sarung haritu.. Elly gelakkan aku sambil geleng kepala... rasa nak nangis masuk celah kain dia time tu.. nasib dia pakai seluar T________________T


yang model pakai nie PEPLUM GREEN (M size).. boleh gak digayakan bersama long skirt plain.. aku prefer A line skirt, tapi Elly takde.. aku dah suruh pinjam jiran sebelah punya, tapi dia malu.... Bahagian pergelangan tangan dihiasi dengan details batu-batuan dan button.. nanti refer kat pic bawah ye.. 

Colour Blocking.  

Dengan Skinny pon cantik... 

Ok kali nie kami bawa 3 warna untuk anda pilih... dan ada size M dan L.. ukuran aku ada bagi kat bawah entry nie.. 

PEPLUM ORANGE
PEPLUM WHITE
PEPLUM GREEN



PEPLUM ORANGE

PEPLUM ORANGE

PEPLUM ORANGE




PEPLUM WHITE

PEPLUM WHITE

PEPLUM WHITE 




PEPLUM GREEN

Green ni colour lari sikit sebab lighting.. so please refer yang Model Elly pakai tu.. that is the real colour for green.. 

PEPLUM GREEN



Sebelum email untuk order, please check your size... bawah tu ukuran ye.... make sure ukur badan masing-masing before order supaya tidak berlaku salah faham dan tersilap size, terbesar or terkecil.. 


Size M
Bahu : 36cm
Panjang Lengan : 56cm
Dada : 84cm
Pinggang : 74cm
Labuh (front) : 56cm
Labuh (back) : lebih labuh dari front (sila refer picture)

Size L
Bahu : 37cm
Panjang Lengan : 58cm
Dada : 86cm
Pinggang : 76cm
Labuh (front) : 56cm
Labuh (back) : lebih labuh dari front (sila refer picture)


Selepas ukur dan masing-masing dah tau size apa yang sesuai.. boleh start order...

PRICE : RM85 
(FREE POSTAGE)

Order adalah based on siapa email dulu, kita reserve untuk dia dulu ;) kalau dia dah order tapi senyap sunyi kita akan bukak balik order untuk orang lain yang menunggu.... yang menunggu sila tunggu dengan sabar... kadang aku tak reply dulu sebab aku bagi settle dulu orang yang email dia masuk awal.. kalau dah confirm OUT OF STOCK baru aku reply.. selagi aku diam tak jawab tu maksudnya masih ada peluang kalau ada yang tak jadi beli or customer yang tak buat payment. 

Website belum siap..so kita guna email je dulu ye..

EMAIL : tsugoi12@gmail.com

Subject: PEPLUM ORANGE or GREEN or WHITE


Please provide your FULL NAME, ADDRESS and CONTACT NO. 





"HAPPY SHOPPING"


11 comments:

Anonymous said...

filaniiii..idok ke ade baju rupa itu utk plus size? kami2 yg plus size ni .nak juga bergaya cantek mcm deme2 yg kuruih2 lawa ituu.. :((

miera - us silent reader.. bangi

aynadys said...

cantiknye kak..request utk plus size gak kak :(

genuine1224 said...

bakpe xdak saiz xl????? frustttt

Miss Moon said...

hu huuuuuuuu pas nih kiter buat special req utk FiDiLy cari few baju hok beso sket akakkaka ( kesat air mata sebab jeles tgk baju2 tew )

sofiana1704 said...

K.filla,mmg ukuran dada kecik pada pinggang ke?dada tu ukur cmna?hehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

cantiknya ..org yg gebu2 bhg lower body part tu sesuai tak pakai peplum ... hu..hu....

Anonymous said...

lawaaaaaaaaaaaa...tp bdn size xs la..M tu mcm besar jerk....






fea

Anonymous said...

Saya ada email your partner abt ID for office. Minta tlg check in case masuk spam.

Thanks

Anonymous said...

kak fila. i nk bju ni tp xde size S or XS ke??? ;(

OxyGen said...

hi sis. ur blog always make my day :D

btw nk tny tsugoi ni. awat ukuran kecik? sobs. i dh kuruskan badan pun tak muat nak masuk. espc bust. 33" je L? sobs. sentap dgn size tsugoi ni. k bai.

Anonymous said...

Filla, ni kain apa? (jenis material nya)

-Intan-