Friday, October 12, 2012

POKOK IKEA

Hhahahaha nak jugak update.. walaupon pokok je seketul ni hah.. dari takde kannnn?

Cuma nak gitau..haritu shopping sikit barang rumah kat IKEA (nanti uku buat entry gi ikea).. dalam banyak-banyak aku paling suka yang nie..hahahah.. dari dulu teringin nak letak pokok dalam toilet.. baru lah feeling-feeling toilet hotel sikit.. padahal cermin pon takde lagi dalam toilet.. hahah..

Lawa tak pokok ahkak nie? tolong doakan umur pokok ni panjang yeh? aku rajin renjis2 ngan air tau.. kalau mampos jugak.. memang ke tong sampah laaaa..

Bye. 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE VISIT OUR BLOG FOR DETAILS http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

Izzan Yong Rosdin said...

pokok nie senang nak idup dan senang jer jaga.... letak jer air idup lah die.. tapi jgn terbih air pulak.. nnt akar die busuk boleh mati gak..

Maynee Razak said...

Sis, kalau nk sentiase segar bugar rjn2 ler siram air basuhan beras ye...daun pn sure berkilat je slalu..2,3x sminggu...;)

Rin Saharina said...

rin pun gemar jgk beli pokok ikea.comels je tgk.haha

Huda said...

cantik pokok!

Mayudi + Asniza = Alya + Alesya said...

kak,, pokok nie tak leh siram selalu,, sebab ubi dia x suka manyak air,, seminggu sekali pun dah cokop,,, he,,he,,

Mayudi + Asniza = Alya + Alesya said...

kak,, pokok nie tak leh siram selalu,, sebab ubi dia x suka manyak air,, seminggu sekali pun dah cokop,,, he,,he,,

amaniammar said...

salam sis..
cm nk kongsi sesuatu yg berguna perhaps..
pokok bunga ni x sesuai utk dletakan dalam rumah
better buh luar rumah..
klu nk tgk dia rimbun pokok ni memerlukan pencahayaan yg banyak..
tp kurang air xpe..psl spesis ubi...

itu sj perkongsian dr sya

NaniRostam said...

Selamat mekapkan rumah baru...seronoknya!!!!

Filla ~ Kasihs said...

Baiklah.. thank you atas semua petua :) oh toilet saya pencahayaan sangat banyak... see through gitewww.. moga2 panjang umur pokok saya ni ;)

kak nani: nak toilet mcm kak nani ;)

NUNU EERA said...

pokok dllm toilet lgi senang nk siram.. xpn suh ani tolg siramkn.. msti die ske.. :)

Suliana Sulaiman said...

la..pokok ni senang gila nak jaga..siram air seminnggu sekali pon takpe..kalau anak dia naik kecik2..ko alihkan dlm pasu lain blh letak atas meja makan..ala2 bonsai cina gitteww

SYANI said...

Pokok ni orang panggil pokok ong kan? Mak mertus saya suka tanam pokok ni. Senang nak jaga katanya.

my everything said...

hahah i lagi senang letak pokok mati jee hehehe pemalas gile kann hehehe

sharifah rosidah said...

Aunty pun ada pokok ni, sekali pandang dari jauh nampak macam pokok plastik, tu yang buat aunty suka.

Anonymous said...

Salam filla,
Cuba filla refer Internet, klu x silap saya pokok ni mengeluarkan racun pd waktu mlm. Sorry klu saya tersilap ye filla.

mama iffaheem said...

Cantik pasu tu. pokok pon cantik:)

Ahmad Ariffin said...

Apa nama pokok ni ya?