Monday, October 29, 2012

HARI RAYA AIDILADHA 2012

Kali nie turn raya kat Enstek... Pastu minta Wan buatkan lontong.. tau, Wan tak de mood nak sediakan juadah raya... tapi takkan kita lopong je tak makan kot... So nak tak nak Wan buat jugak lah lontong sikit ngan rendang ayam sikit... Nasi impit Wan lembuttt jeee.. Wan kata kene rebus lama2 baru dia lembut.. nyam sangat ;)

Tiap kali makan macam nie teringat Shafiq.. dia suka makan.. tapi kami dah redha.. bila rasa nak sedih2.. terus jangan fikir yang sedih2.. buat macam biasa je.. 

Sedap? Yeee memang sedap sangat pon ;)

Tiap kali Wan buat rendang.. tiap kali tu aku tanya cemana nak buat.. tapi tak pernah pon buat.. hahaha.. kenapa yek? sebab semua nak harap Wan je.. adoi lah...  dah tua dah kau fillanie.. bila tah nak buat rendang sendiri.. nanti lah nak buat jugak ;) 

Lontong kegemaran seisi keluarga.. 

Takde baju raya.. so pakai blouse je merangkap kebaya.. hahah pepandai jer.. ok lah dari takde kan.. dia nya ala-ala sulam dah macam kebaya, tapi sebenarnya blouse.. ada lagi selai putih.. nak reserve nanti.. 

Pagi Hari Raya.. InsyaAllah ada rezeki tahun depan nak buat korban.. tahun ni Atok, Wan ngan Abang aku je buat.. bila dengar Wan cerita pengertian Korban rasa rugi sangat plak tak buat korban.. InsyaAllah nanti nak buat.. 

Semua gi masjid.. Aku tinggal jaga Ani ngan Acih.. 

Jom lah kita breakfast sekeluarga dulu.. Kecik sangat dah keluarga kami nie sekarang.. Ada Atok Braim, Wan, Aku, Pak Radie, Ani, Acih, Pak Long... Next year hari raya Dhya balik beraya ngan ktorang.. tak sabarnya nak tunggu... Oh ya Raya Aidiladha jatuh pada 26hb Oktober.. genap 2 bulan pemergian adinda Shafiq.... tetap merasakan dia ada di sisi keluarga.. tak pernah sedetik pon rasa dia sangat jauh, walau hakikatnya begitu.. dia memang sangat dekat di hati.. 

Pak Long asal jumpa anak-anak buah dia.. mesti nak amik gamba.. camwhore jugak dia ni rupanya. hihih... 

Pusara adik.. tunggu tanah dah ok.. nanti baru naik batu.. nak buat simple2 je.. tanah perkuburan kan tanah wakaf.. so jangan salah guna untuk kepentingan masing-masing.. buat yang simple dan kemas sudah.. 

Setiap yang hidup pasti akan mati... itu pasti.. bila, dimana, bagaimana.. itu yang kita tak tau.. 

Lepas menziarah.. kami terus ke Shah Alam.. Mak masak macam-macam ;) Amboi Ani, kain kemain seksi.. nampak kaki ok.. hahah

with Mama Yati.

Laksa nyam nyam.

Lepas raya umah Mak mertua.. kami gi raya umah Pak Lang, Mak Lang kat keramat pulak.. Ani and Acih panggil Mak Lang tu Oma.. Bila pegi sini memasing over sebab banyak pets.. hahahah... kucing ada baper ekor tah.. 

Amboi Ani.. besonya paha.. muahahahha... 


Ok yang nie besar gila ok.. muka dia macam Garfield.. comel rasa nak lempang.. 

Gewam nyeeee... 

Ani with Kak Nadia..

Terimalah.. nama dia E.T. sangat tak suka ngan Pak Radie.. memberontak dia kat dalam tu bila Pak Radie nak hulur tangan.. hahahaha.. bila Wan hulur tangan.. dia hulur kaki kat Wan.. pastu Wan garu-garu tapak kaki dia.. dia senyap je.. kemain suka lagi... bila Pak Radie nak try je.. dia gegar cage dia.. khakahkaha...  

Pa, kalau dah sampai ET ni pon tak suka kat ekau.. apakah maksudnya? 






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

JMR said...

sentap pak radie baca ayt last skali..kahkah2...btw, lontong tu sgt mengghairahkan lorr..

aza said...

kelakar la..sian pak radie.. apapun, sambal udang tu mmg nmpk sedappp..

Duniaku86 said...

Kak Filla , share resepi lontong pls, sambal n rendang..saya org kelantan mana reti semua2 ni..uwaaaa, nanges sebab tgok sedap sgt. Kalau ada kesempatan pls share ye kak dr A to Z..hehe. Saya suka lontong sebab hr tu blaja kt joho, selalu la dpt mkn..skrg ni dh ssh nk jmpa..

Anonymous said...

Kak Filla, pls sahre resepi from A to Z..terliur ni..uwaa

Aya Ariel said...

ET jeles sbb tangan pak radie lagi panjang dr dia..wakakak...larikkkkkkkkkk

amaniammar said...

salam Eid-adha

ala..xleh blah ayt akhir tu..pak radie dh kira macho di pagi raya ET xsuka..rsanya psal ET tu jantan kot..

:: Mrs.Eady :: said...

sambal udang!!!!awesome!!

che'pi said...

comel la anak anak akak..... :)

sharifah rosidah said...

Adoi sedapnya lontong, raya puasa hari tu aunty pun buat lontong tapi raya haji ni masak nasi beriani je.

Filla dulu adik aunty pun ada bela orang utan dia beli Rm 30 ribu dengan kawan dia, siap dia belikan baju bagai...tapi bila ramai kawan dan sedara mara kata kesian lah kat binatang tu asyik kena kurung je.... Lama lama dia tak sampai hati terus jual balik...lagi pun bela binatang macam ni mesti ada kena ada lesen.

Anonymous said...

kak saya ni baru je jadi pembaca setia blog akak.. cuma saya x brapa paham.. abg long akak tu x kawen lagi ker? sori bertanya..

Anonymous said...

just sharing...kematian dlm keluargaku juga baru2 ini..semoga roh dilindungi..


http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=169320